• Hoppfull84

    Otroligt gnällig och missnöjd bebis!

    låter väl eg som en ganska vanlig bebis i den åldern. att hon börjar gnälla så fort hon inte ser dig är väldigt vanligt.
    att hon inte vill ligga själv i babygym/babysitter är också väldigt vanligt. det är ju tråkigt. jag hade inte velat ligga på en filt på golvet och stirra i taket ensam heller.

    sen i den åldern börjar de ju gärna vara lite frustrerade över att inte kunna ta sig runt själva också. alltså att de inte kan krypa ännu,men sååå gärna vill kunna. så då kan det blir lite extra supergnälligt en period tills de knäcker koden och börjar ta sig runt för egen maskin.

    prova med en gåstol, då kan hon hasa omkring själv, vi hängde lite leksaker på dörrhandtag och stolsryggar i snören så hon kunde åka omkring och utforska det tyckte hon var kul. annars var det dödstråååååkigt att vara hemma enligt dottern. men om vi var ute på promenad var hon nöjd och glad, ibland gnällig även då men om hon fick en kotte eller ett blad att vifta med var livet skoj igen. oftast såg vi till att ta oss iväg hem till nån kompis eller på öppna förskolan kunde hon ligga och åla på en filt i säkert 30 minuter själv utan att jag behövde underhålla henne.

    men som sagt gåstol var det enda som höll vår dotter nöjd i mer än 5 minuter på hemma plan, (utan att få 100% uppmärksamhet och underhållning av en vuxen), utan gåstolen gick det ju inte att gå på toa eller ens lägga ner henne för att klä på sig utan att hon började gråta.

    åh jag minns en period då hon hade snöat in på ett speciellt gnäll ljud, hon lätt ggggnnnnääääee, ggggnnnääääeee  hela j*kla tiden dygnet om i nästan 10 dagar och jag höll på att bli galen! men sen glömde hon bort det där ljudet och jag har aldrig hört det mer sedan dess.

    trösta dig med att det säkert blir bättre när hon börjar kunna krypa och att oavsett hur störigt det är just nu så vips är hon större och vardagen är helt annorlunda. försöka hitta något som funkar för er båda där hon är nöjd, för oss var det som sagt gåstol/eller att inte vara hemma helt enkelt.

Svar på tråden Otroligt gnällig och missnöjd bebis!