Inlägg från: Tjofaderittan hambo |Visa alla inlägg
  • Tjofaderittan hambo

    Fader okänd för att slippa vv?

    Troligen har barnet ändå rätt till den som fungerat som pappa i alla år. Men, kanske vill inte pappan ha med barnet å göra då.

    Däremot är det inte troligt att de kommer att godkänna fader okänd utan de kommer att med alla medel försöka ta reda på vem som är den biologiska pappan så din vän får finna sig i att sitta i otaliga förhör.

    Jag har en kompis som var bergsäker på att det var hennes ex som var pappan, det var det dock inte trots att den enda andra hon legat med använde kondom. Det var på en kryssning, i hennes hytt och hon mindes knappt förnamnet. Det tog nästan 2 år innan hon fick fader okänd inskrivet och hon fick komma dit gång på gång för att försöka minnas mer.

  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (Vän) skrev 2014-08-29 08:08:12 följande:
    När ens liv hänger på det så kan man mycket väl göra så.

    Hon var ju otrogen och gjorde inte abort så nej, hennes liv hängde inte på det. Om hon blev tvingad att ligga med den andra mannen är det våldtäkt och hon blev knappast tvingad att behålla barnet heller så lägg ner den diskussionen.
    Din vän må vara fin på många vis, detta är INTE ett av dem!


    NU är NU och NU står hon inför valet att hålla tyst och hoppas på att pappan inte vill ha barnet varannan v eller alls träffa det eller att tala om att den som står på papprena inte är pappan vilket är bedrägeri skulle jag tro. Barnet måste dessutom få veta att den denne trott är pappan inte alls är det och pappan får veta att barnet han har älskat (antar jag) inte är hans.

    Om det kommer fram senare riskerar hon inte bara att pappan kommer att kräva tillbaka underhållet utan också att barnet tar avstånd från sin svikande mamma.

    Hur hon än vänder sig har hon arslet bak, hon får välja mellan pest eller kolera, men att få fader okänd är skitsvårt så det bästa är att tala om vem det är.

  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (Vän) skrev 2014-08-29 09:08:12 följande:
    Jag tänker inte gå in på några detaljer så ingen kan räkna ut vem det är, men du vet verkligen inte vad du pratar om. Du har ingen aning om under vilka förutsättningar hon levt.
    Hon vet inte vem biopappan är.
    Nej, jag vet inte vad som har hänt men faktum är att ALL otrohet är ett VAL man gör.

    Hon kommer att få oerhört svårt att övertyga famrätten om att hon inte vet vem hon legat med.
    Är hon beredd att indirekt framställas som en slampa som ligger runt? För det är den känslan min vän hade fast ingen sa det rakt ut när hon försöka hjälpa dem att klura ut vem hon haft sex med.
    Hon mindes att hans namn var Mark/Markus nånting (påhittat namn för att inte röja henne om nån hon känner är här) och att de hade haft sex i hennes hytt. Det fanns ingen med det namnet som bokat hytt på båten samma tid som hon åkte så troligen ljög han eller så var hytten bokad i ett annat namn. (Är ett par år sen så det var inte lika noga då som nu med namnen)

  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (jk) skrev 2014-08-29 09:17:40 följande:

    ...och så kommer det alltid idiotiska kommentarer som inte tillför något. Hoppas att du bortser från det TS.

    Iallafall! Jag har en väninna som blev gravid efter ett one night stand år 2012. Hon hade ett par möten med familjerätten (kanske?) och fick förklara att hon verkligen inte visste vem det var. Hon sa att hon hade varit på en efterfest i Köpenhamn och omöjligt kunde minnas eller veta något. Det var någorlunda sant, hon kanske mindes mer än vad hon sa. Faderskapet är iallafall fastställt som okänt sedan länge. 

    Sedan vet jag inte det där med styvförälder och ev. umgängesrätt, men det låter ju konstigt. Jag tycker att hon ska kontakta en advokat för rådgivning så att hon verkligen har kött på benen när och om hon går vidare med detta. Hon får också berätta om "pappans" problematik så att det också kan föras in i beräkningen.


    Om det anses vara barnets bästa så kan ett visst umgänge fastställas. Barnet har ju levt med den här mannen som pappa hela sitt liv så risken finns att han får det om han begär det. Eller snarare: Barnet får det.
  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (jk) skrev 2014-08-29 09:29:27 följande:
    Javisst, men om "pappan" har problematik och inga egentliga släktband med barnet så kanske det är en större utredning som väntas i det här fallet.
    Troligen. Men att pappan har problematik kan innebära att han är ett as till partner men en kanonpappa. Därför är det viktigt att förklara att det KAN bli så att barnet får umgänge med honom så att TS vän på alla sätt kan förbereda sig.
Svar på tråden Fader okänd för att slippa vv?