Inlägg från: nemo1 |Visa alla inlägg
  • nemo1

    Katten kissar inne inget hjälper

    Absolut inte avliva katten. Togs urinprov vid vetbesöket? Katter som har ont när de kissar förknippar lådan med smärta och sätter sig därför utanför. Be att få Metacam utskrivet och ge det i tio dagar. Om urinprov togs och inget visades så kan det vara idiopatisk cysit, Googla. Jag hade en jourkatt som gjorde likadant och som blev bra efter två tio dagars kurer med Metacam. Det är inte bara smärtstillande utan även antiinflammatoriskt.

    Ställena han kissar på, hur har ni rengjort? Absolut inget medel med amoniak i för det triggar kissandet mer. Använd ytdesifektion (finns bakom disk på apoteket) eller Scent stop, googla på nätet.

  • nemo1

    Jag skulle ha åkt till en annan veterinär för mitt förtroende hade varit borta om hen inte ens tar ett urinprov på en katt som kissar fel.
    Jag skulle ha givit enbart blötmat istället för dessa fruktansvärt dyra lurendrejeri veterinärfoder. Dom är fulla med spannmål som gör katten ännu sjukare. Blötmat gör att det ständigt spolas igenom i urinvägar och blåsa och på så sätt minskar risken för mer skada. Blötmat innehåller enbart animaliskt protein och vatten. En katt som enbart äter torrfoder behöver få i sig MINST ½  dl/kg och dag med vatten och det är få katter som dricker så mycket. 

    Vatten är A och O för en katt och till och med Agria har skrivit på sin hemsida att blötfoder bör ges.

Svar på tråden Katten kissar inne inget hjälper