Inlägg från: Utlandssvensk |Visa alla inlägg
  • Utlandssvensk

    När bytte ni ersättning till "steg 2"

    I allmänhet ska man nog följa âldersmärkningen pâ dessa produkter, dvs steg 2 frân 6 månader, produkterna är genomtänkta (även om barnet äter mindre av fast föda under en period). Om du tvivlar sâ skulle jag fråga en barnläkare eller den person som du brukar träffa för bebisens medicinska kontroller.

  • Utlandssvensk

    När man ammar ändras det vid 6 månader i och med att man börjar ge fast föda och antagligen ammar mindre ofta för att bebisen ska vara tillräckligt hungrig för att äta de fasta födan, det är ofta inte helt lätt i början. 5-6 ggr pâ dagen plus 1 pâ natten och 1 pâ morgonen (alltså 7-8 totalt) låter kanske lite mycket, dâ hinner han nog inte bli hungrig nog att vilja äta det fasta mer än några skedar. Hur mânga ml ger du totalt pâ ett dygn? Om du givit bebisen mjölk pâ morgonen vid uppvak sâ borde den inte fâ något mer innan den fasta födan till lunch (eventuellt en tidig lunch beroende pâ vilken tid bebisen vaknat, men flera timmar borde i alla fall gâ emellan).

  • Utlandssvensk
    emsa86 skrev 2014-09-20 00:23:49 följande:

    Frångått huvudsakliga ämnet, men för att svara på ditt inlägg.

    Självklart drar man ner på amningen, det jag menade var att innehållet ändras väl inte :) Jag har dragit ner på ersättningsmåltiderna, ersatt med fast föda.

    Istället för att fokusera på hur många mål ersättning han får så kan jag istället säga att han äter med 2-3 timmars mellanrum, av erfarenhet vet jag att han är hungrig då. Och hur fördelningen av mål ser ut beror helt på om han är trött eller jättehungrig, är han det funkar inget annat än flaskan.. såklart vill jag helst att han får i sig fast föda, inte alltid lätt att förutspå när han ska bli hungrig, det går snabbt ibland. skulle det sedan vara så att han ätit lite fast föda försöker jag ge honom något mellanmål tidigare för att han inte ska bli så hungrig och bara vill ha flaskan. Mängd ersättning får han max 90 ml per gång. (Inte lätt att förmedla sig i skrift..) :)

    Till kvällsmaten och idag fick han i sig portionen, han var nog nöjd att han fick hjälpa till att hålla skeden och kladda Hej vilt :) Gick även bra med kvällsgröten, så det kanske vänder nu och han äter mer igen.

    Jag ska se om jag ev kan dryga ut på tiden mellan måltiderna och om det blir någon skillnad att gå över till tillskottsnäringen.


    Ja, du kanske inte har samma "problem" som jag hade med min son vid den åldern. Jag ammade dâ och gav ingen ersättning sâ det var svârt att veta hur mycket han drack och dessutom hade han för vana att amma ofta sâ det var svârt att fâ till det där med fast föda. Men det är ju helt normalt också att bebisar inte blir tokiga i vanlig mat direkt och det är ju oftast inget att oroa sig för sâ länge de växer och gâr upp i vikt normalt osv. Hursomhelst sâ tror jag fortfarande pâ steg 2 :)
Svar på tråden När bytte ni ersättning till "steg 2"