• cosinus

    HJÄLP!! Orolig att klättrande 15-månaders ska slå ihjäl sig på dagis

    Min 6-åring var sån. Har alltid varit jättetid med motoriken (utom just att gå det väntade han länge med).

    När han var 14 månader var han upp på en våningssäng som inte ens hade stege och studsmattan tog han sig ju in i utan problem fast den saknade stege. Han kröp fram till en ikea-pall (modell extremt vinglig), drog sig upp och hade den i halshöjd och så drog han sig upp på den, fick då studsmattekanten typ i halshöjd och drog sig vidare. Han är och har alltid varit extremt kort och lätt och trots det korta tagit sig upp precis överallt.

    På dagis började han när han var 17 månader och han var ju överallt, sprang på fönsterbrädor, klättrade upp där man inte trodde det var möjligt o s v. Personalen var lite matta ibland men jag upplevde aldrig att hans säkerthet var hotat. Visst det är inte skönt att ramla ner från en fönsterbräda men oftast slår man iaf inte ihjäl sig.

    Fram till 3 års ålder fick han inte vara själv på övervåningen för att han klättrade på trappräcket men där vid 3.5 hänge något. Då hade han utmanat tyngdlagen nog många ggr för att inse att den vinner - alltid. Så numera är han rätt omdömmesfull. Alltså han klättrar ff, är ff väldigt motorisk och gör utan minsta bekymmer både bakåt och frammåtvolter i stundsmattan och det ser vådligt ut men han har koll. Jag är sällan rädd längre när han far fram.

Svar på tråden HJÄLP!! Orolig att klättrande 15-månaders ska slå ihjäl sig på dagis