• FrauCasio

    Mamma ger sin bebis chips!

    Hej!

    Var på sjukhuset med mitt barn. I väntrummet kommer det in en kvinna med ett barn i barnvagn, gissar på att bebisen är ca 11-12 månader gammalt.

    Ser att mamman har en stor chipspåse på barnvagnen där mamman knapprar på från chipsen, lite ovanlig syn men inget mer med det.

    Tills jag ser att hon därefter erbjuder bebisen en chips. Tyckte då att det började bli lite obehagligare. Men där satt bebisen i vagnen och åt ganska starka chips.

    Vad tycker ni om det?

  • Svar på tråden Mamma ger sin bebis chips!
  • elmadumle
    Mandy01 skrev 2014-08-16 07:38:37 följande:
    McDonaldsmat till en ettåring? Why? Skrikandes
    Men jösses då! de dör inte av att tugga på en hamburgare och några strips några gånger som små.
  • elmadumle
    BozotheClown skrev 2014-08-16 09:49:03 följande:

    Du kanske inte tycker det är vidare allvarligt att ge chips fulla med salt, kryddor och aromer, eller pommes eller kemiska "hamburgare" till så små barn som ett år? Du tycker kanske att det är bra att de får vänja sig med skräpmat eftersom det är vad de kommer växa upp på ändå? Du kanske tycker barnfetma är okej? För att inte tala om att ni placerar er själva i Socialgrupp tre-facket direkt?
    Mina barn är inte uppväxta på skräpmat, inte heller är de överviktiga, vi tillhör definitivt inte den gruppen heller. Herregud, blir mörkrädd när jag läser sånt här.
  • lantisen02

    Äh. Klart man inte trycker i ungen donken i parti och minut, men att ta en lunch på ett snabbmatsställe ibland är väl för bövelen ingen katastrof

    Håller med!

    Allt behöver inte vara så förbannat redigt och duktigt jämnt. Ta de lugnt!

    På vår semester blev de nån snabbmat, va skulle de göra?

  • MarNil

    Att vi måste klanka ner på folk hela tiden.. Vi kan få tycka vad vi vill, men det är ju trots allt föräldrarna till det barnet som uppfostrar och bestämmer vad de vill ge det. Oavsett om det är rätt eller fel.

    Den gör si o den gör så och det ena med det tredje. Hur vore det om vi lyfte det goda istället? Jag uppfostrar mina barn som jag anser vara det bästa så gör ni andra samma sak. OK?!?! Flört

  • Anonym (??)
    Anonym (haha) skrev 2014-08-15 00:02:16 följande:

    "bebisen", ahahaha! Försök med nåt annat, ingen normal kallar en 1-åring för bebis. Säger man dessutom "EN chips", så somnar jag direkt av vaggvisan.


    Jag säger bebis till runt 1,5-2 år beroende på utvecklingen.
  • Anonym (....)
    Anonym (??) skrev 2014-08-16 13:41:33 följande:
    Jag säger bebis till runt 1,5-2 år beroende på utvecklingen.
    De är inga bebisar när de är så stora.
  • Anonym (??)
    Anonym (....) skrev 2014-08-16 13:45:34 följande:
    De är inga bebisar när de är så stora.
    Inte alla, men flera barn i min omgivning har absolut varit bebisar upp till tvåårsåldern, lika så min ena medan den andra alltid varit äldre till sättet.
  • Anonym (allergiförälder)

    Hejsan, man ska försöka att vara lite mindre dömmande!!

    Min son föddes multiallergiker, i princip kunde han enbart äta, majs, ris, kött, gurka. Ägg, vete, mjölk, soja, nötter, röda färgämnen och en hel radda med E-nummer var och är han fortfarande allergisk mot. Potatis i ren form och en del andra saker åt han inte, varför vet jag inte...vad jag vet var han inte allergisk mot det.

    Enda stället som min son kunnat äta ute på är mc-donalds. Han fick således pommes när han var ganska liten då det krisade och ingen medhavd mat fanns. Anledningen varför enbart mcdonalds funkade var för att de friterade sina pommes i en olja min son tålde samt att de inte samfriterade sina pommes med ex chicken nuggets eller annat med vete och ägg i.

    Jag är helt säker på att folk tyckt att jag är helt dum i huvudet som gett min son vissa matvaror, exempelvis åt han nästan enbart ris, kokt ris, risbröd, riskakor osv. Vi fick ge honom multivitamintabletter samt kalktabletter och allergianpassad välling från apoteket sen han var ca 6 månader då han hade så få födoämnen han kunde äta.

    Han fick också chips ganska tidigt. OLW grillchips samt lättsaltade nachochips som snacks ibland då det var en av väldigt få mellanmål som han kunde äta.

    Så döm inte för snabbt och hårt alla gånger! Och sen...bry dig inte så mycket om vad alla andra gör. Koncentrera dig på dig själv så blir livet lite enklare :)

  • Phalaenopsis
    pappa13 skrev 2014-08-16 00:33:35 följande:
    Det borde väl vara lättare att säga "Nej, barnen har inte fått smaka än" en gång för alla till var och en som försöker?
    Dock hoppas verkligen jag att ingen människa bjuder andras ettåringar på godis... (Man ger väl inte sprit till andras tonåringar heller?)
    Nja. Det är snarare så att det blir mycket viktigare att säga nej även när en välmenande släkting håller fram något i lockande färggrannt papper framför barnet, om hela din uppfostringsmetod går i stöpet för att barnet då blir medvetet om vad det går miste om.
  • Anonym (tt)

    folk kallar min snart 2 åring för bebis.. när han sitter i vagnen och HAN äter chips ibland.. men det är fr storebror gör det med... han vill ju inte vara utanför.. vad skall man göra??? i sådant läge+??

Svar på tråden Mamma ger sin bebis chips!