• Anonym

    Min sambo får inte hämta på skolan för mitt ex (mamman)

    BioBonus skrev 2014-08-29 09:59:05 följande:
    Hur kan en relation som måste ha pågått åtminstone sen förra hösten räknas som en "väldigt ny relation"? 

    TS: Nej, hon kan inte förbjuda din sambo att hämta ditt barn. Lika lite som hon kan förbjuda att din mamma eller någon annan. Så länge de inte är en uppenbar fara för barnet. Vem som ska hämta på fritis är inte något båda vårdnadshavarna behöver vara överens om. Vill hon inte skriva under så lämna in lappen och tala om för personalen varför hon vägrar, men att du hoppas att hon väljer att skriva på så småningom. Meddela exet att du har lämnat in lappen och talat med personalen.

    och det inte heller något som ligger på plussidan ifall de skulle ta det på familjerätten. Dessutom verkar det vara ett litet större barn (eftersom det går på fritids) så då är det ännu fånigare att strida om en sådan sak,
  • Anonym
    Anonym (Linda) skrev 2014-08-29 10:42:22 följande:

    Har en kompis som får hämta barnen på fritids och lämna dom hos pappan varje dag för att hon vägrar låta någon annan än han få hämta och lämna på fritids. De fick en dom på det.


    HUR kan man välja att försvåra sin egen vardag på det sättet? Låter ju inte klokt... Men förutsätter då att alla som finns runt pappan är dokumenterat skadliga för barnen. Annars känns inte din väninna som helt stabil i sin föräldraroll enligt mig.
  • Anonym
    BioBonus skrev 2014-08-29 15:15:41 följande:
    Jag hämtade på dagis, trots att mamman vägrade. Ja, dottern berättade det och mamman gick i taket. Men vad skulle hon göra? Hon kunde inte hindra mig att hämta eftersom pappan, och dagis, godkänt mig. Jag fortsatte hämta. Mamman gav upp. Det var ju inte direkt så att hon varje dag kunde stå utanför dagis och kolla vem som kom och hämtade. Och hon vågade inte göra bort sig inför personalen genom att ställa till scener om det. För både hon, och personalen, visste att hon inte hade några lagliga möjligheter att hindra mig.
    Usch vilken jobbig situation för er. Tycker att det är tragiskt när människor inte kan lämna sina egna känslor utanför och enbart se till barnets bästa. Klart att det är en tillgång för barnet att ha ytterligare en vuxen som bryr sig om en.
  • Anonym

    Tycker ändå de låter konstig, jag vet som sagt inte vad som är lagligt rätt men det låter extremt konstigt att jag som förälder inte kan påverka mitt barns liv, vilka hen umgås med, vad hen gör, vad hen utsätts för. En fråga som bäst löses av det lokala Soc kontoret kanske.

    Det är som sagt ett dagis/skola inte en pedofilkiosk.

  • Anonym
    Anonym skrev 2014-08-29 19:02:38 följande:

    Tycker ändå de låter konstig, jag vet som sagt inte vad som är lagligt rätt men det låter extremt konstigt att jag som förälder inte kan påverka mitt barns liv, vilka hen umgås med, vad hen gör, vad hen utsätts för. En fråga som bäst löses av det lokala Soc kontoret kanske.

    Det är som sagt ett dagis/skola inte en pedofilkiosk.


    Fast du är ju inte ensam förälder... Så rättigheterna gäller ju båda vid gemensam vårdnad. Du valde ju trots allt en förälder till till "ditt barn '...
  • Anonym
    ventilera mera skrev 2014-08-30 10:50:10 följande:

    JAG har varit i exets situation. Jag blev lämnad. Jag insåg också att den kvinna som mitt ex nu har en relation med har funnits med i bilden ända sen jag var gravid med min äldste son. Ja precis. Min ÄLDSTE son. Han är sju år nu, och har en lillebror som är fyra. Jag har ALL anledning att vara bitter som FAN över de fem åren (Eller mer? Jag vet inte ens när han började gå bakom min rygg.) innan skilsmässan.

    Och nu "halvbor" de tillsammans. De gånger jag har hämtat barnen under sommaren har hon varit där. När sonen var sjuk vid hämtningen förstod jag att det var hon som varit hemma med honom under helgen medan pappan varit tvungen att jobba. Hon informerade om vad han fått för medicin och vad han ätit. 

    Jag VET att de hade en relation medan jag var GRAVID för första gången. De hade det förmodligen hela tiden medan jag var gravid andra gången med, OCH när vi två månader efter yngste sonens födelse gifte oss.

    Och vet du vad? Jag skiter i det. För jag har GÅTT VIDARE. Jag tycker synd om henne, för även om hon gav sig in i en relation med en gift man så är det HAN som har det största ansvaret och medan jag var lyckligt ovetande så levde mannen hon älskade familjeliv med någon annan. Det måste ha varit helt ofantligt knäckande för henne.

