Inlägg från: tjej92 |Visa alla inlägg
  • tjej92

    Vad vill du bli?

    Jag är en tjej som är 22 år och den ständiga frågan "Vad vill du bli?" stressar mig, jag vill bara komma på vad jag vill "bli" så jag kan börja utbilda mig inom det. Jag vet att jag inte borde va stressad men jag är det ändå. Jag kanske blir inspirerad av att höra vad andra har för planer. Vad vill ni bli/utbilda er till/jobba med/jobbar med?

  • Svar på tråden Vad vill du bli?
  • tjej92
    The Fugly skrev 2014-08-20 11:14:12 följande:

    Ibland är det lättare att komma på vad man vill när man väl kommit igång lite, antingen genom arbete eller studier. Jag var precis i slutet av en utbildning när jag av en slump lästa en sommarkurs i juridik och vips, så blev det juristutbildningen istället och det jobbar jag som nu. Sen tror jag man inte ska se det som ett livslångt val. Folk byter karriärer och skolar om sig vilket jag tycker känns befriande.


    Tack för ditt svar. Jag har läst juridisk översiktskurs och skulle bli överlycklig om jag kom in på juristprogrammet men varje år jag söker får jag reservplats omkring 1000-3000, så även om jag skulle göra högskoleprovet känns det rätt kört? Funderar däremot på juridiskt grundår eller yh-utbildningen paralegal/juristassistent men vet inte riktigt hur jobbmöjligheterna ser ut sen. Jag blev reserv 8 på juridisk fortsättningskurs MEN av någon anledning har de flyttat den kursen till Gotland. Typiskt.
Svar på tråden Vad vill du bli?