Inlägg från: Anonym (Cl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cl)

    Har jag skyddat min Sgi när jag skrev in mig på Af?

    Jag är lite i ungefär samma sits. Gick på ett vikariat som tog slut nu den 31/8, jag var sjukskriven de sista 3månaderna (pga foglossning) och skrev in mig på af den 1/9 för att skydda min sgi men läkaren har sjukskrivit mig igen, från 1/9. Dock är det svårare att bli sjukskriven som arbetslös så jag ska även söka a-kassa ifall fk inte godkänner. Men som det låter bör din sgi vara skyddad :)

  • Anonym (Cl)
    Anonym (?) skrev 2014-09-04 12:50:58 följande:

    Vad "skönt" med andra i samma sits! Misstolka mig inte. 

    Men att stå där rakt upp och ner arbetslös och sen kanske får en sjukskrivning får mig väldigt nervös när jag inte riktigt vet hur det fungerar, aldrig varit arbetslös i mitt liv.. 

    Problemet för mig med Akassan är att jag är 25 och således tvungen att gå på en aktivitet om jag är arbetssökande längre än 90 dagar. Och det är över 90 dagar sedan jag blev arbetslös så jag har ju denna aktivitet att infinna mig på varje dag mellan 09.00-16.00.. 

    Så hur jag än vänder och vrider på alternativen så är det bara att hålla tummarna att fk inte är kinkiga med att godkänna min sjukskrivning för annars står jag där utan akassa, utan sjukpenning och utan inkomst :( 

    Var inte direkt det jag räknat med när min kropp inte vill vara gravid längre än drygt 20 veckor.. 


    Jag är 24 så hamnar i ett fint fack som heter "ungdomsgaranti" vilket innebär att om de inte godkänner min sjukskrivning kommer även jag behöva gå på en aktivitet efter ett tag. Jag har svårt för att rörelser jag gör, både att sitta o stå längre stunder är plågsamt så jag hoppas fk är schysta.

    9-16 är långa dagar. Sitter du framför datorn då?
Svar på tråden Har jag skyddat min Sgi när jag skrev in mig på Af?