Inlägg från: LitetFrö |Visa alla inlägg
  • LitetFrö

    HJÄLP!! Orolig att klättrande 15-månaders ska slå ihjäl sig på dagis

    Har en 15-månaders son som är sjövild. Han klättrar upp på precis allting, HELA TIDEN. Han är snabb som tusan. Då han var/är motoriskt tidig så har han ju övat upp bra balans, men det hjälper ju inte alltid, utan ofta ramlar han och slår sig rejält, ofta på huvudet.

    Hittills har jag varit föräldraledig och kunnat ha uppsikt över honom hela tiden, men nu börjar han på dagis och jag är så orolig över hans säkerhet! Gråter Nu under inskolningen så har jag tagit upp detta med personalen, så att de är uppmärksamma, men som de själva säger, de kan ju inte garantera att inget kommer hända honom.
    Hur ska 3 personer med en barngrupp på 12 st kunna förhindra att han rent ut sagt slår ihjäl sig, när jag har fullt upp med detta som bara har honom att hålla uppsikt över??
    Känner mig så orolig, ledsen och maktlös...

    Snälla är det någon av er som har liknande erfarenhet? Hur gick det för era små? Lugnade klättrande ner sig med tiden?

    Tack

  • Svar på tråden HJÄLP!! Orolig att klättrande 15-månaders ska slå ihjäl sig på dagis
  • LitetFrö

    Okej...ja då får jag hoppas att han tar efter de andra, icke-klättrande barnen. Han kanske märker att det finns mycket kul att syssla med på marknivå också. Men jag tvivlar på det, vi har ju varit mycket på öf innan där han varit mycket bland andra barn men han har inte gett upp sitt maniska klättrande ändå.

  • LitetFrö

    Viseverca: å vad jag känner igen mig! Precis så är det! Jag har också låtit min son hållas, inom rimliga gränser, dels för att låta honom träna motorik och balans men också för att jag inte tror man ska hämma för mycket, detta är ju hans personlighet, intresse och vilja. Och för att vara ärlig, annars hade jag inte gjort annat än sagt nej och förbjudit hela dagarna.
    Jag har varit väldigt tydlig med detta med personalen...imorgon ska jag lämna hobom själv en stund för första gången så då får dom förhoppningsvis en uppfattning om hur han är. När jag inte är där och styr undan och fångar upp.
    Men jag är ändå så orolig, och jag hoppas hans klättrande och extrema bilder lugnar ner sig lite snart.
    Hämtpris Varberg? ;)

  • LitetFrö

    Cosinus tack för din erfarenhet. Hoppas min apa lugnar ner sig lite framöver också.
    Ikväll klättrade han uppför skötbordet på nolltid, supernöjd när han stod längst upp.
    Var på lekdejt med några andra mammor och barn idag på lekplatsen. Som vanligt satt de andra mammorna och fikade och pratade medan jag fick ränna runt och plocka ner min pojk från träd, rutschkanor etc.
    Ni med klätterapor känner ni igen er? Jag kan känna att mammor med lugnare barn inte riktigt förstår hur det är...

  • LitetFrö

    Padelin, jo jag har också låtit honom hållas, inom rimliga gränser, och trots att han är grymt bra på att klättra så slår han sig ändå ganska ofta :/ känns som att jag varit hans krockkudde haha och nu kommer jag ju inte finnas jämte honom hela tiden...

Svar på tråden HJÄLP!! Orolig att klättrande 15-månaders ska slå ihjäl sig på dagis