Inlägg från: Annelie 76 |Visa alla inlägg
  • Annelie 76

    Köpa mammakläder när man är tjock.

    Köp mammabyxor om du ändå ska köpa byxor. Rätt som det är behövs de och du kommer bli glad att du redan köpt. Vanliga byxor utan stretch blir snart extremt obekväma. Köp också långa gravidtshirts och linnen, de behövs också snabbare än man tror. Resten av mammasortimentet kan vänta. Saker som koftor och andra tröjor behövs oftast inte, kanske jacka men köp det när du verkligen behöver. Särskilda trosor behövs inte, amningsbh kommer du behöva men köp bara en innan förlossning och fler efter. Brösten kommer ändra sig mycket innan det är färdigt.

  • Annelie 76

    Just det ja, stödstrumpor kommer du behöva också. Benen svullnar sista månaderna och då är det jätteskönt med stödstrumpor.

  • Annelie 76

    Jag är själv överviktig och gravid, väntar andra barnet. Med första började jag på 85kg och vägde strax över 100 på förlossningen. Denna gång började jag högre och i vecka 29 väger jag redan 100kg. Aldrig att jag skulle säga nåt om vikt till nån annan...

    Det jag kan säga är att det inte är så lätt att hitta gravidkläder i stora storlekar. HM är ju enda affären med gravidkläder men där kan jag bara köpa överdelar. Byxorna har för smala ben. Nästan alla säljer byxor med för smala ben för mig. Har ett helvete med byxor jämt då jag har både kraftiga vader och lår. Slimmodet de senaste åren har inte varit bra för mig, saknar de utsvängda jeansen.

  • Annelie 76
    BustersTjej skrev 2014-08-16 22:59:18 följande:
    Jag har fått höra om stödstrumpor innan, inte helt 100 på vad dom gör dock haha. Hittade i storlek 48 i en vanlig butik som passade perfekt, så nu när jag vet vilken storlek som passar så ska jag hålla utkik efter begagnade för det är inte billigt märkte jag haha.
    Stödstrumpor trycker på fötterna och benen så inte vätska läcker ut i vävnaderna. På så sätt minskar man eller slipper bli svullen. Förutom att svullna ben och fötter inte är snyggt är det inte skönt heller. Dessutom är det svårt att få på sig skorna med svullna fötter. Stödstrumpor finns på Apoteket.

    Jag rekommenderar stödstrumpor i syntetmaterial då de är mer elastiska än bomullsstrumporna och därmed lättare att få på sig. Det är inte så lätt med strumpor på slutet och det är då man behöver dem som mest.
  • Annelie 76
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-09-01 21:12:26 följande:

    Jag är i v23 och använder fortfarande vanliga byxor men ibland känns det som att det trycker på magen just vid gylfen/skärpet - är det farligt för bebisen?


    kampenmotpco.blogg.se/ - äntligen gravid! BF 1/1 2015
    Inte ett dugg. Den har en massa vatten runt sig och mår bra även om det blir trångt. Värre är det för dig. Skavsår är inte roligt men det är nog det värsta som kan hända.
Svar på tråden Köpa mammakläder när man är tjock.