Inlägg från: Anonym (tillfällig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tillfällig)

    Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(

    Är barnet ert gemensamma? Hur länge har ni varit tillsammans? Hur kommer det sig att du tjänar så lite att du inte kan försörja dig själv? Var det ett gemensamt beslut av er att du nu skulle satsa på att jobba med egen firma?

    Om det är ett relativt nytt förhållande där du och barnet kommit in i sambons liv nyligt eller om ni varit tillsammans länge och tagit gemensamma beslut tycker jag spelar in här. Den infon framkom inte i ursprungsinlägget.

  • Anonym (tillfällig)

    Hur kommer det sig att du tjänar så lite? Har du möjlighet att öka dina inkomster så du kan köpa glass till sonen, fika med vänner osv?

    Det är mentalt tungt att ensam stå för hela familjens inkomster och väl och ve. Om din sambo har gjort det ett längre tag kanske han på detta sätt vill få dig att öka dina inkomster för att lätta hans börda? Som ensamförsörjare vågar ju din man knappt få influensan och stanna hemma från jobbet, än mindre bryta ett ben i en olycka osv. Ser din man möjligheter för dig att öka inkomsterna som han tycker du inte tagit/tar?

    Det kanske inte är så enkelt som att din man är snål? Kanske det ligger något mera bakom hans tankar?

Svar på tråden Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(