Inlägg från: Anonym (kemiska beräkningar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kemiska beräkningar)

    Tar relationen slut när barn kommer? :(

    Rent biologiskt är det nog så, att de hormoner som styr förälskelse upphör efter ett tag, inte sällan ungefär när man har skaffat barn tillsammans. Hormonerna är naturens sätt att ordna det så att det blir barn, naturen bryr sig dock lite om normen som säger att föräldrar ska leva tillsammans.

    Men socialt finns ingenting som säger att förhållandet behöver ta slut för det, men det krävs nog mer av en viljeansträngning för att förhållandet som saknar påslag av förälskelsehormon och utsätts för de påfrestningar som föräldraskapet innebär, ska klara sig.

    Mitt eget förhållande har haft en rätt kraftig svacka under småbarnsåren, med lite tid och ork till allt som har med ett förhållande att göra, men nu känns det lika starkt som förut, och då är barnen också som ett "klister" som håller ihop oss, förutom annat vi har gemensamt förstås. Jämställdhet i föräldraskapet är viktigt (delat ansvar för allt som har med barn och hushåll att göra). Också viktigt att man inte upphör att ha sex, även om det antagligen för de flesta blir mindre ofta, av många orsaker.

Svar på tråden Tar relationen slut när barn kommer? :(