• Dockan

    Tak för elevs undervisningstid?

    Nej, det gör det inte.

    Skolan kan dock neka dig - med hänvisning till att schemat blir omöjligt att lägga eller att resurserna (lärarna) inte räcker till för mer än att alla elever läser normal mycket.

    De skolor jag har arbetat på har resonerat på två sätt.

    1. Får vi plats med eleven på resurserna och utrymmet finns i hens schema, så går det bra. Annars inte.

    2. Eftersom vi nekar vissa ibland pga schema eller resurser, så nekar vi alla.

    Ofta brukar alternativ 1 vara villkorat med att man avslutat och skött sina kurser med minst E. Gärna bättre. Helt enkelt som en del i bedömningen att eleven tros klara den extra studiebelastningen.

    Hur kommer det sig att du undrar? Behöver du kurserna? Ett alternativ är ju särskild prövning, det nekas du inte som regel.

  • Dockan

    Aha...

    Nej, det finns inget tak. Skolan beslutar om en undervisningsmängd de anser att eleverna behöver för att klara kursen. Är det praktiska kurser är de timmarna ofta högre ön teoretiska. Sedan håller gärna skolan igen på lärarnas timmar då de kostar pengar.... Så för mycket timmar kan man nog aldrig säga att man får.

  • Dockan

    Håller med ovanstående, du som arbetstagare bör inte lösa det med mer tid. Även om det för dig i just detta läget ger mindre arbetsbörda - så kämpar vi generellt som kollektiv mot den orimligt ökade arbetsmängden. Att du väljer och ta på dig mer, kan påverka andra negativt som kanske inte får de bonuseffekterna du får nu..... värt att tänka på.

    Som sagt tak bör inte finnas något, mer än ekonomiskt.

Svar på tråden Tak för elevs undervisningstid?