• cosinus

    Ni med många barn, hur orka hämta och lämna på olika ställen i många år?

    Vi har 4 barn. Tycker ändå det går bra och man vänjer sig.

    Äldsta är 10 år, hon har gått/cyklat hem själv i över ett år nu så henne hämtar vi aldrig. Det är drygt 2 km från skolan till oss.

    Tvåan är 8, han kan om det krisar någon dag gå hem med syrran men är gärna på fritids. Förra året hämtade vi, i år ska han få gå över till lillebrors förskoleklass-byggnad (som p g a platsbrist inte är på skolan utan på ett nedlagt dagis 400 meter från skolan). Han kommer även släppas där på morgonen och får gå sista biten.

    Trean är 6, han har då precis börjat 6-års, egen byggnad på andra sidan en lite större gata (grön gubbe övergångsställ) än skolan och 1.5 km från dagis.

    Fyran är 4 år. Går på dagis, mindre än en km hemifrån men långt från skola/sexårs då.

    Så min plan är att storebror får som stående order att infinna sig på lillebrors sexårs kl 15:30 varje dag. Målet är att redan ha hämtat lillsyrran då men är vi sen från jobbet får hon helt enkelt hämtas 15:45 ist. Det löser sig. Vi är ju inne på 5e året på två ställen och i början kändes det jättejobbigt men nu är det helt lungt.

    Och vad gäller en trea, du förlänger tiden ja men samtidigt börjar ju de ju gå hem också relativt fort. Det är inte så många år det handlar om.

Svar på tråden Ni med många barn, hur orka hämta och lämna på olika ställen i många år?