• Anonym (rådvill)

    Hopplöst kär i annan trots lyckligt förhållande

    Det är så att jag är så kluven i mitt sinne att jag sprängs i tusen bitar snart. Jag lever med en man som jag är lycklig med och vi har ett helt liv ihop sen många år tillbaka. Plötsligt en dag dök en annan man upp i mitt liv och vände upp och ner på hela min värld kan man säga. Det är någonting med honom som jag inte kan släppa. Jag har inte pratat med någon om detta men jag håller snart på att gå sönder. Jag vill verkligen inte känna så här men han dyker upp i mitt huvud flera gånger om dagen plus att jag drömmer om honom på nätterna. Jag har varken berättat för honom eller min man om hur jag känner. Vill inte förstöra för någon. Igår hade jag en helt fantastisk dag med min man och jag älskar honom så djupt. Vill inte såra honom, vill inte att vårt liv ihop ska ta slut samtidigt som känslorna för den andra är starka på ett helt annat plan. Det går inte över. Vad ska jag göra????

  • Svar på tråden Hopplöst kär i annan trots lyckligt förhållande
  • Anonym (#)
    Johan75 skrev 2014-08-25 09:28:41 följande:
    Men inget av det du skriver här är väl beroende av huruvida man vet att det finns ett alternativ till den man lever med eller inte? Om det nu bara är en "tillfällig förälskelse" så blir väl TS tankar knappast klarare av att försöka luska ut ifall hennes känslor är besvarade eller inte?
    Hon vet ju inte om det är en tillfällig förälskelse i nuläget och det är väl det hon bör försöka ta reda på.

    Jag tolkar det som att det har ganska stor betydelse för ts hur den andre känner. Men det är sant, om hon inte är säker på vad hon ska göra om känslorna visar sig besvarade skall hon nog tänka på detta om hon inte redan gjort det innan hon startar något som kan bli svårt att stoppa.
  • Anonym (#)
    Anonym skrev 2014-08-25 09:34:10 följande:
    Om TS ser ett uppbrott som alternativ - vad tycker då hon (och du) att hon ska göra ifall känslorna inte är besvarade? 
    Gå vidare med sitt liv såklart och göra det bästa av det med sin man.
  • Johan75
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:29:40 följande:
    Att ts bara ställer denn frågan tyder på att hon redan tänkt på detta och ser ett uppbrott som ett alternativ. Tycker du inte.
    Johan75 skrev 2014-08-25 09:23:25 följande:
    Framförallt tycker jag att det är riktigt illa att man sitter och planerar och funderar (ofta under relativt långa perioder av livet) ifall man ska lämna sin partner eller inte utan att partnern får vara med i diskussionen. Jag tycker inte att det är rakryggat och kärleksfullt att försöka luska ut ifall det finns ett "bättre" alternativ till sin nuvarande livskamrat för att sedan lista ut vem man ska "välja".
    Inte alla hittar rätt från början. Det kan vara bättre för båda om de bryter upp. Jag förstår vad du vill ha sagt här men jag tycker inte nödvändigtvis att det är bäst att veta vad ens partner tycker och tänker alltid. Ibland är det bra att inte veta.

    Om TS ser ett uppbrott som alternativ - vad tycker då hon (och du) att hon ska göra ifall känslorna inte är besvarade? Fortsätta som förut med sin man och vänta på att nästa "alternativ" dyker upp? Är det verkligen bättre för hennes man att inte veta om att hon funderar kring, och kanske rent av planerar att, lämna honom när det dyker upp någon som är "bättre" i hennes ögon? Förtjänar inte han att få vara med i processen?

    (Det blev något konstigt och början av detta inlägg postades som "Anonym")
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:35:51 följande:
    Gå vidare med sitt liv såklart och göra det bästa av det med sin man.
    Tills nästa "alternativ" kommer? 

    Varför inte göra det du skriver redan nu? Om det nu är ett alternativ som finns?
    Behold, i come as a thief.
  • Fool
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:13:32 följande:
    Varför hänger du upp dig på dessa frågor?

    Alternativen är ju stanna kvar eller inte och just nu är det ett faktum att det finns känslor för någon annan. Menar du att bara för att man har känslor för någon annan så kan man inte fortsätta leva med den man lever med?
    Jag skulle vilja vända på frågan.... varför hakar man upp sig på vad den andre mannen vill eller inte vill , vad han tänker eller inte tänker OM man påstår sig inte alls vilja inleda något ? Vad spelar hans tankar och känslor för roll i sammanhanget om man inte har för avsikt att inleda något ?

    Om man VET att mannen utgör ett hot mot ens nuvarande förhållande , varför ta det ännu ett steg längre ? Varför inte bara stänga dörren på en gång ?

