Inlägg från: Anonym (klara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (klara)

    Sertralin + graviditet

    Anonym (Hm) skrev 2014-09-02 15:37:30 följande:

    Jag skulle ha slutat med alla sådana typer av mediciner för att det kan påverka fostret. All medicin överlag förutom alvedon då, om man nu måste ha det tex vid en influensa eller liknande. 9 mån är inte lång tid, så kam folk sluta röka så kan folk även sluta knapra piller.

    Tycker du ska gå och prata hos en psykolog istället och få bukt varför du har ångest och få hjälp därifrån än och ta tabletter.


    Eftersom du uppenbarligen inte har någon insikt så är ditt svar fullständigt onödigt, och snudd på otrevligt.
    Gör oss allihop en tjänst och håll dig till trådar där ditt svar faktiskt tillför någonting i fortsättningen.
  • Anonym (klara)
    Anonym (Hm) skrev 2014-09-02 19:38:08 följande:
    Vart var jag otrevlig? Insikt? Jag har själv haft ångest väldigt länge, så jag vet vad jag pratar om. Min åsikt om tabletter är att man pausar problemen, men dom kvarstår alltid. Bättre och gå till kärnan om varför man har ångest och arbetar utifrån det hos en psykolog.
    Din åsikt är oönskad och irrelevant. Det är en åsikt, och ingenting annat.
    Att du har haft ångest väldigt länge gör dig inte till en expert. Andra människor har andra förutsättningar och att ge medicinska råd baserat på dig själv är direkt korkat.
    Det uppfattas dessutom som otrevligt att skuldbelägga människor som gör andra val än du.

    Du vet väl att anledningen till att de skriver ut sertralin är att det finns en brist på seratonin i hjärnan? Det är inget man bara kan önska bort eller prata bort hos en psykolog. Det är när man har balans på nivåerna igen som pratandet har någon som helst chans att hjälpa.

    En graviditet kan vara oerhört påfrestande på psyket och är verkligen inte rätta tiden att börja experimentera med en fungerande medicinering. Risken för post partum depression är hög och verkligen inget man ska ta lätt på.
  • Anonym (klara)
    Anonym (Undrar också) skrev 2014-12-17 21:48:47 följande:

    Hej! Jag funderar också på det här. Äter sertralin 50 mg/dag för oro, nedstämdhe, ångest. Har gjort uppehåll under mina första två graviditeter , men har inte mått så bra utan dem och även fått lindrig förlossningsdepression efteråt. Planerar nu tredje barnet och skulle eg vilja fortsätta ta det under grav och amning men orolig att det ska påverka barnet. Men låter ju bra att ni skriver att läkare sagt att det inte är nån fara! Bokade ni läkartid för att prata om detta eller kan bm svara på det?




    Jag tog det med läkaren när jag ändå var där.
    Det är inte barnmorskans uppgift att ge råd om läkemedel, så det är möjligt att hon hellre vill hänvisa dig till en läkare. Men fråga går ju alltid.
  • Anonym (klara)
    Anonym (Undrar också) skrev 2014-12-18 20:05:22 följande:
    Ok. Men du fick alltså svaret från en läkare att det inte finns några risker med att äta Sertralin under graviditet?
    Jag fick informationen att om man tar sertralin under slutet av graviditeten så finns det en risk att barnet föds med vissa neurologiska symtom som liknar utsättningssymtom men att dessa är övergående och inte ger några bestående men.
    Enligt läkaren finns det inte några andra kända risker med att ta sertralin under graviditeten.


Svar på tråden Sertralin + graviditet