• FrauCasio

    Mamma ger sin bebis chips!

    Hej!

    Var på sjukhuset med mitt barn. I väntrummet kommer det in en kvinna med ett barn i barnvagn, gissar på att bebisen är ca 11-12 månader gammalt.

    Ser att mamman har en stor chipspåse på barnvagnen där mamman knapprar på från chipsen, lite ovanlig syn men inget mer med det.

    Tills jag ser att hon därefter erbjuder bebisen en chips. Tyckte då att det började bli lite obehagligare. Men där satt bebisen i vagnen och åt ganska starka chips.

    Vad tycker ni om det?

  • Svar på tråden Mamma ger sin bebis chips!
  • Anemone

    Jag gav också mitt barn chips i den åldern, eller rättare sagt OLW stjärnor. På ordination av dietist!

    Barnet åt bara helstät purè plus majskrokar så därför skulle vi prova med något som liknade majskrokar till färgen men som inte svälte i munnen. Ett test för att se om tugg och svälj förmåga fanns. Det gjorde det och hon blev väldigt förtjust i den.

    Allt är inte vad det ser ut att vara. Kanske det chipsåtande barnet åt chips för att det var det är det enda fasta födan som kan ätas. Kanske barnet sondmatas eller dricker enbart näringsdryck för övrigt.

  • LillGris
    lantisen02 skrev 2014-08-16 12:55:52 följande:

    Äh. Klart man inte trycker i ungen donken i parti och minut, men att ta en lunch på ett snabbmatsställe ibland är väl för bövelen ingen katastrof

    Håller med!

    Allt behöver inte vara så förbannat redigt och duktigt jämnt. Ta de lugnt!

    På vår semester blev de nån snabbmat, va skulle de göra?


    Eller hur. Jag var i stan med 2,5åringen idag. Det drog ut på tiden mer än väntat och han blev helt plötsligt jättehungrig. Så han fick en burgare. Vem vet, han kanske avlider nu?
  • Brumma
    FrauCasio skrev 2014-08-16 09:15:09 följande:
    Mamman gav chips hela tiden när vi satt där men en chips bit i taget, flickan hade ej hela påsen hos sig. Jag förmodar att så skedde både innan och efter. Dessutom var bebisen överviktig.
    Dags att addera lite till historien så det låter "värre"?

    Oavsett - lite chips är inte farligt.. Många ettåringar är dessutom lite "tjocka"... Mina två barn är nästan underviktiga - de håller sig på gränsen men är de sjuka ett par dagar märks det direkt. De får allsidig kost och extra fett som tillägg (BVC's rekomendation). Och ja, de äter även onyttigheter ibland. Barn är inte stöpta ur samma form - det "normala" har ett ganska brett spektrum.

    Varför anser du dig ha rätt att moralpredika över andra föräldrars val? Visst är övermatning till fetma en sorts misshandel, men tycker du inte att om barnet nu var så överviktigt så kanske det vore värt att nämna det i början? Nu känns det mest som om du behöver ngt mer som gör din förfasan trovärdig. För det lät inte ens i närheten av detta när jag frågade i början. Då var det EN bit och att du förfasades var för att det är e-nummer i chips plus att det är cancerframkallande (i extrema mängder...). Inget om fetma eller att hon matade HELA TIDEN....

    Ursäkta men det gör det väldigt svårt att tro på dessa nya "fakta"....
  • Penida
    FrauCasio skrev 2014-08-16 09:15:09 följande:
    Mamman gav chips hela tiden när vi satt där men en chips bit i taget, flickan hade ej hela påsen hos sig. Jag förmodar att så skedde både innan och efter. Dessutom var bebisen överviktig.
    nu fick bebisen chips efter chips samt var överviktig?
    Avskyr CIO-metoder
  • pappa13
    Phalaenopsis skrev 2014-08-16 15:37:10 följande:
    Nja. Det är snarare så att det blir mycket viktigare att säga nej även när en välmenande släkting håller fram något i lockande färggrannt papper framför barnet, om hela din uppfostringsmetod går i stöpet för att barnet då blir medvetet om vad det går miste om.
    Tur vi inte har sådana släktingar (störst risk utgör kanske mamman). Men hade vi haft det, så hade det verkligen varit att ge efter att "försöka vara först".

    Men jag håller helt med dig: klart att det är viktigt att säga nej när någon gör något med ditt barn som du tycker är oönskvärt...
  • Anonym (....)
    FrauCasio skrev 2014-08-15 00:16:26 följande:
    En chips bit, hon gav inte hela påsen. Ja man brukar säga bebis till barn under ett år.

    Men vad vill du ha sagt?
    En bit?
    FrauCasio skrev 2014-08-16 09:16:08 följande:
    Mamman gav chips hela tiden när vi satt där men en chips bit i taget, flickan hade ej hela påsen hos sig. Jag förmodar att så skedde både innan och efter. Dessutom var bebisen överviktig.
    viseversa skrev 2014-08-16 09:09:15 följande:

    Jag tycker du har för lite att göra ts eftersom du lägger näsan i blöt på detta sett.


    Okej.
    Chips hela tiden?

    Kan bebisar under 1 år ens vara överviktiga?

  • Virvelin

    Fan vad dumma vissa av er är. Elaka rent av, det är då värre än ett chips då och då som ni så avdramatiserar. Beter ni er sähär mot människor? Sen undrar man varför nätmobbning ökar hos barn och ungdomar....

