Inlägg från: mr me |Visa alla inlägg
  • mr me

    I Somalia är det fred, varför kommer det Somalier?

    Tänk dig att det fanns ett land du skulle kunna utvandra till där du inte behövde jobba. Där du fick fri lyxbostad på 400 kvadratmeter med swimmingpool och privat tennisbana. Där du fick ett bankonto som staten satte in en halv miljon på varje månad. Skulle du överväga att utvandra dit?

    Det är, på ett ungefär, den relativa rikedom som somalierna kommer till i Sverige. De utvandrar hit pga de bidrag man får här. De bidrag som en somalisk familj kan få under en enda månad här i Sverige motsvarar flera årslöner för en hyfsat hårt arbetande somalier i Somalia.

    De flesta som invandrar till Sverige, varav 90-95 invandrar hit illegalt, gör det pga de generösa bidragssystem som vi har här. Majoriteten av somalierna passar på att åka tillbaka till Somalia på semester och för att hälsa på vänner och släktingar så snart de fått sitt uppehållstillstånd. De är inte på flykt undan någonting annat än ett liv där de behöver jobba för brödfödan, vilket de inte behöver göra i Sverige. Det gör du istället åt dem.

  • mr me

    Eftersom jag, trots att Familjeliv anser att jag ska finna mig i det, inte tolererar "puss" påhopp på mig och att hon får stå oemotsagd när hon kallar mig "dum i huvudet" så klistrar jag in det svar jag skrev och som moderatorerna på Forumet så fegt tog bort. Här kommer det igen:

    "Jag är inte 'sjukt dum i huvudet'.

    Jag är, tillskillnad från du, istället insatt och påläst. Jag ha tagit mig tid att sitta ned och prata med somalier om hur det faktiskt går till. De flesta, så snart de tror att man är "på deras sida", gör ingen hemlighet av att de ljugit för svenska myndigheter, att de sagt sig vara på flykt trots att det inte är det osv.

    En somalier sa t.o.m rakt ut, när jag frågade honom om det inte var farligt att åka till Somalia på semester, att "nej nej nej", det var det inte. De som bråkade/krigade bryr sig inte om dem som inte är involverade i konflikten, påstod iaf han.

    Nu undrar jag hur många somalier du själv känner eller har pratat med om hur det faktiskt gått till för dem när de fått uppehållstillstånd i Sverige? Eller är det så att du, som vanligt, mest har en massa fördomar och förutfattade meningar?"

  • mr me
    amalie79 skrev 2014-08-21 10:55:20 följande:
    vi går på knäna av den snart i mitt jobb
    Får man fråga vad det är du jobbar med?
    amalie79 skrev 2014-08-21 10:55:20 följande:
    Mogadishu anses för övrigt fortfarande vara en av världens farligaste städer. Så helt lugnt är det inte i Somalia.
    Ja, om man tillhör någon av de stridande parterna. Dvs regeringssidan eller de militanta muslimerna, vilket väldigt många gör. Enligt de somalier som jag pratat med, och jag valde att tro dem, så är man trygg i Mogadishu om man är somalier och inte tillhör någon av de parter som ligger i luven på varandra.
  • mr me
    puss skrev 2014-08-21 14:38:59 följande:
    Klart de inte bor tio personer i en trea! Alla får väl egen lägenhet, eller?
    Nej, alla får inte egen lägenhet, det finns inte ens egen lägenhet till alla och ett stort antal invandrare, kanske flera hundratusen, vistas i Sverige illegalt och finns därför inte med i "systemet".
Svar på tråden I Somalia är det fred, varför kommer det Somalier?