Inlägg från: Chester Copperpot |Visa alla inlägg
  • Chester Copperpot

    Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(

    Det rättvisaste skulle väl vara att dela på utgifterna i paritet med inkomsterna?

    Om du tjänar 5000 och han 30 000, så är er sammanlagda inkomst 35 000 kr. 5000 av 35 000 är en sjundedel av dom sammanlagda inkomsterna. Alltså är det inte mer än rimligt att du också betalar en sjundedel av dom sammanlagda utgifterna.

  • Chester Copperpot
    Anonym (Monalona) skrev 2014-08-27 23:20:58 följande:

    Summa summarum, vissa människor ska bara ha och ha och ha!


    Den där ogenerösa hållningen är just vad man brukar få höra från folk som "har" och som inte vill dela med sig. Det låter väldigt ogint och osolidariskt. Och du låter väldigt bitter? Jag tror du skulle bli mindre bitter om du lärde dig vara mer generös. Jag lovar dig att det kommer att vara utvecklande för din personlighet.

    Ni började med att betala lika trots att du lånade och han hade inkomst. Och sen ville han att du skulle betala mer när du tjänade mer. Hade det varit skillnad om han hade betalat mer från början? Jag antar att han hade inkomst, och du gick på studielån? Han hade kunnat vara mer generös i början, och du hade kunnat vara mer generös i slutet. Så hade det kanske gått lite bättre för er...

    Personligen har jag ganska gott om pengar, och mina flickvänner har alltid haft mindre disponibel inkomst än jag. Jag ser inga som helst problem att dela med mig. Om jag tjänar mer är det inte mer än rimligt att jag också betalar mer. Under förutsättning att det omvända gäller. Om dom skulle börja tjäna mer, så får dom också betala en större del av dom sammanlagda utgifterna. Jag kan inte se någon mer rättvis fördelning, men om någon har en bättre lösning tar jag gärna del av det.


  • Chester Copperpot
    Anonym (Monalona) skrev 2014-08-27 23:43:53 följande:
    I underbara kommunist-Sverige är man snål om man inte glatt betalar för vuxna människor uppehåll för att ha äran att erhålla deras kärlek.
    haha.....

    Jag antar att du fortfarande är singel?

    Egentligen tror jag du behöver en kram mest av allt. Du verkar ha fått för lite kärlek i ditt liv. Ska jag vara helt ärlig tycker jag mest synd om dig. Det måste vara sorgligt att vara så ensam?

  • Chester Copperpot
    Anonym (Monalona) skrev 2014-08-27 23:48:26 följande:
    Ja, jag är snål för att jag inte ger pengar till folk som tigger det av mig. Skit samma att jag betalar över en halv miljon kronor till staten från min lön varje år. Vad är det värt i sosseland, liksom?

    Fan, jag ska nog göra som några vänner till mig har gjort och dra utomlands. Är rätt less på Sverige, och har mer än väl betalat tillbaka min statsfinansierade utbildning, CSN-lån, grundskola, sjukvård etc. Som den snåljåp jag är, tydligen.
    Du vet att vi har haft borgerligt styre i åtta långa år nu?

    Men jag måste fråga dig, när du skriver såna där genombittra inlägg, känner du dig nöjd med dig själv? Känner du dig som en bra människa? Eller fattas det nåt? Har du ett stort svart hål i din själ? Kan du se dig själv i ögonen när du tittar dig i spegeln? Vad säger spegelbilden till dig när du tittar?


  • Chester Copperpot
    Anonym (Monalona) skrev 2014-08-27 23:57:43 följande:
     Eller vad är du egentligen ute efter med dina personangrepp? Vad är slutsyftet med dem?

    Vem behöver besvara argument när man kan trycka ned människan bakom argumenten ...
    Jag försöker bara nå fram till dig. Personligen tycker jag att din nattsvarta livssyn bara låter så erbarmligt tragisk och andefattig. Jag skulle inte stå ut en sekund i din värld. Inser du inte själv hur tragisk du låter? Och hur ogin och ogenerös din inställning är? Det låter bara så fruktansvärt sorgligt och kärlekslöst. Torftigt och andefattigt. Jag antar att du har förläst dig på Ayn Rand? Men hon hade nog också behövt en kram eller två...


  • Chester Copperpot
    Sosamda skrev 2014-08-28 00:10:35 följande:

    Lite OT, men: Chester Copperpot, du låter lite osm de där Jehovas vittnen som aldrig lämnar en ifred, haha. "Svart hål i din själ" "Jag försöker bara nå fram till dig." "fruktansvärt sorgligt och kärlekslöst. Torftigt och andefattigt." Jag tror att jag har hört några av de meningarna ordagrant från dessa "frälsare". Sorry, var bara tvungen att säga det. Skrattande


    Det är helt okej att du tycker det. Och jag är nog så långt bort från religiös man bara kan komma. Jag blir bara så förundrad när jag inser att det faktiskt finns så ytliga och tomma människor i verkligheten. Det är som om dom bara är ett skal, det går omkring en massa döda människor på våra gator. Själsligt döda människor. Och jag tycker bara så fruktansvärt synd om dom...


  • Chester Copperpot
    Tjofaderittan hambo skrev 2014-08-28 12:46:28 följande:

    En sak jag reagerar på det är ordvalet gemensam ekonomi. Det betyder ju inte bara dela 50/50 på räkningarna utan även inkomsterna. Det han menar är att ni ska ha enskild ekonomi men dela lika på utgifterna. Har han ledsnat på dig och vill på detta fegsättet att du ska dra?


    Det var ju ett rätt intressant sätt att se på saken. Jag har inte tänkt på det så, men naturligtvis har du rätt. Men så är det ju, han vill ha enskild ekonomi men delade utgifter.

    Men visst, ställd inför en sån situation skulle jag nog börja överväga om jag överhuvudtaget ville vara i en relation med den människan. Framförallt i en situation där jag inte hade något val och inget förhandlingsutrymme.
Svar på tråden Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(