• Anonym (Orkar ej med detta)

    Hjälp!! Ex kommer på besök!!!

    Biomamman kommer på besök, till vårt hem! Hon vill se barnens rum.
    Och jag tycker det hela bara är obehagligt att ha henne i mitt hem.
    Har känslan av att jag kommer känna mig utanför och bli sårad av att se dom ihop, som om de lekte lyckliga familjen.
    Barnen vill att hon kommer säger min sambo.
    Jag vill inte det, gillar inte att hans ex kommer och kollar på vårt hem.
    Hur ska jag se på saken! ? Känner mig besviken. Hon kommer ikväll :(

  • Svar på tråden Hjälp!! Ex kommer på besök!!!
  • Anonym (m)
    Anonym (Mia) skrev 2014-08-16 10:10:57 följande:

    Jo, det måste du. Hela hans förflutna leder till dit han är idag. Hon är barnens mamma, har du problem med svartsjuka bör du söka hjälp. Hon kommer att finnas i ditt liv så länge du är tillsammans med honom.


    Det finns hjälp för ts att få angående svartsjuka .
  • smulpaj01
    Anonym (m) skrev 2014-08-16 10:13:40 följande:
    Det finns hjälp för ts att få angående svartsjuka .
    Ja och jag hoppas hon tar emot den hjälpen! Hon är i stort behov av det om hon vill behålla sitt förhållande!
  • Anonym (bibo)

    När jag blev tillsammans med min man så bestämde jag mig för att acceptera att jag även fick hans ex i mitt liv. Det är inte lätt. Ingen som inte varit med om det kan förstå hur jobbigt der kan bli i perioder. Speciellt när personen förändras under åren som går. Den du kände att du kunde acceptera blir annorlunda och saker du aldrig trott skulle hända sker... Det är väldigt jobbigt att välkomna någon som gör dom man älskar illa.

    Men i detta fall TS så hade jag känt att hon kommer till oss. Jag har varit med om det och tycket nog det verkar mycket mer obekvämt och jobbigt för henne än för mig. Hon är utanför, inte du. Hon är den enda av er som inte bor där.

    Nu har ju kvällen redan varit och jag hoppas att det gick bra för dig och sonen som inte heller ville att mamma skulle komma.

    Styrkekramar

  • Anonym (stackare!)

    Uhh, jag var styvmamma (vill inte säga bonus för det kändes inte så) i fyra år och den mamman höll också på sådär. Hon kom in och pissade i hörnen, kollade kylskåpet och hade åsikter om vad vi borde handla hem, vilka gardiner som vi hade etcetera. Jag hatade när hon kom på besök. Det gjorde hon också vid varje hämtning/lämning hos oss.

    Jag såg till att alltid vara närvarande, stå upp för mitt hem och "revirpissa" tillbaka. Jag log och var trevlig och sedan, när hon väl hade gått så kunde jag buttra med en kompis eller med min mamma. Jag tycker egentligen inte att hon har någon rätt att tränga sig på sådär, men det blir en svår situation när hennes barn bor hos er och hon kanske någonstans ändå har rätt att se hur de har det. 

    En idé är ju att ni också hälsar på hos henne en gång - rätt ska vara rätt. Sedan kanske man kan säga att de besöken är ur världen och avklarade.
    Just ja! När hon hälsar på - behandla henne som en besökande bekant... alltså ställ fram kakor på bordet och ha gärna en av dina kompisar där också. Gör allt för att hon ska känna sig som utbölingen, för det är hon ju i ditt hem. 

    Nåväl, mitt bästa beslut var iallafall att göra slut med den killen som hade barn så att jag slapp allt vad "bonus"barn och biomamma hette. 

  • Anonym (Mia)

    Jag är biomamman som blir undviken av exets nya sambo. Jag går aldrig in i mitt fd hem utan att bli "inbjuden" av barnens far. Hans sambo skyr mig som pesten, hälsar knappt och springen in från verandan när jag kommer o hämtar barnen. Jag hejar och vinkar men får knappt en blick tillbaka. Jag tycker att det är ett mycket märkligt beteende av en vuxen kvinna. I och för sig kan det inte vara så kul att sitta o äta vid mitt gamla köksbord, slappa i sofforna som jag valt, köra min gamla bil osvosvosv.

  • Houdini

    Som sagt det bästa vore om föräldrarna kunde se det ur barnens perspektiv inte sitt eget.

    Jag fattar inte att det ska vara så jäkla svårt att förstå att barn behöver kanske få visa den andra föräldren hur den har det när den inte är hos den. Ge barnen den sinnesfriden.

  • Anonym (ex är ex)

    Varför skulle det handla om svartsjuka för att man inte vill ha partners ex att snoka i ens hem? Knappast!

  • Anonym (Mia)

    Ts skriver ju själv att hon inte vill se dem leka lyckliga familjen, svartsjuka. Vet inte hur mycket tydligare det kan skrivas. Nu handlar det inte im snokande eller ej utan om ts obehag att se sin partner tillsammans med en kvunna han levt med och förmodligen älskat. En kvinna han viille och skaffade barn med.

  • Ess
    smulpaj01 skrev 2014-08-16 09:35:49 följande:
    Det där är så urbota fjantigt så jag finner inga ord!

    Sök hjälp om du är sådär oresonligt svartsjuk - eller välj åtminstone en man som inte har barn och därav MÅSTE ha kontakt med sitt ex!

    Vad f*n (ursäkta ordvalet) spelar det för roll om exet som är barnens MAMMA kommer in i 2 minuter för att se sitt/sina barns rum?!

    Trams på skyhög nivå!!!!
    Men fakta är att det finns bioföräldrar som resonerar precis likadant, som inte vill ha in exet i sin bostad.
    Då kanske vederbörande bör gå en promenad så att partnern kan visa den andre föräldern barnens rum.

    Jag tycker inte att det är något konstigt att låta den andre föräldern vänta i hallen när barnen gör sig klara. Eller att dom visar sitt rum, när de vuxna är hemma.
    Däremot hade jag inte velat ha exet inne i bostaden om ingen vuxen var hemma, mer än väntande i hallen.
  • Anonym (ex är ex)
    Anonym (Mia) skrev 2014-08-16 11:01:21 följande:

    Ts skriver ju själv att hon inte vill se dem leka lyckliga familjen, svartsjuka. Vet inte hur mycket tydligare det kan skrivas. Nu handlar det inte im snokande eller ej utan om ts obehag att se sin partner tillsammans med en kvunna han levt med och förmodligen älskat. En kvinna han viille och skaffade barn med.


    Och NEJ, TS behöver inte ha denna kvinna i sitt eget hem om hon inte vill. Där går hennes vilja före. Hur gick det igår förresten?
Svar på tråden Hjälp!! Ex kommer på besök!!!