Inlägg från: Anonym (Var kommer pengar ifrån?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)

    Hus runt 3-4 milj

    Vi är ute efter nytt boende. I staden här vl bor så går husen för runt 3-3,8milj för nåt skapligt. Tidigare/ förra året/ 2år sen, så skulle de kanske gå för ca 2,5-3,2 milj. Självklart blir det alltid budgivning på de intressanta objekten. Men var får folk alla pengar ifrån? Har folk blivit så mkt rikare på senare år? Eller tar de större lån?? Var kommer all kapital ifrån? Vilka är ni? Berätta hur ni gör! När man kommer upp i 3-4 milj klassen. Hur mkt har ni då i kontanter att stoppa in? Eller hur stora blir era lån då? Klarar ni av pantbrev o lagfart och 15 procent kontant? Var kommer era pengar ifrån?

  • Svar på tråden Hus runt 3-4 milj
  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)

    Bostadskarriär... Lite svårt när man har barn nu... Visst skulle man ha sparat mera innan. Men då ville vi njuta så mkt vi kunde. Resor, god mat, kläder, dyra krämer, weekend resor, spa. Allt sånt har vi slutat med! Kanske blir så när man har småbarn vilket gör att vi kan spara mer. Men inte så pass mkt att det handlar om 500000 kr- 1 milj för att lägga in kontant. Och lånelöftet från banken, visst får vi låna mkt! Men vill inte maxa vårt lånelöftetak! Skulle aldrig våga! Gör folk det kanske? Hur Vågar ni?

  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)

    Buhu... Ja så är det väl. Många i vår vän/bekantskapskrets har köpt hus runt 3 mille. De reser som tusan med sina familjer. Usa, thailand, spanien, charter, weekendresor. 2-5 gg per år. Fattar inte var pengar kommer ifrån. Känns som alla är rikare än vi. O vi lever normalt. Visst skulle vi oxå lunna resa men då har vi inget sparande! Skiter folk i att spara mkt? Leva livet idag? Rätt el fel?

  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)
    tystlängtan skrev 2014-09-02 20:24:06 följande:

    Vi har väldigt varierande inkomster, men har väl ut i snitt ca 40 000 kr tillsammans i vanliga fall. När vi köper hus om ca 5 år (vi tänker oss prisklassen 4-4,7 milj) så kommer vi i totalt 8-10 år sparat ihop runt 1-1,3 milj kronor samt förhoppningsvis gjort en vinst på några hundra tusen kronor på vår lägenhet. Tycker inte vi lever speciellt snålt, men vi har låga fasta kostnader och gör av med väldigt lite pengar under "vanliga dagar". Därför kan vi utan problem unna oss något speciellt när vi känner för det samtidigt som vi sparar rejält.


    Men om 5 år får du säkert inte mkt för pengarna då! Huspriserna stiger ju som 17 hela tiden! Så då kommer ni behöva ännu mera!
  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)
    Anonym (Lån) skrev 2014-09-02 19:34:22 följande:

    Det är billigt att låna. Där har du det enkla svaret. Svaret ligger också i hur dina och mina vänner prioriterar. De prioriterar inte att betala av lånet precis. Och behöver man inte lägga pengar på att amortera så kan man lägga pengar på att resa eller köpa dyra bilar eller bygga ut altanen eller köpa badtunna eller nåt annat man känner för, istället. Priserna går ju alltid upp så om några år har lånet minskat i relation till vad det är värt ändå.

    - Förutsatt att det kommer någon som du eller jag efter som är villig att betala det ockerpris som begärs för månaden, vill säga.


    Precis!!! Alla vänner bygger monsteraltaner, pool, renoverar, reser etc. Antar att det handlar om prioritering. Men vad bra alla/vi har det idag.
  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)
    Anonym (Lån) skrev 2014-09-02 22:34:49 följande:

    Men om detta är svaret.... att det inge går att spara på lång sikt för att köpa sig ert boende med en mer betryggande kontantinsats den dagen man köper, utan att lösningen är att man MÅSTE hoppa på tåget direkt och köpa så fort banken bara medger ett lån... Ja, då undrar jag om det verkligen bara är jag som hör varningsklockorna ringa? Hur länge är detta scenario i så fall hållbart? Är det verkligen ingen som inser att den exponentiellt kurvan för hur huspriserna utvecklar sig, helt enkelt inte kan fortgå för alltid?


    Den kanske inte kan fortgå för alltid. Kommer alltid dippar historiskt sett. Men! Räntan är låg och ser ut att vara låg många år framöver pga av låg inflation. Därmed kommer huspriserna att sticka iväg! Eftersom det är förmånligt att låna. Och ser ut så vara många år till!
  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)
    Anonym (Annan hästägare) skrev 2014-09-03 07:27:35 följande:

    Men sånt kostar inte så mycket egentligen. Vi sparar minst 7000kr i månaden. Äger en stor gård för några miljoner och har hästar, unnar oss lyx ibland, hobbys och reser.

    Men vår altan på 60kvm kostade bara 5000kr att bygga, att renovera kostar inte mycket alls ( förutom kök och badrum) om man gör det själv, en vedeldad badtunna gick på 8000kr, vi målade om gården för 7000kr förra året. Har alltid en ny bil men det är pga att vi hela tiden bytta upp oss och därför inte behövt låna. Vi har enbart lån på gårdens halva värde och inga andra lån. Att investera sina pengar smart ger också en del extra.

    Jag hoppas inte att grannarna går runt och sneglar på det vi har och tror att vi är kandidater för "lyxfällan"!

    Det är lite fult att ta för givet att andra är skuldsatta över öronen eller aldrig sparar bara för att dom äger mer än er. Det kan ju vara så att dom har ett bättre ekonomiskt sinne, har väntat med barn, pluggat längre eller helt enkelt är bättre på att spara.


    Du har en poäng!! Håller med!
  • Anonym (Var kommer pengar ifrån?)
    Anonym (Bara början) skrev 2014-09-03 20:10:59 följande:

    När 4000000 människor kommer så lär det bli värre, mycket värre.


    Du menar bättre. Du har väl lite vett i huvudet hoppas jag.
Svar på tråden Hus runt 3-4 milj