• Zaphiod

    Sonen vill inte träffas

    Vad som är viktigt här är att fortsätta höra av sig, fortsätta låta honom veta att han är viktig för dig. Kräv dock inget tillbaka. Risken finns att du förlorar ett par år av hans liv men fortsätter du höra av dig med korta hälsningar o dyl kommer han tillbaka. Han ser en ledsen mamma och ser att du är orsaken till det. 

    Jag skilde mig från mina barns mamma för 8 år sedan. Äldsta dottern är 18 år nu och vi har haft bra kontakt de senaste tre åren. Jag fick bita ihop i fem år, men gav mig inte gällande kontakten. Det var oftast ensidig. 

    Nu är det lätt att överösa honom med märkeskläder, iPhones, iPads mm men gör inte det. Han kommer att se det som du försöker köpa honom tillbaka. Ge honom det han behöver så han vet att du finns där. Håll koll på nyhetsbrev från skolan, håll koll på vad som händer i hans liv. Gå på hans utvecklingssamtal och föräldramöten, gå på hans matcher om han spelar något. Var synlig men inte tvinga sig på.

    Det löser sig med tiden. Dock har hans mamma också en viktig roll i detta, precis som du. Bete er VUXET mot varandra när det gäller honom. Kom ihåg att skilsmässan inte var hans beslut och gjorde inte hans liv bättre, det var ditt beslut.

  • Zaphiod

    Gällande varför det blev så här är det bättre att skriva ett brev som hans får läsa när han vill det. Var ärlig men inte för ärlig. 

    Kära son,

    Vi hade ett jävligt pissigt sexliv, och din mamma har ju inga ambitioner i livet. Jag är så jävla trött på mysbyxor och foppa-tofflor att jag kräks.

    /pappa

    Ovanstående kommer inte vara till nytta för dig. Akta dig riktigt noga för att kritisera din exfru. Just det du kritiserar kan vara något han identifierar sig med, och då kritiserar du även honom.

Svar på tråden Sonen vill inte träffas