• Inte jag

    Vad gör jag för fel? Går inte ner.

    fluu skrev 2014-08-28 19:15:08 följande:

    Det har jag inte heller sagt. Jag menar att när ts väl äter fett så är det också fel tydligen.


    Jag tycker inte det är fel av ts att äta fett. :)
  • Inte jag
    Anonym skrev 2014-08-28 20:35:02 följande:

    Undrar hur det skulle gå om man nu inte äter nötter, kycklingssallad och ägg  utan bara typ jordgubbar, gurka, tomater, paprika, äpplen, fullkornbröd osv.

    Kanske skulle det fungera ....


    Det kan bli tvärtom oxå. :)
  • Inte jag
    Anonym skrev 2014-08-28 20:43:46 följande:
    tror knappast att man går upp i vikt om man äter tomater, paprika, gurka, äpplen, jordgubbar, fullkornbröd osv.

    Däremot är nötter eller ris inte rätt mat om man vill gå ner i vikt ...
    Rätt nötter är bra. De som jag hänvisade till är rätt sort så det finns. Ris, pasta, potatis och mjöl är fel sort. Äpplen ska man akta sig för. Man behöver äta 10 kg äpplen varje dag för att få i sig tillräcklig med vissa vitaminer plus att det är socker i dom. Fullkornsbröd är bara mindre dålig än vanlig bröd
  • Inte jag
    Anonym skrev 2014-08-28 21:00:42 följande:
    Vet inte ... man bör rova det ... jag gjorde så en gång och gick ner i vikt mycket fort.

    Äpplen eller tomater är nyttig mat .... fullkornbröd också. Kanske kan man äta lite ost (helst med låg fetthalt) också.

    Men jag skulle i alla fall ta bort nötterna och bananen.
    Äpplen och fullkornsbröd är dålig mat inte alls nyttiga. Osten ska vara så hög fetthalt som möjligt. Äter ost som har 33 g fett och 0,001 g kolhydrater per 100 g. Det finns både bra och dåliga nötter så det är bra att välja de som är bäst
  • Inte jag
    Anonym (a) skrev 2014-08-28 21:12:52 följande:
    Äpplen och fullkornsbröd inte nyttiga? Nja............det beror på skulle jag säga.
    Vill man gå ner i vikt (som tråden handlar om) så är väl allt som mättar bra? Jag har bantat en gång i mitt liv och det var 1988 efter att jag fått mitt första barn. Jag åt fullkornsbröd med fet ost och diverse grönsaker och drack mycket vatten och blev slank som en sylfid igen. Det tog ca åtta veckor.
    Det är sockret i äpplena och mjölet i fullkornsbrödet som är det stora problemet och det som gör att det inte är bra att äta.
  • Inte jag
    Anonym skrev 2014-08-28 21:20:02 följande:

    Äpplen är väl bra mat.

    http://www.expressen.se/halsoliv/radda-ditt-hjarta-med-ett-apple-om-dagen/

    Frukt och grönsaker är det man borde äta (mer). Fullkornbröd är bättre än vitt bröd i alla fall ....

    Gurkor renar kroppen och hjälper att gå ner i vikt.

    http://www.dietist.com/dietist_com_mat/saenka-blodfetterna.html?start=15


    frukt ska man bara skippa. Är mycket socker och lite vitaminer i det. Som jag sa innan så behöver man äta 10 kg äpplen om dagen för att få i sig tillräckligt med några av vitaminerna. Orkar du äta 10 kg äpplen om dagen? Om man gör eget fullkornsbröd och använder rätt sorts mjöl och inte köper de som finns i affärerna så kanske det funkar.
  • Inte jag
    Anonym (påläst) skrev 2014-08-29 10:44:47 följande:

    Det finns inga bevis för att varken 5:2 dieten eller LCHF fungerar! det som ger dieten så bra resultat är att man genom ett blodprov kan hitta "fuskarna" och exkliudera dessa från studien. Dvs är du inte i klinisk svält har du fuskat ochg exkluedras från resultatet och är du i klinisk svält går du nber i vikt. det enda dessa studier säger är alltså att man kan svälta med denna metod också.

