• Kjell2

    Hus runt 3-4 milj

    Gjort bostadskarriär, renoverat och amorterat mycket hela tiden. Senaste huset köptes för drygt 3 milj och drygt häften betalades kontant mha överskottet från förra bostaden.

  • Kjell2
    Anonym (Var kommer pengar ifrån?) skrev 2014-09-02 11:46:39 följande:

    Bostadskarriär... Lite svårt när man har barn nu... Visst skulle man ha sparat mera innan. Men då ville vi njuta så mkt vi kunde. Resor, god mat, kläder, dyra krämer, weekend resor, spa. Allt sånt har vi slutat med! Kanske blir så när man har småbarn vilket gör att vi kan spara mer. Men inte så pass mkt att det handlar om 500000 kr- 1 milj för att lägga in kontant. Och lånelöftet från banken, visst får vi låna mkt! Men vill inte maxa vårt lånelöftetak! Skulle aldrig våga! Gör folk det kanske? Hur Vågar ni?


    Ok, ni valde resor, god mat, njut odyl istället för att spara eller tidigt köpa en mindre bostad. De flesta som köper dyra bostäder har inte prioriterat som ni. Lite får ni stå ert kast nu. Kanske köpa en billigare, mindre, längre bort bostad nu. Sen spara, amortera, rusta för att om några år köpa bättre.
  • Kjell2
    Anonym (Var kommer pengar ifrån?) skrev 2014-09-02 12:24:57 följande:

    Buhu... Ja så är det väl. Många i vår vän/bekantskapskrets har köpt hus runt 3 mille. De reser som tusan med sina familjer. Usa, thailand, spanien, charter, weekendresor. 2-5 gg per år. Fattar inte var pengar kommer ifrån. Känns som alla är rikare än vi. O vi lever normalt. Visst skulle vi oxå lunna resa men då har vi inget sparande! Skiter folk i att spara mkt? Leva livet idag? Rätt el fel?


    Väldigt olika, en del är som er, bränner alla pengar på konsumtion. En del kanske slösar bort hälften och sparar hälften. Andra har startkapital pga arv eller stöd av föräldrar. Vissa har höga löner. Några har gjort bostadskarriär vilket gör att de kan bo billigt i ett dyrt hus. Men det är rätt ointressant. Ni måste utgå från er situation och göra egna prioriteringar.
Svar på tråden Hus runt 3-4 milj