Inlägg från: nemo1 |Visa alla inlägg
  • nemo1

    Min katt kissar inne.

    Vad har du för låda? Lådinnehåll? Hur ofta rengörs lådan ordentligt? Är hon ensam länge på dagarna? Aktiverar ni henne? Vad rengör du med där hon kissat?

  • nemo1

    Självklart ska inte katten släppas ut, dumt att ens tänka tanken!
    De flesta hyresvärdar/föreningar har även förbud mot lösspringande katter Ni måste aktivera katten massor eftersom ni bara köpt en kattunge. Kattugar har ett enormt behov av en artsfrände. Jag fick inte svar på vad ni har för låda och vad har ni i lådan? Vad har ni rengjort med?

  • nemo1

    Plocka av taket på lådan. Diskmedel hjälper inte för katter känner lukten ändå och går dit igen. Antingen ytdesinfektion eller Scent stop.

    Birgitta: Urinvägsinfektion med bakterier är mycket ovanligt på katter, ffa kattungar. Det katter råkar ut för är inflammationer i blåsan eller kristaller som till slut blir sten.

  • nemo1
    Snällspiken skrev 2014-08-26 20:30:57 följande:
    nemo1: Varför är det dumt att tänka tanken att släppa ut en katt..? Vår veterinär som är expert på katter med beteendestörningar menar att det är väldigt svårt att ge en innekatt lika mycket stimulans som en utekatt får. Hon ser väldigt mycket stressrelaterade problem hos innekatter, jämfört med utekatter. 

    Eftersom denna katt har en beteendestörning tycker jag inte att man ska utesluta att hon skulle må bättre av att få gå ut, vilket de flesta katter föredrar, d v s det är inte naturligt för katter att bo i en lägenhet i hela sitt liv. 
    Släppa ut en kattunge när det går en motorväg precis vid huset???? Ja visst, det kan man göra om man skiter i om katten dör eller inte, det är ju bara att ersätta den med en katt på Blocket för en krona tassen!

    Och den veterinär som säger att det är ok att släppa ut en katt i ett bostadsområde fullt med vägar den veterinären skulle jag omedelbart byta ut.
    Köper man en innekatt så måste man ju fatta att en massa aktivering behövs och framför allt en KATTKOMPIS. Vi kan aldrig någonsin ersätta en annan katt om vi så är hemma 24-7.

    Och jag är övertygad om att det inte är en beteendestörning utan något som är fel där hemma. Jag hjälper hemlösa katter och har aldrig haft problem med felkissande, och då har dessa katter aldrig varit inomhus tidigare.
  • nemo1
    Snällspiken skrev 2014-08-27 16:20:05 följande:
    Nemo1: Så... du menar att det naturliga tillståndet för en katt är att leva parvis, inomhus? 
    Våra tamkatter, absolut. Och här lever de inte parvis utan klumpvis,de ligger i högar och sover tillsammans, äter tillsammans och leker tillsammans. Att en katt måste vara lös ute i ett bostadsområde är idag samma sak som att låta en hund går lös själv ute!!

    Utekatter har man isf långt ute på landsbygden, eller ännu bättre en rastgård så att man vet att man inte bidrar till att katten skadar sig.
    Flera katter har kommit in med hagel i kroppen så det är inte bara bilar och andra djur som är en fara....
Svar på tråden Min katt kissar inne.