    Detta ledet till den hårda men ändå mest rimliga slutsatsen att de som inte går ner i vikt uteslutande är fuskare. något alternativ finns inte och jag har sett det flera gånger hur överviktiga fattar ohälsosamma val och bverättigar det för sig själva genom att blanda hejvilt mellan olika dieter och tillslut komma fram till att det är bra att äta en räkmacka med mer majonäs än ett dagsbehov av kalorier.

    vad det gäller äpplen såg jag en intressant sak på dokumentären som ledde tiull att 5:2 bildades, och det var en CROON (Calory Restriction On Optimal Nutrition) som skalade äpplen och bara åt skalen för att det var så otroligt nyttigt, men med få kalorier.

    annars skulle jag vilja slå ett slag för mindre konsumtion av kött och vända till enbart ekologiskt sådant efetrsom boskap får en stor mängd syntetiska tillväxtfaktorer för att bli större snabbare, och dessa finns kvar i köttet vid slakt eftersom de inte är kroppsegna och inte bryts ner lika lätt. dessa har dessutom samma effekt hos människor, dvs större hunger och viktuppgång.


    Jo de fungerar. Hur kan du bevisa att de inte fungerar? Människor behöver inte socker, potatis, ris, pasta eller vitt mjöl. Känner en som gått ner över 100 kg sedan hon började med lchf. Det är bevis nog!
  • Inte jag
    Illusion skrev 2014-08-29 12:19:47 följande:

    För mig funkade inte LCHF. För mycket fett. Däremot kör jag mitt eget race. Jag äter vegetariskt (för att jag tycker att det är godare) och ris, ibland potatis (typ mindre än 1 gång i månaden). Jag äter alltså inte pasta, bulgur och liknande. Jag äter rågbröd istället för vitt bröd. Jag unnar mig choklad. Chips, cheeseballz och liknande undviker jag, nästan utesluter. Jag dricker inte läsk, juice eller andra sötade drycker. Mjölk dricker jag mindre än en gång i månaden. 
    Jag tränar 6 dagar i veckan. 


    Du gör nästan lchf fast inte har så mycket fett. =) Man får göra som man vill men ändå anpassa sig till att må bra och gå ner i vikt. =)
  • Inte jag
    Anonym (påläst) skrev 2014-08-29 13:15:33 följande:

    Att LCHF fungerar för -vissa- är inget bevis för att det fungerar generellt. Att äta vegetariskt och öka mängden fibrer samtidigt som man minskar mängden processade kolhydrater låter förvisso mycket vettigt, men inte i närheten av LCHF.

    Poängen är att sluta ljuga för sig själv och unna/belöna sig konstant. Ska man gå ner i vikt kan man inte leva som "alla andra", eftersom "alla andra" inte behöver gå ned i vikt.

    Ett strålande och bevisat exempel på detta är orlistat som skrivs ut till överviktiga. Detta läkemedel funkar både genom att hämma matspjälkning och som konsekvens av detta öka upplevd mättnad. Tyvärr ger det rejäl diarré om man fuskar, så ingen vill ta medicinen.


    Varför använda läkemedel när man kan ändra sin kost? Läkare har fått lära sig hela sin utbildning att ge läkemedel och när patienten säger att de vill försöka ändra sin kost t ex till lchf så skriker de nej det är inget bra sätt.
  • Inte jag
    SandraBr skrev 2014-08-29 14:21:46 följande:

    Läkare skriver ut läkemedel eftersom patienterna inte har klarat av kostförändring tidigare och chanserna att lyckas minskar med tiden. Läkare har nämligen lärt sig att patienter inte alltid lyder. Dessutom är effekten av läkemedel evidensbaserat vilket inte de flesta dieter är.


    Men de ska väl inte skriva ut mediciner innan de försökt med maten först? Trodde jag alla läkare gjorde
  • Inte jag
    Anonym (a) skrev 2014-08-29 15:23:47 följande:

    Min känsla är att om man "bantar" så blir man 100% fokuserad på MAT!!! Man tänker på mat 24/7. VAD får jag äta, NÄR får jag äta.......................? Om man har en aktiv vardag så kan man ju nästan glömma bort att äta ibland? men INTE när man "bantar".........................................................tycker jag då alltså men vem bryr sig om det?


