Inlägg från: Benedicte12 |Visa alla inlägg
  • Benedicte12

    "Skala" brieost?

    Gör varma mackor av den.

    Det står på Lisvsmedelverkets hemsida att man kan äta:

    "All ost som hettas upp tills det bubblar, till exempel i såser och gratänger."

    www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Listeria-monocytogenes/Listeria-monocytogenes/

    Men annars ska Brie undvikas :

    Mögelost, exempelvis brie, camembert, gorgonzola, chèvre, även om den är gjord på pastöriserad mjölk.

  • Benedicte12
    LeLove skrev 2014-08-27 14:29:48 följande:

    Benedicte12 - Jag gjorde det nyss, smakade inte alls likadant =( den bubblade kanske för länge? Hela hade smält ut över hela mackan... Fantasilös - Hur länge körde du i mikron? Tills det bubblade? Eller så den blev lite mjuk bara?


    Det var inte jag som körde den i mikron.

    Jag tycker den är gott om man gör varma mackor i vanlig ugn.

    Eller ostpaj med brie.
  • Benedicte12
    Gryntroll skrev 2014-08-27 14:31:24 följande:

    jag gjorde som Benedick föreslog, toast Inte riktigt samma grej, men smaken var där och det blev ett gott och bra alternativ.


    Bättre en ingenting , eller hur?
  • Benedicte12
    LeLove skrev 2014-08-27 14:29:48 följande:

    Benedicte12 - Jag gjorde det nyss, smakade inte alls likadant =( den bubblade kanske för länge? Hela hade smält ut över hela mackan... Fantasilös - Hur länge körde du i mikron? Tills det bubblade? Eller så den blev lite mjuk bara?


    Eller menar du att varma mackan var inte gott? Kanske du hade den i ugnen för länge.

    Eller du gillar inte brie när den varm helt enkelt.
Svar på tråden "Skala" brieost?