• TheaN

    BF April 2015 - Helsingborg

    Hej.

    Jag skapar en grupp här i förhoppning att hitta fler som är i början av graviditeten. Jag är 32,  har ett barn som är 4 och syskonet är beräknat till april 2015. 

    Vi bor i Helsingborg så alla som är i närheten får gärna höra av sig. 

    Hälsning
    T

  • Svar på tråden BF April 2015 - Helsingborg
  • Vifem

    Jag hoppar av gruppen :((
    Inte bra på VUL idag, ingen utveckling. Tillbaka i morgon och få tabletter för att stöta ut det.

  • TheaN
    Vifem skrev 2014-09-17 10:29:12 följande:

    Jag hoppar av gruppen :((
    Inte bra på VUL idag, ingen utveckling. Tillbaka i morgon och få tabletter för att stöta ut det.


    Jag är verkligen jätteledsen för din skull. Ta nu väl hand om dig.
    Styrkekramar till dig. 
  • SaraLang

    Beklagar Vifem, tänker på dig idag!

    TheaN: Vi har ett sommarhus som är vinterbonat och är där så mycket vi kan. Så vid föräldraledigheten har vi möjlighet att flytta ner på heltid under 1,5år. Känns kanon. Jag rapporterar ultraljudsresulatatet när det kommer. Vilken vecka är du i nu?
    Säg till när fb-grupp blir aktuellt

  • Fogat

    Vi fem: antar att du inte läser här mer m beklagar verkligen. Önskar dig mod att försöka igen.

    Thea: kan du jobba el e du hemma?

    Jag har efter 7 v av maginfluense liknande situation börjat få tillbaka krafter och illamåendet e bättre. Så nu kan jag njuta av att trean e på väg.

    Barnen kommer med härliga funderingar. Det e ju ofta plats för de två. Mamma har två händer m vem ska hålla bebisen. Det gör jag säger de i mun på varandra. Vårt stora barn var ovanligt aktivt. Jag vet att de flesta säger att deras barn e aktiva m vårt var alltid några nivåer över. Vi funderade på om det var en diagnos m det va de ju inte. Tänk nu om trean blir på detta sätt. Jag hoppas på mina två hjälpredor att de jagar efter. Mellanbarnet ska ju inte behöva vara osynligt.

    Ni som kollat kön innan. Försvinner spänningen? Min man vill kolla denna gång. Men jag vill ha överraskningen.

    Tesiiee: välkommen in i den nya spännande världen m barn. Det är härligt o omvälvande m första barnet.

  • Fogat

    Förresten någon som funderar på att vaccinera syskon o er själva samt pappa mot kikhosta. Syskonen drar ju hem endel o kikhosta börjar komma tillbaka i Sverige. Kan vara farligt för bebis. Någon som kanske har kunskaper i området?

  • TheaN

    Hej hej.
    Jag jobbar inte just nu, jag pluggar men nää jag har inte kunnat göra nåt. Har knappt kunnat lämna sängen :( Det är mycket värre nu än med mitt första. Men idag och igår har jag haft det lite lugnare, har kunnat äta lite iaf. 

    Spännande med de äldre barnen, hur de kommer att ta det och ta hand om den nya bebisen :) Min tjej tjatar om det dagligen men vi har inte berättat nåt ännu. Har du också ett aktivt barn. Min lilla är en Duracell kanin, lugnar aldrig ner sig hehehe. 

    Har dina äldre fått vaccin mot kikhosta?? Min har så nästa kommer också få det. 
    Har faktiskt inte funderat på det ännu, känns så långt fram :)

    Härligt att ditt illamående börjar släppa då finns det kanske hopp för oss andra hehehe :)

  • Fogat

    Thea: Usch stakars dig m finns ju hopp:) Gissar att ni på nåt sätt har anknytning direkt el via släkt t nåt land där det e förhöjd risk för kikhosta. Då det väl inte ingår i ordinarie program. Nej mina barn har ej fått detta vaccin ska kolla me BVC då vi ska på 2,5 årskontroll. Min man e lite av en hönspappa så han har sett på tv att de ev ska börja ha det som obligatoriskt o e orolig.

    Vår 5,5 blev mycket lugnare mellan 4 o 5, tror att det ofta e så. Vår 2,5 är inte lugn heller men ändå mycket lugnare.

    Ohh vad roligt det blir när ni kan berätta för era stora. Jag tycker att det är så mysigt med banden mellan syskon, visst bråkar våra men de tycker så mycket om varandra.

    Jag tror stenhårt på att framhålla att det är syskonet som får en bebis och inte är bara vi föräldrar. Jag tycker inte heller att man ska säga att de kan spela fotboll osv med bebisen. Istället har jag berättat att bebisen bara kan- skrika, bajsa, äta o sova. Att bebisen måste lära sig allt de kan och att de gärna får hjälpa till. Blir ju så fel förväntningar annars. Finns ju såklart inga facit här men har känts bra för oss.

  • TheaN

    Försöker få med en bild, hoppas den kommer med, men där står det vad barn vaccineras mot och i vilken ålder. Är du säker på att dina inte är vaccinerade. Eller tänker du kanske på mässling?? Jag vet inte, min tjej har fått det vanliga som BVC har sagt hon ska ha och som jag skrev till sig erbjudit mot hepatit B men det var frivilligt, jag tackade nej. Fast i Sverige har du val, du kan välja att säga nej till vaccin, även de vanliga som BVC rekommenderar, det är upp till varje förälder. 

    Har inskrivning om en vecka sen ska vi berätta för henne. Du har helt rätt, det är viktigt att de förstår och är med. Jag och min sambo har pratat så mycket om det. Vår lilla tjej är verkligen pappas flicka och han andas för henne så han är väldigt noga med att planera så vi inte påverkar henne på nåt negativt sätt. Man behöver bara prata om det och låta de stora få vara med. Min har ju sagt att när hon får lillebror eller lillasyster så ska hon mata bebisen, mysa med den, klappa den, läsa för den men INTE byta blöja för det luktar inte hallon :) :) Hon är så god :)

    Ni har ju redan varit med om det en gång så ni har lite koll ;) 
    Det kommer säkert gå jättebra, jag vill bara att allt ska gå bra och att en liten kille eller tjej tittar fram i april. Ska bli spännande. Hoppas på bra och snabb förlossning med :)

  • TheaN

    Hej tjejer. 

    Vad tyst det är här :) Hur är det med er alla??
    Här börjar det se lite ljusare ut. Har några bra dagar i veckan iaf :)

    Har varit på inskrivning och vi har dessutom berättat för vår lilla tjej att hon ska bli storasyster. VILKEN glädje :) Har även berättat för både min och sambos familj. 

    Så nu har vi RUL i november så får vi se vad som ligger där i magen. Storasyster har beställt en lillasyster så det ska bli spännande och se vad hon får hehe :)

    Hoppas allt går bra med er andra med. Har alla passerat 12 veckor nu?? 

  • teessiie

    Hej allihopa! Hoppas allt är fint med er:) förra veckan fick vi veta att vi väntar en tjej! Hon var 15 cm lång från huvud till tå och hjärtat slog fint!

Svar på tråden BF April 2015 - Helsingborg