Inlägg från: Bejje |Visa alla inlägg
  • Bejje

    Danmark vill skärpa sin flyktingpolitik, när ska vi?

    Svårt att rösta på den frågan tycker jag då jag anser att frågan är felställd och konstiga svar, men min utgångspunkt är att vi omedelbart bör göra något åt den sjukt extrema invandringspolitik vi har. Inte för att försvåra för invandrare utan utgångspunkten är välfärden enligt min syn. Vi har inte obegränsat med pengar och är det någonstans vi kan skära ner massor så är det just på flyktingmottagande.

    Då skulle Sverige äntligen kunna reparera alla de enorma hål vi har i välfärden. Utan att göra något åt invandringspolitiken så kommer vi fortsatt att ha kraftigt sjunkande välfärd till att om några år knappt ha välfärd alls.

    Enkelt val för mig.

  • Bejje
    justine skrev 2014-09-22 17:31:29 följande:

    Om du fick bestämma ; Hur mycket i bistånd tycker du  man ska ge och mycket ska man sikta på att "strypa" invandringen? 

    Som jag förstått det vill ju sd tex inte öka biståndet, bara strypa invandringen och då har jag svårt att se det seriöst, tex ett ärligt menat humant uppsåt


    Det bistånd som faktiskt spelar roll i samband med flyktingar vill ju SD kraftigt öka, d.v.s. akutbiståndet.
  • Bejje
    justine skrev 2014-09-22 17:49:00 följande:
    oki! hur mycket vill sd att UNHCR ska få och hur mycket får de idag? 
    Den dag jag känner att det inte går att leva kvar i Sverige så sticker jag högst troligt till Norge då jag både har vänner där och troligen kan få jobb rätt snabbt.
  • Bejje
    Kukenmastehasitt skrev 2014-09-22 17:41:22 följande:

    Förstår inte varför vi ska minska flyktingmottagandet nu när det redan är försent för Sverige. Det är bättre att ett land går under än att alla länder tydligt försämras.

    Det är inte så att jag tycker illa om invandrare, men det är uppenbart att Sverige i framtiden inte kommer att vara ett välfärdsland. Välfärd och +10 % arbetslöshet går inte ihop.

    Tänker själv emigrera så fort det är möjligt. Ett hett tips till er som kan lämna Sverige, är att ni också gör det så fort som möjligt.

    När Titanic sjönk ville alla ombord till livbåtarna, men det fanns inte livbåtar åt alla.


    Den dag jag känner att det inte går att leva kvar i Sverige så sticker jag högst troligt till Norge då jag både har vänner där och troligen kan få jobb rätt snabbt.
  • Bejje
    Movement skrev 2014-09-22 19:13:16 följande:
    Det gör många redan inkl. vår sjukvård som måste vända.
    Saken är den att just nu bor jag på ett ställe där vi inte har någon större problem med invandringen. Visst har även vi vårt utanförskapsområde med högre kriminalitet, men där bor inte jag och i de centrala delarna där jag håller till är det inga problem. 

    Jag har även välbetalt jobb och en fru som även hon har fast anställning. Så det ska till mycket just nu innan jag överger och flyttar, men den dagen kan förstås komma.
  • Bejje
    Movement skrev 2014-09-23 13:08:42 följande:
    Fruar kan vara ett problem att få med
    Inte min, hon har exakt samma inställning som mig gällande invandringen och om inte jag flyttar när det blir extremt så kommer hon göra det. Vi båda röstar SD och vill detta land det bästa, men går det inte så går det inte och då har jag henne på min sida.
Svar på tråden Danmark vill skärpa sin flyktingpolitik, när ska vi?