• TheaN

    BF April 2015 - Helsingborg

    Hej.

    Jag skapar en grupp här i förhoppning att hitta fler som är i början av graviditeten. Jag är 32,  har ett barn som är 4 och syskonet är beräknat till april 2015. 

    Vi bor i Helsingborg så alla som är i närheten får gärna höra av sig. 

    Hälsning
    T

  • Svar på tråden BF April 2015 - Helsingborg
  • Vifem

    Usch vilken oro. Två kvällar på rad har jag haft rosa flytningar. Inget på dagen, men på kvällen. Nu på morgonen kommer det bruna. Ska ringa gyn när barnen är lämnade på skola o dagis men är rädd förr att de inte vill kolla o bara ber mig att avvakta :/

    Har en syster som ska avbryta en graviditet idag i v 19 pga grav skada på barnet, tycker så fruktansvärt synd om henne och det gör även att min oro blir större.

    Jobbigt just nu!!

  • TheaN

    Fogat:
    Tråkigt med illamående, hoppas det släpper snart. Så skoj att allt är bra iaf och vad roligt att ni berättade och att det blev så bra :) Min lilla tjej pratar hela tiden om lillebror eller lillasyster så det ska bli så kul att berätta om allt går bra. :) 
    FB grupp innebär egentligen att jag skapar en grupp som bara vi kan se och vara medlemmar i. Skickar pm till dig och förklarar mer sen :)

    Vifem:
    Ring dem, de kommer göra ett VUL om du är orolig. När jag ringde dem för 2 veckor sen så fick jag komma in dagen efter. Förklara att du är orolig och vad som har hänt. Hoppas att allt är bra. Bruna flytningar brukar inte vara farliga, inte rosa heller utan mer om man får färsk blod eller klumpar. Jag förstår verkligen din oro så ring, vänta inte. Jag har haft en del med dem på gynakuten att göra och alla har varit jättebra och otroligt hjälpsamma. Du har ju kommit så pass långt så de borde kunna se om hjärtat slår. Hör av dig så vi vet hur det gick. 
    Usch vad hemskt det med din syster, beklagar verkligen :( Hoppas hon har bra stöd omkring sig. 

  • Vifem

    Fick tid idag 13.45. Hör av mig när jag varit där. Har hört att det är vanligt men aldrig haft så tidigare graviditeter. Skönt att åka dit även om ängslan just nu är än värre i väntan.
    Ja min syster har gått om bra stöd som tur är.

    Facebook grupp verkar intressant, men då är vi inte anonyma för varandra längre va? :)

  • TheaN

    Det går säkert bra :)
    Ja, det stämmer, då är vi inte längre anonyma för varandra. 

    Vi kan ju avvakta med den tills alla är över 12 veckor :)

  • Vifem

    Läkarens VUL visade att jag bara är i v 5+5 dvs 10 dagar mindre än mina beräkning. Pga det kunde hon inte se någon hjärtaktivitet, för litet foster. Det kan har varit två där inne då det fanns något sidan om men bara ett foster som hon såg nu. Så antingen har en dött, graviditet avstannat helt i v 5+5 och jag väntar på att börja blöda eller är jag mindre gången och ingen anledning finns till blödningarna. Ny tid om en v för att se om den utvecklats :/ så inte klokare alls.

  • TheaN

    Usch, jobbigt när man inte får svar. Det blir en jobbig vecka att vänta. Jag har väntat i två nu. Hoppas iaf att allt blir bra och vul nästa vecka ger lite glada besked för er. 

  • Fogat

    Vi fem o thea:

    Känner så väl igen mig idet du vifem skriver. För några år sedan åkte jag iväg på en lång flygresa på en släktresa med min mans sida som jag ej kunde avstå med samma ovisshet. Men jag har en solskenshistoria om en vän som försökt i fem år blev gravid och fick samma symtom som dig hon fick veta att det var missfall o var förkrossad. Dock kände hon sig gravid och trots rikliga blödningar så var det ett friskt foster som idag är en pojke. Så ge inte upp hoppet ännu. Hoppas verkligen det ser bra ut på nästa vul. Så hemskt för din syster det framgick alltså på rutinultraljudet. Man tänker ju att det är frid o fröjd så sent. Hoppas de vågar försöka igen

  • Vifem

    Just det thean du väntar också på nytt VUL. Det som skrämmer mig mest är att det var så mycket mindre än vad det borde. Som sagt bara vänta. Håller tummen för dig på fredag :)

    Hur gick det för dig fogat då för några år sen?
    Jag har ju ännu inte haft någon färsk eller riklig blödning så fokuserar på det och alla kalas och firande av "Lill"killen vi ska ha i helgen :)

    Min syster har två barn i samma ålder som mina. Dom hade många turer med tester. Kub visade dåligt, moderskapsprovet fick dom först positivt besked, sedan att dom inte kunnat mäta, på extra ul i v 17, klartecken att allt var bra. Sen RUL en vecka efter ul, som var utökat med överläkare pga resultatet av moderkaksprovet, där såg han direkt att något var fel och de gjorde fostervattenprov som gav positivt besked. Ny ul en vecka senare och fortfarande väldigt dåligt och visa på missbildningar i hjärnan så blev det så tillslut. Idag fick hon en till dotter. 300g vägde hon.

    Först tänkte hon nog ge upp och att det inte var meningen de ska ha en till, men hon har som tur var ändrat sig och vill få ett lyckligt slut på allt och bli gravid snart igen.

  • TheaN

    Jag har lite förhoppning att det är ok. Min uträkning var rätt enligt det vi såg på ul. Men det var ju så tidigt att se nåt. Men har du räknat efter mensen eller kollade du när du hade ägglossning? 

    Jag kan också berätta att en väninna till mig blödde mycket under hela sin graviditet. Men hon fick en liten frisk kille som är 3 år nu. Det är dock väldigt jobbigt när det händer för man blir jätteorolig. 

    Det är bra om du kan koncentrera dig på annat och iaf försöka att inte oroa dig så mycket. 

    Hoppas allt går bra för din syster nästa gång :)

  • Fogat

    Vifem: vi hade lite otur mellan våra två barn. Detta som jag kanske inte skulle nämnt var det andra av två konstaterade missfall. I mitt fall borde det hunnit bli hjärta. Men jag hade inte så stor tro på det då det var väldigt mycket mindre än det skulle o min mens på den tiden var som en klocka. Försöket där efter gav precis just det barnet vi ville ha nämligen vår tvåa. Jag minns att jag sa att blir det ett missfall till så orkar jag inte mer då blir det bara det barn vi har. Ibland önskar man att man hade facit från början o ibland e det tur att man inte har det. Vi trodde att vi skulle få avstå från att skaffa ett tredje barn. Jag hade så kraftiga foglossningar med min tvåa att jag två år efter förlossningen hade en stor rörelse begränsning= väldigt svårt att gå ett fåtal steg. Det är därför jag heter fogen. Efter kämpande fick jag dock klartecken från sjukgymnasten på att skaffa en till. Denna gång vet jag att jag har förmågan att läka o träna mig bra igen, det känns bra.

    Usch vilken grym historia med din syster.

    Om ni orkar får ni båda gärna berätta hur det går på undersökningarna. Ett positivt resultat som vi hoppas på är givetvis lätt att dela. Styrka till er båda thea o vifem

Svar på tråden BF April 2015 - Helsingborg