Inlägg från: Movement |Visa alla inlägg
  • Movement

    Danmark vill skärpa sin flyktingpolitik, när ska vi?

    Alternativ är när alla krig tar slut och det inte finns klimatflyktingar eller andra orättvisor, dvs aldrig.

  • Movement
    justine skrev 2014-09-20 14:48:57 följande:

    Vet inte, men jag tänker mest att det vore ju det bästa danmark etc INTE stramade åt om man nu vill få ner trycket till sverige (?) 


    Givetvis men det finns 50 miljoner och när alla grannar vaknat måste 7 partier till här få lite psykoterapi av fakta.

    Det märkliga är att vi har tagit emot från alla grannländer men inte flytt dit. Nu tar de nästan inga och vi blir en global socialbyrå.
  • Movement
    justine skrev 2014-09-22 16:59:52 följande:

    Jag tycker inte vi ska ändra vår hållning enbart pga andra länders ställning i frågan. Visst måste man dock förhålla sig till en rådande verklighet absolut. Man måste helt klart få diskutera hur mycket invandring sverige klarar av och där kan ju åsikterna gå isär


    Men nu fattas det pengar till alla i närområdena dit vi ger ½ miljard men de som kommer hit kostar 60-250 miljarder, vad är humanast att välja?
  • Movement
    justine skrev 2014-09-22 17:31:29 följande:

    Om du fick bestämma ; Hur mycket i bistånd tycker du  man ska ge och mycket ska man sikta på att "strypa" invandringen? 

    Som jag förstått det vill ju sd tex inte öka biståndet, bara strypa invandringen och då har jag svårt att se det seriöst, tex ett ärligt menat humant uppsåt


    SD och minst ett parti till vill minska här och öka till FN/UNHCR som tar hand om flyktingar. Biståndet är en annan sak som ett svart hål på 42 miljarder.
    Under helgen flydde 100.000, det tar vi emot på ett år och det finns 50 miljoner. Man ska stanna närmast möjligt och inte köpa dyr resa för maximal välfärd. S strypte nästan allt i 2 år. Sänder man hälften till FN och behåller resten så kan vi täcka in egna behov för all skatt vi betalar.
  • Movement
    Kukenmastehasitt skrev 2014-09-22 17:41:22 följande:

    Förstår inte varför vi ska minska flyktingmottagandet nu när det redan är försent för Sverige. Det är bättre att ett land går under än att alla länder tydligt försämras.

    Det är inte så att jag tycker illa om invandrare, men det är uppenbart att Sverige i framtiden inte kommer att vara ett välfärdsland. Välfärd och +10 % arbetslöshet går inte ihop.

    Tänker själv emigrera så fort det är möjligt. Ett hett tips till er som kan lämna Sverige, är att ni också gör det så fort som möjligt.

    När Titanic sjönk ville alla ombord till livbåtarna, men det fanns inte livbåtar åt alla.


    Det är aldrig försent och stannar de i närområdena drabbar det knappt EU.
    Invandrare kan vara irriterande som det står i en annan tråd och bara asylvarianten sänker vår kassa grovt.
    Vi kan bara flytta fritt inom EU och det är svårt att hitta ett bättre land, jag har letat och provat länge. Idag vill folk i södra EU flytta hit och vi vill dit Solig
  • Movement
    justine skrev 2014-09-22 17:49:00 följande:
    oki! hur mycket vill sd att UNHCR ska få och hur mycket får de idag? 
    Idag får de ½ miljard så de som kommer hit kostar 100-500 ggr mer, vad SD vill exakt är ointressant, de kommer i majoritet 2022 om det fortsätter som nu. Tanken är att andra partier ska sansa sig nu.
  • Movement
    justine skrev 2014-09-22 17:57:09 följande:
    Oki, jag tycker inte det är ointressant. tack iaf för upplysningen om skillnaderna mellan bistånd och unhcr!
    Leta gärna och berätta för dom har lite underliga siffror ibland.
  • Movement
    Bejje skrev 2014-09-22 18:01:04 följande:
    Den dag jag känner att det inte går att leva kvar i Sverige så sticker jag högst troligt till Norge då jag både har vänner där och troligen kan få jobb rätt snabbt.
    Det gör många redan inkl. vår sjukvård som måste vända.
  • Movement
    Bejje skrev 2014-09-22 23:34:52 följande:
    Saken är den att just nu bor jag på ett ställe där vi inte har någon större problem med invandringen. Visst har även vi vårt utanförskapsområde med högre kriminalitet, men där bor inte jag och i de centrala delarna där jag håller till är det inga problem. 

    Jag har även välbetalt jobb och en fru som även hon har fast anställning. Så det ska till mycket just nu innan jag överger och flyttar, men den dagen kan förstås komma.
    Fruar kan vara ett problem att få med
Svar på tråden Danmark vill skärpa sin flyktingpolitik, när ska vi?