Inlägg från: Butterscotch |Visa alla inlägg
  • Butterscotch

    Är folk DUMMA I HUVET?!?!?!?!?? Hur kan ni inte rösta på moderaterna????!!!

    Anonym (Anonym) skrev 2014-09-15 01:11:04 följande:

    Moderaterna vill ta hit folk, men de vill absolut inte ta emot dem till sina kommuner.

    Danderyd och Täby är de kommuner som tagit emot minst flyktingar.

    Så hur kommer de sig? 


    Gissningsvis har det till stor del med bostadsbrist att göra. Traditionellt sett röstas det vänster i mindre samhällen/på landsbygden (där fler bostäder finns - i vissa områden rivs hus till och med, pga att det inte finns några som kan/vill bo där), och höger i storstäderna (stor bostadsbrist, så det inte ens räcker till de som flyttar dit för att jobba). Det får väl se till att byggas ännu mer, helt enkelt.
  • Butterscotch
    Anonym (....) skrev 2014-09-15 09:03:35 följande:
    Det är bostadsbrist i många kommuner som ändå tvingas ta emot flyktingar o invandrare så det argumentet stupar direkt. De där rika kommunerna kan väl bygga boenden dit flyktingarna o invandrarna kan få flytta in kan man tycka.
    Ingen tvingas ta emot flyktingar. Och ja - det var ju precis det jag skrev om byggande?
  • Butterscotch
    Anonym skrev 2014-09-15 11:45:02 följande:
    Sverige är det enda landet i hela EU som har minskat sin statsskuld i andel av BNP mellan åren 2006 och 2014, med totalt 14 miljarder kronor. Sverige ligger bland de bästa i EU när det gäller starka statsfinanser.

    2006 låg de kommunala skatteintäkterna på 454 miljarder kronor, och 2013 hade de stigit till 600 miljarder

    Så vilken skuld menar du?
    Anonym (äntligen) skrev 2014-09-15 07:14:13 följande:

    Som sjuk i behov av pengar att överleva så jublar jag, efter åtta helvetesår kanske det äntligen finns hopp att få leva igen. :) Förstår inte att så många kan tycka det är ok att ta från dom fattiga och ge till dom rika?


    Inkomstojämlikheten har visserligen ökat på lång sikt, sedan 1990-talet, men inte under alliansregeringens tid. Det är notabelt att Ginikoefficienten har varit i stort sett konstant mellan 2006 och 2012 säger en forskarrapport till Finanspolitiska rådet i år. Den största ökningen av inkomstojämlikheten skedde under regeringen Persson 2002 till 2006.

    Den femtedel som tjänar mest i Sverige har ökat sin andel av de sammanlagda skatteinbetalningarna, medan de övriga fyra inkomstgrupperna har minskat sin andel av de samlade skatterna under alliansen, enligt Riksdagens utredningstjänst. Höginkomsttagarna i Sverige betalar fortfarande bland världens högsta marginalskatt, medan de med normal inkomst numera betalar skatt på en genomsnittlig EU-nivå


    Hur menar du att alliansregeringen tagit från de fattiga för att ge till de rika?
    Fakta biter uppenbarligen inte på de som har bestämt sig för att skatteintäkterna visst det har minskat, samtidigt som statsskulden och klyftorna ökat (så det så!)

