Inlägg från: Anonym (d) |Visa alla inlägg
  • Anonym (d)

    Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(

    Anonym (Förvirrad) skrev 2014-08-27 18:31:58 följande:

    Ni har verkligen bra frågeställningar! 

    Anledningen till att jag tjänar lite är pga att jag haft starta eget bidrag som varit väldigt lågt, Jag och sambon kom överens om att eget företag är det bästa alternativet då mina sjukdomar gör så att jag inte kan ha ett "vanligt" jobb. 

    Jag har väldigt dåligt samvete för att han får stå för saker själv, men samtidigt så var vi överens om de minskade inkomsterna för min del :/ Hur mycket jag är vill så kan jag inte öka mina inkomster just nu, men om ett halvår kommer det förhoppningsvis att se annorlunda ut. Detta vet min sambo om... Nu är det inte så att vi bråkar om saken, men vi diskuterar ibland. 

    Det är inte så att jag inte VILL dela på kostnaderna, det vill jag väldigt gärna, men jag KAN inte, inte just nu. Och visst kan jag avstå från den där fikan med kompisar och allt annat, men de här oförutsedda sakerna? Jag vill kunna ha några hundralappar över för att kunna täcka dem om de kommer...


    Men om du är "för sjuk för ett vanligt jobb" så kan du väl söka sjukersättning? Du kan ju ändå jobba lite. Hur kan du ha ett eget företag men inte ett "vanligt" jobb (vad det nu är)
  • Anonym (d)
    Anonym (d) skrev 2014-08-27 19:18:55 följande:

    HALLÅ TS.......


  • Anonym (d)
    Duckand skrev 2014-08-28 07:43:21 följande:

    Att tycka att andra är ogina och snåla som inte delar med sig mer av sina pengar är lätt att säga, men hela bilden finns sällan på plats. I tråden saknas massor av kostnadsposter som måste vara höga såsom BOENDEKOSTNAD inkl värme, el, vatten, underhåll och försäkringar. De måste vara sambon som betalar allt ju. Plus bilkostnader, om bensin vore allt en bil kostar vore det lätt. TS listar sina kostnader, det vore intressant att se sambons.

    Vad är hans överskott när allt är betalt?

    Jag förstår TS överger tråden, det börjar bli jobbigt.

    Jag har själv varit huvudförsörjare i många år med en make som var egen företagare med mycket ojämna inkomster. Det sliter på en och är även en BEGRÄNSNING för den som förväntas säkra inkomsten för hushållet. Svårt att göra karriärsskifte med aktivt val att gå ned i lön, rädsla att bli sjuk etc.

    Så ni som ylar om att den med mest pengar ska dela med sig villkorslöst, det handlar inte bara om er. Pengar kommer inte från himlen. I de allra flesta fall arbetas de in av en person av kött och blod.

    Just TS fall är dock ganska tragiskt med sjukdom inblandat. Jag hoppas din affärside håller och om den inte gör det, våga lägg ner i tid. Du riskerar att bli socialt-ekonomiskt utsatt om din sambo tröttnar så du måste agera mer. Du har också ett barn att sörja för i många år till och det blir inte billigare. Är alla jobbmöjligheter uttömda? Sjukersättning?


    TS överger tråden för att "det börjar bli jobbigt"? Hon lämnade direkt.
  • Anonym (d)
    Anonym skrev 2014-08-28 08:59:02 följande:
    Nopp tyvärr så är det inte riktigt så, jag levde i den tron också innan jag behövde mediciner som inte går under högkostnadsskyddet, även om de inte ligger där så behöver jag dem för att må bra och vara frisk, det är både jag och flera läkare överrens om....jag lägger ut runt 1000 kr i månaden på mediciner i från apoteket varje månad året runt...men tex viagra är viktigt och är gratis :-/
    Men är det verkligen läge för dig att starta eget när du är sjuk dessutom? Ansök om sjukersättning.
  • Anonym (d)
    Påven Johanna skrev 2014-08-28 09:59:25 följande:

    Sex år är lång tid att dra runt en annan människa (och dennes barn) ekonomiskt, det vet jag inte om jag varit så sugen på att göra faktiskt. 


    Men TS är ju svårt sjuk och behöver mediciner som kostar runt 1000 kr per månad året runt!!! Ska man slänga ut en sådan sjuk människa tänker du? Egoist.
  • Anonym (d)

    TS!!!!! HALLÅÅÅÅÅÅÅÅ!!! Din tråd lever och frodas men var är du?????

Svar på tråden Min sambo har mycket högre inkomst och vill ha gemensam ekonomi :(