    Dessutom så tycker mina barn om henne. Och säger de "*Lisa* är snäll och vi gillar henne." så räcker det alldeles utmärkt för mig. Jag har konstaterat att hon är en ansvarskännande och sympatisk människa och en tillgång i mina barns liv. Alltså skulle jag inte ens komma på tanken att hindra henne om hon vill hämta barnen, eller ta vabben om det nu är så att hon är beredd att göra det. Jag vet att mitt ex reser i jobbet ibland, och är det bara hon hemma med barnen då - lysande! Det kan inte bli bättre.

    Ts är fan i mig inte okänslig, det är du som har en rutten syn på ansvar och vill göra din man oskyldig för att du ska slippa fundera över varför du stannat hos honom. Kvinnan i fråga må ha varit målmedveten och beräknande, men din man är, oavsett hur oerfaren han är eller har varit, en vuxen människa som ska kunna ta ansvar över sina handlingar.


    Håller med dig i allt du skriver!
  • Anonym
    Brumma skrev 2014-08-30 11:30:14 följande:
    Vill bara säga att det är underbart att läsa om ngn som sätter sina barn främst och går visare istället för att fastna i bitterheten.

    Eloge till dig för det!
    Tack.

    Jag tillbringade alltför lång tid som bonusmamma åt mina barns storasyster för att INTE kunna göra allt för att underlätta för personen som är villig att kliva in som en vuxen förebild i mina barns liv. Jag hade det svårt på grund av den mammans bitterhet, men så här i efterhand har jag ju insett att mitt ex inte bara ljög om EN sak utan det mesta. Hon hade all anledning att vara bitter, det kan jag hålla med om - även om jag valde att hantera min situation på ett annat sätt. 

    Jag är helt enkelt bara glad över att vara av med honom. Flört
  • Anonym
    Läs vad som står och inget annat skrev 2014-08-30 17:59:50 följande:
    Det e inte sant ts, hon ljuger bara, det funkar bra att din sambo hämtar, mamman bara tramsar o inget o bry sig om Skrattande
    Vadå? Såna regler har de här där jag bor med. De skulle aldrig låta barnen gå med någon vars namn inte står med på listan över personer som får hämta barnet.
  • Anonym
    Anonym (-) skrev 2014-08-31 08:49:25 följande:

    Här är mitt svar:


    På din fråga:
    sextiotalist skrev 2014-08-31 08:33:02 följande:

    jag är lika fundersam över detta.

    Många förhållanden spricker just för att kärleken inte finns kvar och ofta kommer det en ny in, det behöver inte vara otrohet, känslorna kan ha funnits där utan att man tar steget till otrohet.

    Ska man alltid då ha rätten att diktera villkoren över den andras liv?


    Jag tillägger att den "andra kvinnan" eller "den andra mannen" bör ha vett nog att låta en upptagen människa - som har barn ihop med sin partner - vara. Låt bli! Hands off! Leta vidare!
    Så en person som vantrivs i sitt förhållande ska inte få gå vidare, än mindre träffa en ny.
    Jag tycker också att man inte ska stöta på upptagna män/kvinnor. Men i de fall där jag vet att detta har hänt, så vet jag också att förhållandet varit risigt och det var bara en tidsfråga innan det tog slut, dvs personen ifråga var bara upptagen på pappret och inte känslomässigt.
  • Anonym
    Drottningen70 skrev 2014-08-31 13:16:41 följande:

    Nej, inget konstigt med det. Däremot tycker jag det vore konstigt om dagis lämnade till mormor mot den andre vårdnadshavarens uttryckliga vilja.


    Jag tycker snarare det är konstigt att en vårdnadshavare använder barnet för att försvåra livet för den andra vårdnadshavaren och än konstigare om det hade funnits lagstöd för det... men alla har vi olika perspektiv. Som tur är finns det inget lagstöd och om ts sambo och barnet båda är med på noterna kan dom lugnt köra på.
  • Anonym
    DJÄVULENS HÖGRA HAND skrev 2014-08-31 19:35:27 följande:

    Hur är det med läsförståelsen?

    Jag säger såhär, ber mitt ex om att inte min nya ska hämta respekterar jag det, en annan gång så kanske det är något jag inte riktigt känner mig bekväm med eller ungarna och helt plötsligt så kan vi prata om saker och hon gör samma tillbaka. Fjanta runt ni och håll strikt får ni se hur långt ni kommer, dom enda som far illa och kommer i kläm är ungarna!


    Om ditt ex förbjuder att din nya ska hämta, fastän ert barn trivs bra med din nya och du vet att de har roligt ihop, respekterar du det då med? Och en annan gång så struntar hon i att du inte känner dig bekväm med nåt och gör som hon vill ändå, fortsätter du respektera hennes vilja?

    Det är lätt att respektera någon annans vilja när det är sak samma för en själv.
  • Anonym
    DJÄVULENS HÖGRA HAND skrev 2014-08-31 21:10:06 följande:

    Nej hela världen kretsar bara runt mig och alla måste göra som mig! Vad tror du själv?


    Varför känner du ett behov av att bli spydig och nedlåtande så fort du får lite mothugg?
Svar på tråden Min sambo får inte hämta på skolan för mitt ex (mamman)