• Nidingbane

    Låt säga att SD blir Sveriges tredje största parti. Kan det då vara rätt att politiskt isolera SD?

    Låt säga att SD blir Sveriges tredje största parti. Kan det då vara rätt att politiskt isolera SD på grund av att de beskylls för att ha rasistiska och främlingsfientliga åsikter. Vem ska ha rätt? Hjärntvättade politiker, socionomer och liknande eller de som röstar på SD om nu låt säga en stor del av Sveriges befolkning ändå röstar och tycker att det inte är frågan om vare sig rasistiska och främlingsfientliga åsikter att vilja begränsa invandringen. Vem fan är det då som ska ha rätt. De som suttit och på olika sätt blivit hjärntvättade om vad som idag ska vara rätt eller fel angående invandringen. Eller alla de som lever i och ser vad som blir av det självutnämnda förståsigpåare som politiker mm beslutar om. Nej deras låssasvärld och fantasivärld är det egentliga hotet idag och inte den som vågar säga att vi måste ta hand om dem som tar hit först på bästa sätt innan vi kan ta hit fler mm. Ja vi kan ta hit hela världens flyktingar, men först måste vi t ex ge dem som redan är här ett liv som alla vi andra så kallade Svenskar har och vill ha även i fortsättningen. Jag tänker då främst på vård omsorg skola mm.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Låt säga att SD blir Sveriges tredje största parti. Kan det då vara rätt att politiskt isolera SD?
  • Ingram
    Gert skrev 2014-08-24 19:01:36 följande:

    Vad ska ni socialdemokrater göra om S väljer att samarbeta med SD?


    Det kommer aldrig hända så varför ens fråga om en sådan sak?
  • Gert
    Ingram skrev 2014-08-24 19:04:25 följande:
    Det kommer aldrig hända så varför ens fråga om en sådan sak?
    Nähe, det kommer aldrig att hända. Du som kan spå framtiden, på vilken plats kommer Sverige i fotbolls VM 2018?
  • Ingram
    Gert skrev 2014-08-24 19:08:10 följande:
    Nähe, det kommer aldrig att hända. Du som kan spå framtiden, på vilken plats kommer Sverige i fotbolls VM 2018?
    Vi kommer inte att kvala in..
  • Rolleek82
    Ingram skrev 2014-08-24 19:10:14 följande:

    Vi kommer inte att kvala in..


    Det är nog enda punkten jag håller med dig om
  • mr me
    Biffus skrev 2014-08-24 18:56:59 följande:
    På den nedre, ja. Klart att man kan vara rik och besöka flyktingläger. Vad hindrar en?

    Om du menade det övre: Varför skulle det inte märkas på ett företag om ett land blev så fattigt att man inte kan ställa mat på bordet? Tror du att det skulle gå lika bra för hennes företag i Kongo-Kinshasa?
    Alltså, ett kort svar:

    Att vissa människor i ett land har det fattigt eller har svårt för att få ekonomin att gå ihop innebär ju inte att alla människor har det. Jag trodde det var ganska självklart, men tydligen inte.

    Jag trodde faktiskt, ärligt talat, att du försökte vara ironisk men då var du tydligen inte det. Jag ber om ursäkt, men din ofrivilliga ironi var ganska underhållande...
  • FrauCasio
    Jupiter skrev 2014-08-24 16:36:50 följande:

    Nu har du fel, det är just de andra partierna som värnar om Sverige vilket SD inte gör och det är därför dumma människor röstar på dem.


    Du har fel. Sd värnar mer om våra äldre och generellt om vår befolkning än moderaterna. En gång i tiden gjorde sossarna det också, men tyvärr inte längre och speciellt inte moderaterna då de har vänt bla arbetslösa, sjuka och de äldre ryggen.
  • Klotjohan

    SD-väljare har generellt svårt att förstå det parlamentariska systemet. Ja det är rätt att isolera ett parti även om de har fått 30% i ett val. 
    Parlamentarismen bygger inte på att alla sak få vara med utan på att det parti eller den koalition som vinner majoritet i ett val får forma ett styre tills nästa val. Om M-FP-C-KD har 45% och S 30% så har de all rätt i världen att inte samarbete med S trots att var tredje svensk röstat på dom för har de ingen gemensam bas så har de inget att samarbeta om. 

    Om SD nu låt säga skulle få 30% i valet och V 20%, skulle SD då bilda en koalitionsregering med V bara för att så många har röstat på dom? 

  • Klotjohan
    mr me skrev 2014-08-24 22:21:33 följande:
    Och du verkar ha svårt för att förstå sakfrågan.

    Det handlar kanske inte nödvändigtvis om att bilda regering med SD, utan om att SD isoleras på andra sätt. Bland annat ville man stänga ute SD från utskotten efter förra valet och partiet är fortfarande inte med i kvittningssystemet.

    Att SD inte släpps in i kvittningssystemet är farligt, i synnerhet när partiet börjar växa, för då kommer allt mer politiska beslut att avgöras av slumpen. Om många SD-ledamöter är borta, pga sjukdom t.ex, så kan en lag gå igenom, eller avslås, enbart pga det.

    Men det kanske är överkurs för dig. "Antirasister" brukar ha svårt för att förstå det parlamentariska systemet. De brukar ha svårt för det mesta som berör grundläggande förståelse.
    Personligen tycker jag det är fel och kontraproduktivt att stänga ute SD från utskott om platserna tillsätts proportionellt. I kommunerna är det dock ovanligt med proportionella val och generellt missgynnar det små partier men hur riksdagen och EU-parlamentet gör vet jag inte. 

    Men jag möter fota det argumentet från SD-väljare att eftersom folk har valt att rösta på dom så borde de få inflytande per automatik. Så fungerar det väldigt sällan i verkligheten när ordförandeposter tillsätts av partigrupper. 
  • Fred83
    Klotjohan skrev 2014-08-24 23:49:42 följande:
    ...
    Men jag möter fota det argumentet från SD-väljare att eftersom folk har valt att rösta på dom så borde de få inflytande per automatik. Så fungerar det väldigt sällan i verkligheten när ordförandeposter tillsätts av partigrupper. 
    Det är min uppfattning också.
  • Kofot
    Gert skrev 2014-08-24 19:01:36 följande:
    Vad ska ni socialdemokrater göra om S väljer att samarbeta med SD?
    Det lär aldrig hända.
Svar på tråden Låt säga att SD blir Sveriges tredje största parti. Kan det då vara rätt att politiskt isolera SD?