• Anonym

    Värk i hela kroppen - orolig

    Nej jag har inte testat för parasiter, det känns som det är svårt att få läkarna att ens undersöka mig för de skyller på stress. Fibromyalgi är något jag själv gissat på och min läkare nämnde myalgi. Problemet är att om det är det måste de ju göra en ordentlig undersökning och så måste jag få hjälp med hur jag ska hantera den. Men jag ska byta vårdcentral nu på söndag och hoppas att de hjälper mig där. Så de här symptomen låter inte bara som stress?

  • Anonym
    Anonym (Relaxad) skrev 2014-08-30 01:05:06 följande:

    Det låter som typiska stress-symptom. Unna dig en skön massage. Simning är också bra eftersom det löser upp spända muskler och nerver som kommit i kläm och orsakar den form av smärtor du beskriver.


    Jag instämmer i detta. När man är spänd och stressad spänner man musklerna vilket orsakar smärtor och mjölksyrakänsla t ex i benen. En låggradig hyperventilering ger domningar, pirrningar och sockerdrickskänsla. När man googlar sina symptom får man ofelbart upp hemska sjukdomar som ALS och MS. Då blir man panikslagen och då spänner man sig ännu mer och stressandas ännu mer.

    Mina råd till dig är att försöka ta hand om dig själv med sömn, kost, lagom motion och någon form av muskulär avspänning. Du behöver också fundera över vad som gör dig pressad i tillvaron och vad du kan ändra på. En tids medicinering kan ibland hjälpa en att få insikt i att det faktiskt handlar om spänningar.

    Sömnbrist kan också ge muskelvärk.
  • Anonym

    Jag uppskattar verkligen era svar! Jag är trots allt fortfarande orolig eftersom jag tycker att jag får svårare och svårare att andas. När jag läser om ALS så känner jag igen precis alla symptom. Har gjort en lista över alla symtom jag har.

    Svårt att andas
    Illamående
    Huvudvärk
    Ont i ögat
    Ljuskänslig
    Magsmärtor
    Flimmer för ögonen
    Muskelvärk
    Muskelryckningar
    Ont i öronen
    Hosta 
    Halsont

    Någon som tror det kan vara ALS eller MS?

Svar på tråden Värk i hela kroppen - orolig