• TRImmortal

    Första barnet, januari 2015. Tankar, idéer, länkar, bilder etc.

    Hej på er!

    Var på RUL idag (är i v.19) och fick se min underbara bebis. Är i en lyckobubbla just nu och är såå sugen på att börja handla hem saker (har inte vågat innan). Fler som är i ungefär samma stadie som jag?

    Tänker att man här kan dela tankar och känslor lika mycket som bilder, länkar, tips och idéer för vad vi inhandlar och preparerar. Bara det där med barnvagn är ju en djungel som man kan behöva bolla lite tankar kring. Någon som är på?

    Har kollat andra trådar också men det känns mest som att de handlar om oro för missfall och liknande och även om jag förstår det är jag nu trött på att oroa mig och vill bara vara lycklig en stund. :)

  • Svar på tråden Första barnet, januari 2015. Tankar, idéer, länkar, bilder etc.
  • sandranoren

    Hejsan! :) jag är i samma sits! Vi var på rul idag och allt såg toppen ut. Vi blev tillbakaflyttade fem dagar, så nu är jag i v19+5 "igen" och är beräknad till 10 januari.

    Vi har heller inte köpt någonting än, det har känts så overkligt och konstigt att börja förbereda för en bebis. Nu börjar det nog faktiskt sjunka in lite och jag vill gärna börja förbereda och handla :)

  • TRImmortal

    Hej! :) Då är du liite tidigare än mig, är beräknad till 16 januari.

    Känns jättekonstigt att börja införskaffa saker. Köpte en boken-om-mig-bok redan i vecka 10 eftersom jag blev kär i den och var rädd för att den skulle ta slut men mer än så har jag inte vågat. Tänkte att jag ska in till stan i morgon efter jobbet och köpa något klädesplagg bara för att göra det mer verkligt. :)

    Har du fått veta eller tagit reda på kön? :)

  • sandranoren

    Det känns superkonstigt att köpa saker, även om jag imorgon gått halva tiden. Men kanske att de första kläderna får köpas imorgon också, för att kanske känna att det hela är på riktigt :)

    Ja, vi fick reda på att det är en liten tjej :) vet du vad du väntar?

    Här är en bild från vårt rul :)

  • TRImmortal

    Vilken fin ultraljudsbild ni fick! :) Vi väntar en liten pojk. såg själv på ultraljudet först och fick bekräftat av bm :P

    Här är vår bild :)



    Nästan samma fast åt andra hållet.. ser ut som att han ligger och boxas eller något :P

    Har du känt några rörelser ännu?

    Jag hade en bonuscheck på H&M som jag var "tvungen" att utnyttja så det blev två bodys och två par strumpor igår. Mannens reaktion: "kommer han verkligen vara så liten?" :P 

  • sandranoren

    Åh, er bild var ju också jättetydlig och fin :) och ja, det ser ut som han boxas. På min bild tycker jag det ser ut som hon sträcker upp handen för att vinka typ ;)

    Ja, jag känner rörelser. Kände de första för tre veckor sedan ungefär. Några buffar har varit så hårda att de både synts och känts på utsidan, så sambon har också känt. Men känner inte hela tiden. Under ultraljudet tex sparkade hon, men kände inget, så än är hon nog försiktig ;) har du känt?

    Vi var inne på kappahl och Lindex efter ultraljudet men köpte inget. Sambon sa "du kommer säkert hinns ångra dig innan hon är ute". Och lite så är det, finns ju såååå mycket fint. Och tycker det är så svårt att veta vilka storlekar man ska satsa på. Men kappahl har "ta 3 betala för 2" på alla barnkläder, så ska nog ändå köpa något idag :) älskar deras kollektion Newbie

  • TRImmortal

    Jag är inte säker på om jag känt eller inte men jag tror det.. har känt lite buffar längst ner i magen typ, mest när jag har legat mer på mage eller haft åtsittande byxor men inte så ofta, men det kommer väl det med :)

    Det finns jättemycket fint. Har inte sett så mycket av Newbie men det lilla jag har sett har jag tyckt om. :) Tänkte dock åka till Ullared i slutet på september och se vad man kan få tag på där så har man god tid på sig att leta upp annat på andra ställen sedan tänker jag. 

  • sandranoren

    De första rörelserna kände jag mör jag låg på mage. I början var jag inte heller säker, men nu är jag säker på när det är bebis eller inte :) längtar tills hon gör sig mer påmind under dagarna.

    Vart bor du förresten och hur gammal är du? Och vad heter du? :) hur ser det ut med jobb/plugg? Sambo eller gift?

    Ja, gekås ska jag också besöka. Bor iofs farligt nära, så det brukar bli besök där titt som tätt ;)

  • 24karat

    Hej tjejer! Vilka fina bilder ni har fått från RUL:) själv är jag i vecka 18+5 och har ultraljudet nästa vecka och det ska bli så kul att se den lilla. Vi gissar på flicka...

    Har inte köpt en enda sak hem än utan väntar som sagt till nästa vecka. Hoppas att någon av er åker till Ullared och berättar om utbudet efter ;) bor i Göteborg så det är inte långt dit. Vi har något som heter klädkammaren här också som får sig ett besök i höst :)

    Var bor ni?

  • sandranoren

    Hej 24karat och välkommen! :) spännande med rul! Jag trodde från början att det var en flicka vi väntade, och det visade sig vara rätt.

    Utbudet på Ullared är ganska stort, beroende på vad man är ute efter eller hur kräsen man är ;) men vissa tycker att de kan köpa allt till bebis där, och det kan man nog. Finns allt från vagn, spjälsäng och vagga, babygym, babysitter, åkpåsar, bilbarnstol, sängkläder, leksaker, nappar, nappflaskor och kläder, och mycket mer. Jag själv kommer kanske handla babysitter och babygym där och kanske kläder, någon leksak och sängkläder. Får väl se vad som hamnar i vagnen ;) haha

    Jag bor i Kinna för tillfället men flyttar till Svenljunga, där både jag och sambon kommer ifrån, i september. Det ligger ca 3 mil från Borås, 10 från Gbg och 5 från Ullared ;) så kanske ni har ett litet hum om vart det ligger :)

Svar på tråden Första barnet, januari 2015. Tankar, idéer, länkar, bilder etc.