• Credda

    Jättearg dotter som inte själv vet varför

    Hej!

    Jag har en dotter som är 6 ½ år och som de senaste har haft många gånger som hon blivit riktigt arg och vägrar lyssna eller göra som man ber henne. När hon efter utbrotten har lugnat sig och vi pratar blir hon jätteledsen och säger att hon inte vet varför hon blir arg.

    Vi har pratat olika strategier som hon kan anväda när hon känner sig arg och de funkar oftast, dock en i skolan (där det verkligen behöver funka).

    Utrbotten pendlar mellan att hon vrålar "jag hatar dig mamma!" och "snälla gulliga mamma kan du..." (med otroligt mjuk och inställsam röst).

    Hur kan jag möta henne i detta? Känner mig totalt hjälplös!

  • Svar på tråden Jättearg dotter som inte själv vet varför
  • Credda

    Vad skönt att höra att det finns fler som min dotter! Det är givetvis jättejobbigt.

    Idag när jag frågade min dotter varför hon gjort tvärtemot pedagogernas instruktioner svarade hon att hon glömde att lyssna på de vuxna. Hon har klarat detta i flerspråkigt, varför inte nu?

  • Credda

    SofiaC: vad lättad jag blir av att din man som jobbar med barn säger att det är normalt. Jag har under dagen funderat på om hon har någon extra svårighet som hon behöver hjälp och stöd i.

  • Credda

    Nu har det gått ett litet tag sen jag skrev... Jag blev mycket lugnare av det ni skrev och har avvaktat för att se utvecklingen. Det verkar som om det är skolsituationen som triggar henne. Vi har bestämt att avvakta en vecka, har det inte lugnat sig bokar jag ett möte med läraren.

Svar på tråden Jättearg dotter som inte själv vet varför