    Men bra försök! I utlandet undrar man idag hur f-n svenskarna tänker, och en del av oss undrar detsamma...
  • Butterscotch
    Anonym (Reinfeldt nöff nöff) skrev 2014-09-15 15:48:34 följande:
    Det och att moderaterna sålt ut det heligaste vi hade i Sverige nämligen statligt ägda skolan, vården, äldrevården, posten och apoteken till vinstdrivande företag. De vill enbart få ut vinster och spara därmed in på allt och resultaten blir lidande, vi skattebetalare blir lidande och våra barn och inte bryr de sig ett smack.
    Att skolan blev ämne för privat verksamhet berodde ju på att kommunerna lade ner en massa skolor under S tid i regeringen. Meningen med möjligheten för privata företag att sköta skolor/vård etc är att människor ska kunna välja att själva driva verksamhet när den offentliga sektorn inte längre vill. Nu är ju alla partier överens om att reglerna måste ses över för att förhindra att vissa typer av privata aktörer går in med korta vinstmål i sikte. Men att säga att privata alternativ alltid är dåliga tycker jag är helt fel.
  • Butterscotch
    Vitrysk hockeyhjälte skrev 2014-09-16 08:49:32 följande:
    Äsch, Reinis & co sänkte statsskulden betydligt så nu finns det utrymme att låna!
    Vi kan väl höja inkomstskatten för höginkomsttagare och återinföra fastighetsskatt/förmögenhetsskatt/gåvoskatt/arvsskatt också. Verkligen en bra långsiktig lösning. Eller inte.
  • Butterscotch
    Vitrysk hockeyhjälte skrev 2014-09-16 10:54:01 följande:
    Men vafan, nu fick min bullshit-detektor så högt utslag att den exploderade :(
  • Butterscotch
    Anonym (Rodematerna) skrev 2014-09-16 15:20:08 följande:
    Varför haka upp sig på bidrag? Att sitta på ett kontor, rapa och fisa och sen plocka ut en fet lön är väl också ett bidrag? Skogsarbeten, Sopåkare, Murare osv, det är de riktiga arbetena, resten är bidragstagare dom också i mina ögon.
    "Riktiga" arbeten...? Ja det var då en intressant åsikt. Varför skulle inte kontorsjobb vara "riktiga" arbeten? Är lön bidrag?
  • Butterscotch
    Carnitas skrev 2014-09-16 15:41:40 följande:
    Inget av dom funkar utan den andra(generellt).
    Jag har inte hävdat att det finns jobb som inte är "riktiga" jobb. Antingen jobbar man och uppbär lön för sitt arbete eller så gör man det inte. Jag undrar varför Rodematerna delar upp olika typer av jobb i "riktiga" och "inte riktiga" jobb. Alla bidrar ju som sagt.
  • Butterscotch
    Carnitas skrev 2014-09-18 13:45:47 följande:
    Så du tror Svenska folket röstade på M, för Borg´s kompetens 2008?
    Du är såpass fast i ideologi, så du kan inte se skogen för alla träden som är i vägen.
    Vilket val 2008 är det du pratar om?

    Självklart betyder partiledningen mycket för vilket parti man röstar på. Borg är väldigt förtroendeingivande, och han och Reinfeldt i kombination gav nog ganska många röster på M.
  • Butterscotch
    Carnitas skrev 2014-09-18 14:06:45 följande:

    Det är val varje år någonstans, men vad tror du fåne?

    Låter din fantasi lösa frågan.

    Så du försöker inbilla oss att Svenska folket röstade på M, för Borg första gången.

    Tillåt mig småle åt hybrisen.


    Fåne är väl snarare den som inte ens känner till när valen infaller i Sverige...

    Om Borg själv hade hävdat att det var enbart hans förtjänst att de vann i de senaste valen hade det kunnat anses vara hybris, men det har han mig veterligen inte gjort anspråk på (och ingen heller i den här tråden).
  • Butterscotch
    Carnitas skrev 2014-09-19 15:16:49 följande:

    Än ge vettigt betalt så folk klarar av att leva på sin lön.


    Som du skriver är det viktigt att folk får en nettolön som de klarar att leva på. Jobbskatteavdraget har ju varit väldigt bra ur det perspektivet sett. Självklart ska det också finnas minimilöner så att inte arbetsgivare kan komma undan med vad som helst.
Svar på tråden Är folk DUMMA I HUVET?!?!?!?!?? Hur kan ni inte rösta på moderaterna????!!!