• Anonym

    hur många tror naivt att "min man kommer aldrig att lämna mig"?

    DJÄVULENS HÖGRA HAND skrev 2014-08-23 08:15:08 följande:
    Och hur bra går det att efterleva när man väl är där med sorg och ilska? Är precis lika svårt som att veta om det håller livet ut, är fint att uppmåla en liten utopi med hur vacker en separation kan bli, kan lika gärna bli en katastrof då man är två om den!
    jag tror definitvt att de är större chans att efterleva de o an pratat o de innan, än o an aldrig diskuterat situation och de plötsligt tar slut!
  • Anonym
    DJÄVULENS HÖGRA HAND skrev 2014-08-23 08:54:14 följande:

    Makten? Förtroendet menar du väl?


    Ja, det också.
  • Anonym
    katastrofplantagen skrev 2014-08-23 09:03:17 följande:

    Men orka gå runt och oroa sig för något dåså hemskt! Själv föredrar jag att leva i nuet och undviker att tänka negativa tankar. Det som sker, det sker ändå, oavsett jag gått runt och varit nervös för det i 10 år eller inte, så känns det troligtvis inte lättare för det.


    Fast att ha realistiska förväntningar på livet och relationen och se till att man kan försörja sig själv och ha koll på juridik och ekonomi mellan oss betyder INTE att jag "går runt och är nervös", det betyder heller inte att jag förväntar mig att bli lämnad. Jag tror inte att min man kommer att vara otrogen och inte att han kommer lämna mig, men jag vet att ingen är perfekt och att i de flesta längre relationer dyker det förr eller senare upp kriser. Om jag har realistiska förväntningar och vet att även VI är människor som kan göra fel och att även vårt äktenskap kan krisa gör att jag /vi inte skulle bli chockade och handlingsförlamade OM det händer...och jag vet att jag skulle kunna leva själv och klara mig ekonomiskt, många som går runt med huvudet i det blå och tror att "det händer inte OSS", blir chockade OM det händer och mår mycket SÄMRE än de som inte varit lika naiva. Så JO, det känns värre att bli lämnad om man varit naiv. Det är skillnad på att "gå och vara nervös i 10 år" och att ha koll på sin ekonomi och vara självständig och ha det juridiska ordnat mellan sig och partnern.
Svar på tråden hur många tror naivt att "min man kommer aldrig att lämna mig"?