    Äter man lchf så äter man tills man är mätt och äter när man är hungrig. Då slipper man tänka på en massa mat hela tiden. =)
  • Inte jag
    Anonym (a) skrev 2014-08-29 15:47:01 följande:
    Jag behöver inte gå ner i vikt men om jag behövde det så skulle jag välja en metod där jag fick äta mig mätt..............det är ju fantastiskt. 
    Nej men ville bara ge dig något att läsa om du hade lust till det. Många som äter lchf gör det inte för att gå ner i vikt utan att må bra. =)
  • Inte jag
    Anonym skrev 2014-08-29 15:56:43 följande:

    Vem håller med på att man ska äta mer grönsaker och frukt typ äpplen, gurka, tomater, paprika, chili, druvor osv.?

    Jag menar inte att man bara ska äta det här, men huvudsakligen ska man äta mer grönsaker.

    Jag vet att frukt innehåller fruktos, men även en massa antioxidanter, vitaminer och mineraler osv.

    Chili och paprika innehåller capsaicin som förhindrar fettinlagringar i kroppscellerna

    traningslara.se/mer-om-naturliga-fettforbrannare-chili/


    Du måste äta mängder med frukt för att få in alla vitaminer och liknande. Då är det bättre med bär faktiskt. Hallon och rabarber är de enda som inte höjer blodsockret
  • Inte jag
    Anonym (...) skrev 2014-08-29 16:17:57 följande:

    http://www.halsosidorna.se/Fruktochbar.htm

    Här finns lite information som kan vara bra att veta om frukt. Där står också att lingon är utomordentligtbra som blodsockersänkare Skrattande
    www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring

    Här kan du läsa vad en doktor tycker om frukt och han är inom lchf. Det jag säger har jag tagit från honom. =)

    6,8 gram socker per 100 g lingon. Då är hallon bättre som har 4,1 g per 100 g. =)
  • Inte jag
    Anonym (...) skrev 2014-08-29 16:50:41 följande:
    Vad EN doktor tycker om frukt är ingenting jag anser är så relevant att jag skulle förkasta allt bra jag lärt mig om frukt.

    Dessutom innebär inte titeln doktor per automatik att personen är expert på näring och kost.

    Varför detta behov av att smutskasta frukt? Människor runt om i världen äter och frukt för att de mår bra av det, om du inte tycker att det är optimalt för dig, fine, men varför denna fundamentalism? Det får mig att tro att LCHF är en sekt.
    Pågrund av sockret. Fruktos, glukos och sackaros finns i frukt. 500 gram frukt är lika mycket socker som i 50 cl läsk. Skulle fler läkare lyssna på de läkare som håller på med lsch så skulle de oxå säga att man ska sluta äta frukt och äta bär istället. Så sluta försvara frukt
  • Inte jag
    Anonym (a) skrev 2014-08-29 17:24:13 följande:

    Spelar väl ingen roll om man äter sega råttor till middag, lax eller tre paket bacon? Huvudsaken är att man får bort sin isterbuk och sina fettvalkar!!! 


    Allt med socker, stärkelse och mjöl är dåligt för kroppen. Fett är det bästa men blandar man socker och fett så är det dåligt men tar man bort de dåliga kolhydraterna och mjölet så är fettet super. :)
  • Inte jag
    Nickolina skrev 2014-08-29 17:31:47 följande:

    Håller med delvis. Man kan definitivt bli fet på överskott av frukt och juice. I alla fall tillsammans med blandkost. Det är mycket mer socker i frukt än man kan tro.

    Vi behöver vitaminerna. Vissa behöver fibrerna i frukten. Men man klarar sig väldigt bra på grönsaker och bär

    Det är inte bara Kostdoktorn som skriver om sockerfälllan. Och sockret finns även i frukt - inte bara i kakor, godis och i livsmedelsindustrin i stort.


    Nej det är inte bara kostdoktorn som skriver det men tog honom som exempel. :) jag brukar säga att ät frukt med måtta. Man behöver inte trycka i sig 500 g med frukt om dagen utan kanske en om dagen och då kanske en med lägre fruktsocker.
Svar på tråden Vad gör jag för fel? Går inte ner.