• Duckand

    Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(

    Att tycka att andra är ogina och snåla som inte delar med sig mer av sina pengar är lätt att säga, men hela bilden finns sällan på plats. I tråden saknas massor av kostnadsposter som måste vara höga såsom BOENDEKOSTNAD inkl värme, el, vatten, underhåll och försäkringar. De måste vara sambon som betalar allt ju. Plus bilkostnader, om bensin vore allt en bil kostar vore det lätt. TS listar sina kostnader, det vore intressant att se sambons.

    Vad är hans överskott när allt är betalt?

    Jag förstår TS överger tråden, det börjar bli jobbigt.

    Jag har själv varit huvudförsörjare i många år med en make som var egen företagare med mycket ojämna inkomster. Det sliter på en och är även en BEGRÄNSNING för den som förväntas säkra inkomsten för hushållet. Svårt att göra karriärsskifte med aktivt val att gå ned i lön, rädsla att bli sjuk etc.

    Så ni som ylar om att den med mest pengar ska dela med sig villkorslöst, det handlar inte bara om er. Pengar kommer inte från himlen. I de allra flesta fall arbetas de in av en person av kött och blod.

    Just TS fall är dock ganska tragiskt med sjukdom inblandat. Jag hoppas din affärside håller och om den inte gör det, våga lägg ner i tid. Du riskerar att bli socialt-ekonomiskt utsatt om din sambo tröttnar så du måste agera mer. Du har också ett barn att sörja för i många år till och det blir inte billigare. Är alla jobbmöjligheter uttömda? Sjukersättning?

  • Duckand

    Vem skrev kasta ut?

    Det handlar om att utröna andra möjligheter till inkomster såsom jobb som går att sköta hemifrån alt sjukersättning. Vilken typ av egen rörelse det handlar om framgår inte. För lite fakta och alldeles för lätt att dra förhastade slutsatser.

  • Duckand

    Om man i TS fall slog ihop nettoinkomsten och allt betalas därifrån blir det troligen inte mycket kvar till var och en att spendera själv på hobby och annat. Men eftersom TS inte verkar tycka att det är intressant att delge fakta om övriga kostnader som sambon står för blir det mycket gissande.

Svar på tråden Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(