• Tulipana

    Gemensam vårdnad och varannan vecka

    Jag har också barn varannan vecka. En tioåring. Får även in barnbidraget till mig som går till fritids och till kläder. Nu är det säkert olika: Jag betalar 840 till fritids/mån. 210 spänn över från barnbidraget per mån. Detta går till försäkring och till kläder - som han mestadels använder hos mig. Har inte gett honom mobil än, men så fort jag har lyckats planera in det så lär han få det med. Där någonstans går min smärtgräns för vad barnbidraget räcker till så länge som fritids finns kvar. 

    Om man ska tänka ekonomi: Av det du berättar så tycker jag det verkar som att du betalar betydligt mera än vad barnbidraget ger. Vore jag som du så skulle jag - på ett så neutralt sätt som det är möjligt - sätta svart på vitt på vad barnbidraget går till, och vad det INTE täcker. Jag skulle även föreslå honom att han får hälften av barnbidraget så kan han inte komma med argumentet att du ska betala allt. Jag skulle även kolla av med försäkringskassan om du inte har rätt till underhållsstöd för barnen.Trots att ni har varannan vecka. Du säger att de kommer och går hos dig mera än uppgörelsen mellan dig och pappan är upplagd på.  Kolla även med din bank och kommun om det finns någon form av gratis rådgivning.Har ni en bra familjerådgivning så ta enskilda samtal med hen. Det kan man få. Så du kan få någon att bolla konkret med 

    Tänker man samarbetsmässigt: Det värsta barn vet är föräldrar som bråkar. Det är min erfarenhet efter två separationer med tre barn inblandade. Men "se till barnens bästa" är inte detsamma som att du ska acceptera en ojämlik fördelning. 

    Fortsätt prioritera barnen som du gör idag. Se det som en vinst relationsmässigt att de kommer till dig, även om jag mer än väl förstår att det är tufft. Men jag lovar... Din kontakt med dem vinner på att de tillbringar mycket tid hos dig, Och vill ditt ex avstå från den möjligheten så... Fine. Ta dig en funderare. Läs på hos olika instanser om vad som gäller och reflektera över vilka möjligheter du har att förändra. Och håll huvudet kallt och objektivt vid kontakt med ditt ex. Lägg fram klara fakta och inlåt dig inte i diskussioner med honom. Fokusera på vad DU kan göra åt situationen utan blanda in honom..Han verkar ju uppenbarligen inte villig att delta. Lycka till! 

Svar på tråden Gemensam vårdnad och varannan vecka