• Anonym (..)

    Tar relationen slut när barn kommer? :(

    Nej, alla relationer tar (givevis) inte slut när barnen kommer. Vissa blir till och med starkare! Jag upplever att vårt har blivit starkare, trots all turbulens som det innebär att ha småbarn i fokus dygnet runt, år efter år, så blir det också ett band som gjort oss starkare.
    Livet bli totalförändrat och för att relationen ska orka hänga med så tror jag det är viktigt att man har en stark grund att stå på, en tydlig kommunikation (prata, prata, prata) och jämställdhet i form av att man måste dela, måste hjälpas åt. Samt en förståelse från bägge sidor att livet KOMMER förändras! Man får tänka om lite, hitta de små sakerna i vardagen för att underhålla förhållandet. Kramas, prata, ta en dusch tillsammans, ha en regelbunden tv-fri-kväll mitt i veckan osv osv. Och komma ihåg att det blir bättre, det första året är hårdast tycker jag och sen blir barnet större och sover (oftast) bättre tex.


    Bland de jag känner som gått skilda vägar kan jag tyvärr säga att det inte var någon större överraskning, man hade det lite på känn redan innan att det av olika anledningar inte skulle hålla för påfrestningen..   

Svar på tråden Tar relationen slut när barn kommer? :(