    I mina öron låter det som att man inte alls är så säker på att man inte tänker inleda något och vill därför forska vidare för att se om det är en tänkbar alternativ till det man redan har. Och det känns inte speciellt snällt mot sin partner hemma som går omkring ovetandes om att hans partner funderar på att byta ut honom.

    Jag menar det pratas mycket om ens egna känslor och vad den andre mannen kan tänkas ha för känslor men väldigt lite om era respektive män hemma , har inte han några känslor ? Eler räknas inte dom ? Har inte han rätt att få vara med och bestämma om ert förhållandes öde eller ska han nöja sig med att låta er bestämma det åt honom baserat på vad den andre mannen kan tänkas vilja ?
  • Anonym (#)
    Johan75 skrev 2014-08-25 09:39:09 följande:
    Tills nästa "alternativ" kommer? 
    Ur ett cyniskt perspektiv kanske. Men så behöver det inte bli. Om man hamnat fel betyder inte det att man alltid kommer hamna fel. Vissa är förstås så att de aldrig hittar rätt men jag tror nog att det finns de som bara råkat hamna fel en gång.
  • Johan75
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:46:49 följande:
    Ur ett cyniskt perspektiv kanske. Men så behöver det inte bli. Om man hamnat fel betyder inte det att man alltid kommer hamna fel. Vissa är förstås så att de aldrig hittar rätt men jag tror nog att det finns de som bara råkat hamna fel en gång.
    Vem har hamnat fel? TS? Vilken situation för TS är det som är fel?

    Är det känslorna för den andra mannen som är fel så ser verkligen ingen orsak att försöka lista ut vad hans känslor är. Är det TS man som är fel borde hon väl avsluta det förhållandet oavsett vad den andra känner eller inte?
    Behold, i come as a thief.
  • Anonym (#)
    Johan75 skrev 2014-08-25 09:50:23 följande:
    Är det TS man som är fel borde hon väl avsluta det förhållandet oavsett vad den andra känner eller inte?
    Inte nödvändigtvis. De kanske kan vara lyckliga tillsammans ändå. Det är nog många som lever tillsammans mer som vänner än som försälskade livet ut och trivs med det ändå.

    I ett sådant läge kan det nog vara bra att inte dryfta sina tankar om att det inte är mer än det.
  • Anonym (Val att bli kär!)
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:25:42 följande:
    Jag tycker inte det låter så konstigt. Har man levt med någon länga som man håller av mycket så vill man inte såra den personen. Men efter ett tag så kanske det bara är just väldigt starka vänskapsband. Det kan ju vara bättre för båda att bryta upp ändå och fortsätta som vänner.
    Anonym (Val att bli kär!) skrev 2014-08-25 09:19:22 följande:
    Det är väldigt enkelt.
    Det är inte enkelt. Att inte vilja såra någon men ändå göra det som blir bäst i längden. Det kan ju vara så att det bara är en tillfällig förälskelse som går över och ts hittar tillbaka till sin man, då är det nog bäst att denna historien bara finns i ts huvud.

    Om det är så att kärleken har övergått till vänskap så beror det på att man har tillåtit den att göra det! Man har valt att inte arbeta på sitt äktenskap! Och istället för att jobba på sina känslor för sin man - för det verkar vara väldigt jobbigt - så väljer man att lägga sin energi på en annan. Och vips, vad konstigt - "jag har blivit kär i en annan fastän jag älskar min man". Ja, konstigt?

    VARFÖR kan inte människor se det de har hemma. Varför kan man inte lägga ned lite tid och energi på att faktiskt ta hand om det man har. Vårda sin relation istället för att söka uppmärksamhet utanför relationen.

    Om alla otrogna/kära lade samma tid på sitt förhållande som de väljer att ödsla på den de tror sig vara kära i så skulle betydligt fler förhållanden blomstra! Istället för att göda den befintliga relationen så väljer man att gödsla känslorna för en annan och lägga en massa tid på att fundera på hur livet med den andra skulle gestalta sig. 

    Ja, herre jösses!
  • Leo the cook
    Anonym (#) skrev 2014-08-25 09:35:51 följande:
    Gå vidare med sitt liv såklart och göra det bästa av det med sin man.
    Och i fall känslorna är besvarade ska hon lämna, eller hur tänker du nu? Så mannens positionen beror på vilket svar ts får av den andre? Om det blir ett ja, hejdå då, om det blir ett nej, stannar hon kvar? 
    Realiteten brukar se annorlunda ut. Antingen eller. Antingen har jag ett lyckligt förhållande och sluta bry mig om den andre som jag råkat falla för eller så avsluta jag mitt förhållande, så att även min partner kan börja ett nytt liv. 
    Men att hela tiden tråna efter någon annan och hoppas på ett ja för att kunna byta från ett ställe till ett annat anser din man nog knappast som lyckligt förhållande, om han bara visste om detta ts. 
Svar på tråden Hopplöst kär i annan trots lyckligt förhållande