• BCH52

    Hur gör ni när det verkligen INTE funkar med farmor/mormor etc

    Ja, sånt där är jobbigt och förstår att det tar emot att säga ifrån då det ger dålig stämning. Men det är kanske just det ni nu måste göra, att säga ifrån.

    Du och din man får prata ihop er om vilka regler som ska gälla mellan dem och er, konkreta regler som ni båda tror kan fungera för er familj. Skriv ner det så att ni har det helt klart. Ha sedan ett samtal med svärföräldrarna, be dem komma över till er, bjud alltså in dem, säg att ni vill prata om en viktig sak. Ta samtalet hos er. Ett sådant upplägg signalerar till dem hur viktigt detta är, att ni har samtalet hemma hos er gör att ni får initiativet. Börja samtalet med en kommentar om något ni uppskattat hos dem. Sedan redovisar ni det du och din man kommit fram till. Läs gärna högt från ert papper som de gärna kan få sedan. Avsluta sedan med ytterligare en kommentar om något ni uppskattar med dem.

    De kommer att bli arga/ledsna/sårade. De kommer att försöka splittra dig och din man. Där viktigt att ni två har en enad front. Använd hela tiden ett vänligt tonfall och kroppsspråk. Ge inte med er om de vill ändra på detaljer i det som du och din man kommit överens om. Det blir en tuff tid sedan. Men om ni är konsekventa så kommer det att fungera. När ni ser att de följer reglerna ge en positiv kommentar.

    Och ja, det är en metod som också fungerar på tonåringar, deras agerande verkar ju vara ungefär detsamma.

Svar på tråden Hur gör ni när det verkligen INTE funkar med farmor/mormor etc