    För att svara på Ts så håller jag med dig, det är olämpligt. Jag är inte en sk "skitnödig" mamma men jag är en såndär som alltid lagat och lagar alla hans mål och planerar med vettiga mellis. Även på sjukhus. Då bar jag omkring på en kylväska och folk trodde nog jag släpa omkring på organ

    Så, jag skulle också reagera och tycka att mamman är lat och ohälsosam. Sådär hemligt dömande.

  • modsey

    inget jag skulle ge mina barn i den åldern men inget jag direkt skulle beskriva som obehagligt om någon gör heller.
    Värre saker kan man göra som förälder ändå Drömmer

  • EnAnonumius
    Virvelin skrev 2014-08-17 14:11:32 följande:
    Fan vad dumma vissa av er är. Elaka rent av, det är då värre än ett chips då och då som ni så avdramatiserar. Beter ni er sähär mot människor? Sen undrar man varför nätmobbning ökar hos barn och ungdomar....

    För att svara på Ts så håller jag med dig, det är olämpligt. Jag är inte en sk "skitnödig" mamma men jag är en såndär som alltid lagat och lagar alla hans mål och planerar med vettiga mellis. Även på sjukhus. Då bar jag omkring på en kylväska och folk trodde nog jag släpa omkring på organ smile5.gif
    Så, jag skulle också reagera och tycka att mamman är lat och ohälsosam. Sådär hemligt dömande.
    Ja du.. Om du läser tråden så kanske du kan fundera en smula på vad folk reagera på.

    Jag försvar aldrig nätmobbing. Det är fel. Fast det finns folk som har svårt att skilja på "skarpt ifrågasättande" och  "nätmobbing".
    Sedan när man försöäker förklara för folk att allting är inte av ondo bara för att de finns "e-nummer" i maten och även naturen producera  ämnen som har e-nummer" och "kemikalier" det så visa folk oförståelse

    Det ÄR tröttsamt med dessa präktiga mammapoliser som tror sig veta bättre och när man skärskådar deras kunskaper så ser man att de har bara hämta in sina kunskaper OFTAST från kvällstidningarnas artiklar som är så vinklade att det är näst intill dödsfarligt att även få e-948.
    Och att få i sig diväteoxid som finns i de flesta drycker och mat, ja även i mat man "lagar mat från grunden".

    "Så, jag skulle också reagera och tycka att mamman är lat och ohälsosam. Sådär hemligt dömande."

    Då har jag också en sådan där motfråga till dig.. Är du också en sån där överpräktigt mammapolis som sitter och dömer andra bara  för att de inte gör exakt likadant som dig?

    Sedan egentligen med vilken rätt har du att sitta och döma (även i hemlighet)  andra människor?  Du sitter och gnäller på "nätmobbing" och samtidig så anser du att det är helt okey att "döma andra" som du saknar noll kännedom om IRL. 
    Det är ingen annat än direkt hyckleri faktiskt.

    För det är lika illa att sitta och döma "andra" i tankarna (som du berättar att du gör) som att sitta bakom en monitor och i text "nätmobba". 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Ripper500

    Vi har gett vår son chips sedan 7 månaders ålder. Detta pga matvägran och reflux.

    Detta var på inrådan av läkare och specialister. Så det är inte alltid som det ser ut.

  • BozotheClown
    Ripper500 skrev 2014-08-18 21:53:39 följande:
    Vi har gett vår son chips sedan 7 månaders ålder. Detta pga matvägran och reflux. Detta var på inrådan av läkare och specialister. Så det är inte alltid som det ser ut.

    Vad är reflux? Aldrig hört.
  • Sous

    Vid vissa undersökningar måste barnet dricka särskild dryck på sjukhuset och då är det ibland rekommenderat att man ger salta chips för att göra barnet törstigt. Exempelvis. Sluta bry er så mycket om vad alla gör. Oftast vet folk bäst själva.

  • volvo142

    Jag hade nog inte brytt mig barn/bebisar får massa skit nuförtiden godis tex. Skulle dock inte vilja ge det till mitt barn..

  • gbgumman

    Jag är inte säker på alla chips innehåller e-ämne i så stor utsträckning. Detta hitta jag om innehåll på estrellas sour cream chips.

    Innehåll

    Potatis, solrosolja, kryddblandning (vasslepulver, salt, lökpulver, socker, kärnmjölkspulver, naturlig mjölksyra, naturliga aromer, jästextrakt jästpulver, persilja, vitlökspulver) vegetabilisk olja. Salthalt: 1.7%

  • Maddi

    Men vad folk ska döma andra. De är så att barnet kanske är sjuk? De som går i är chips och naturligtvis så ger man då barnet de som går i. Mitt barn brukar få saft, Festis o glass om inget annat går i när dom är sjuk. Mitt ena barn hade halsfluss, öroninflammation och över 39 grader feber, hade inte druckit på över ett dygn, sjukvården tyckte vi skulle komma in och naturligtvis hade vi med oss Festis.

    Om ni inte vet orsaken varför hon gav ungen chips och inte vågar fråga då sluta klandra andra över sina handlingar. Mitt barn levde på flingor med chokladöverdrag, Festis, nougatgodis och glass i 4 dagar. Och jag var skitglad att vi till slut fick i han något. Och bara för att han levde på de då behöver inte de betyda att jag proppar i han de nu.

    Era fega typer!!

Svar på tråden Mamma ger sin bebis chips!