Inlägg från: nemo1 |Visa alla inlägg
  • nemo1

    Råd

    Har ni förändrat något där hemma för ett halvår sedan? Någon flyttat, ni flyttat, någon flyttat in, nya barn? Ute-innekatt?
    En riktig urinvägsinfektion är ovanligt, ffa men baterier. Han kan mycket väl ha idiopatisk cystit, inflammation i urinblåsan vilket är vanligt, då ges Metacam under tio dgr med ev en tio dgrkur till. Det är smärtstillande men även antiinflammatoriskt. Ring veterinären och be om ett recept och tala om vad du tror det är.

    Vad ger du för foder? Det allra bästa är att enbart ge blötmat då det ständigt blir en ordentlig genomspolning i urinvägar och blåsa och på så sätt minska risken för urinvägsrelaterade sjukdomar. 
    Vad har ni för låda? Vad har ni i lådan? Hur ofta tömmer ni? Hur ofta rengörs lådan ordentligt?
    Det som tidigare passat katten kan plötsligt inte göra det. En katt som har ont förknippar lådan med smärta och sätter sig därför utanför.

  • nemo1

    Skaffa en låda till och ta bort huven, som sagt så kan katter plötsligt börja rata det de haft tidigare. Köp en bra sand som Extreme classic och fyll lådorna med ca 10 kg sand i varje, katter vill kunna gräva ordentligt. Töm när ni ser att någon varit där. Funkar inte det så be veterinär skriva ut Metacam, helt ofarlig medicin om det inte skulle vara idipatisk cystit. Och läs på kattstatus.se så får du tips.
    Katten tycker något är fel och det gäller för oss människor att komma på vad det är, inte avliva. Tvätta ur lådorna med klorin då det lockar till kissande.

Svar på tråden Råd