Inlägg från: Anonym (Lån) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lån)

    Hus runt 3-4 milj

    Det är billigt att låna. Där har du det enkla svaret. Svaret ligger också i hur dina och mina vänner prioriterar. De prioriterar inte att betala av lånet precis. Och behöver man inte lägga pengar på att amortera så kan man lägga pengar på att resa eller köpa dyra bilar eller bygga ut altanen eller köpa badtunna eller nåt annat man känner för, istället. Priserna går ju alltid upp så om några år har lånet minskat i relation till vad det är värt ändå.

    - Förutsatt att det kommer någon som du eller jag efter som är villig att betala det ockerpris som begärs för månaden, vill säga.

  • Anonym (Lån)
    Anonym (Var kommer pengar ifrån?) skrev 2014-09-02 21:58:28 följande:

    Men om 5 år får du säkert inte mkt för pengarna då! Huspriserna stiger ju som 17 hela tiden! Så då kommer ni behöva ännu mera!


    Men om detta är svaret.... att det inge går att spara på lång sikt för att köpa sig ert boende med en mer betryggande kontantinsats den dagen man köper, utan att lösningen är att man MÅSTE hoppa på tåget direkt och köpa så fort banken bara medger ett lån... Ja, då undrar jag om det verkligen bara är jag som hör varningsklockorna ringa? Hur länge är detta scenario i så fall hållbart? Är det verkligen ingen som inser att den exponentiellt kurvan för hur huspriserna utvecklar sig, helt enkelt inte kan fortgå för alltid?
  • Anonym (Lån)
    Anonym (Var kommer pengar ifrån?) skrev 2014-09-02 22:42:41 följande:

    Den kanske inte kan fortgå för alltid. Kommer alltid dippar historiskt sett. Men! Räntan är låg och ser ut att vara låg många år framöver pga av låg inflation. Därmed kommer huspriserna att sticka iväg! Eftersom det är förmånligt att låna. Och ser ut så vara många år till!


    Är räntan och tillgång till billiga krediter det enda som påverkar huspriserna? Naturligtvis inte och det känner du nog också till även om det inte märktes i ditt resonemang.

    Jag antar att du inte har undgått att höra om att svenskarnas höga skuldsättning på den privata sidan inte är hållbar i längden och att åtgärder för att motverka att detta fortsätter, skall presenteras i november detta år. Lämpligt nog efter valet, eftersom inget parti vill eller vågar befatta sig med detta område före valet och därmed begå politiskt självmord.
  • Anonym (Lån)
    Anonym (Högutbildad) skrev 2014-09-09 09:04:12 följande:

    Första gången jag tog lån var jag 19 och min man 23. Vi ljög och sa att vi skulle jobba - även om vi skulle plugga. Vi tjänade en del på den lägenheten så vi beslutade att låna igen. Problemet var att jag gick på provanställning och min man precis tagit examen som civilekonom. Banken tyckte inte det var ett problem eftersom vi var högutbildade "han får jobb inom en månad". Så vi tog lånet på bara mig, ca 1,9 milj. 

    Vi tjänade på det huset och gick vidare och köpte en lägenhet (3,2 milj) som vi aldrig flyttade in i utan sålde med vinst efter ett tag. Nu är vi 27 och 32 och köpte ett hus för ca 4,5 milj. Tror att det gick igenom för vi hade kontantinsatsen och har skött alla våra lån sedan tidigare. Dessutom har ju lönerna gått upp även om vi båda fortfarande är i början av våra karriärer. 

    Vårt första lån låg bara på 750.000 kr och sen har vi liksom "arbetat oss upp". Jobbigt med alla flyttar bara men så gick det till för oss. 

    Vi var noga med att ordna allt detta innan vi skaffade barn. De drar tydligen ner extremt mycket. 


    Fantastiskt. Ni måste vara oerhört intelligenta?
  • Anonym (Lån)
    Anonym (A) skrev 2014-09-09 09:44:24 följande:

    Tillägger att trots dessa priser så skulle vi ha lägre kostnad i månaden om vi sålde landet och köpte en BR. Vi har hög hyra, garage tillkommer osv så det är inte nåt billig boende som det är idag.


    Det är väl där problemet ligger. Att de flesta räknar som ni. Man ser till månadskostnaden, that's it. Inte undra på att priserna har stigit som de har gjort.

    Får jag fråga, har ni för avsikt att amortera och i så fall hur mycket per månad? Det påverkar ju månadskostnaden lite. Det, och ett eventuellt ändrat amorteringskrav.
  • Anonym (Lån)

    Att räntan stiger kraftigt de närmsta åren är ju inte så sannolikt med tanke på läget med deflation just nu. Det tycks vara det enda man fokuserar på annars; hur räntorna påverkar lånen. Visst har de en stor betydelse på ett mångmiljonlån men det är inte allt som kan påverka ekonomin. Får bankerna kraven på sig att de måste kräva tillbaka "sina" pengar fortare i form av kortare anorteringstid så kan vi snart se nya tider i Sverige. Och det är just det som är målet med de nya reglerna. Det är inte ok att svenskarna fortsätter att skuldsätta sig så hårt som de gjort de senaste åren. Och måste man stoppa det, ja, då måste man stoppa det. Kom inte och säg att huspriserna kommer att hållas uppe oavsett om sådana regler kommer

  • Anonym (Lån)
    Anonym (A) skrev 2014-09-09 12:26:09 följande:

    (Lån) du beskyller mig för priserna på lgh för att jag inte vill bo kvar i vår sketna hyresrätt och således måste betala de priser som är för det jag vill ha?

    Det känns ju sådär. Men du, då bor jag kvar ett tag till och mår dåligt i mitt hem eftersom jag inte bör flytta.

    Vad gäller amortera så får du faktist inte fråga för jag har inte en susning Jag brukar luta mig tillbaka och litar på att min man har räknat på allt  och att han räknar korrekt då siffror inte är något för mig. (Ja, jag framställer mig själv som extra korkad nu)


    "Tyck synd om mig - strategin" funkar inte på mig. Få personer är tvingade att flytta till större och dyrare och man väljer själv att ge sig in i vanvettiga budgivningar. Det har hur som helst lett till ett gigantiskt problem i Sverige idag som inte bara uppmärksammas av Riksbanken och nationellt utan även internationellt och förr eller senare så går det inte att undgå problemen som detta leder till.

    Att du inte sätter dig in i er gemensamma ekonomi kan jag bara beklaga. Det är också ovanligt idag och det är bara att hoppas att du är lika nöjd med det beslutet även om situationen ändras och det börjar gå dåligt.
    Anonym (Högutbildad) skrev 2014-09-09 12:31:13 följande:

    Tack det är din tolkning :) Jag berättade bara hur det gick till. Vi började smått och nu har vi det vi vill ha. För det var väl det som var frågeställningen? 

    Puss 


    Det är ingen tolkning, såhär måste det ju onekligen vara.

    Det är bara så lustigt med alla dessa exempel på hur smarta affärer man har gjort och vips så har man på några år lyckats bli miljonär bara genom att bo. Det som förvånad mig är att ingen tycks se några orosmoln alls i att priserna kunnat stiga så snabbt och så lätt. Är det VERKLIGEN bra......?
Svar på tråden Hus runt 3-4 milj