Inlägg från: flerbarnsmamma5 |Visa alla inlägg
  • flerbarnsmamma5

    Hur ska man våga försöka igen efter två missfall på raken?

    Jag själv tyckte det var fruktansvärt, inte minst rädslan att aldrig lyckas igen. Jag hade redan fem barn som alla blev till på första försöket och tänkte aldrig en tanke att något skulle gå fel den sjätte gången.

    Jag fick vid min sjätte graviditet åka in akut i v 12 då jag blödde men fick åka hem efter att ha sett den lille död- för att vänta in det hela. Började blöda ngr dagar senare, i massor, till sist svimmade jag och fick åka ambulans in och skrapas. Blev gravid igen efter två månader men började blöda i v 6 igen, åkte in då jag samtidigt fick så ont på ena sidan. De bekräftade att allt kommit ut. Men jag fortsatte blöda i en månad och inte alls lika mycket som förra gången. Ringde och fick komma in igen och då hade hcg värdet stigit och efter två läkarbesök fick jag bekräftat att det var utomkvedes och inte missfall. Fick cellgift och gå på koll varannan dag för att kolla hcg värdet. Fick jätteont efter en vecka, åkte in akut och blev inlagd då jag hade blod i buken, efter ett dygn hade hcg sjunkit och jag fick åka hem. Fick ej bli gravid på ett halvt år. Blev gravid då ett halvår gått igen, på privat ultraljud bekräftades att fostret var dött- för tredje gången i rad, i v 8. Fick genomgå medicinsk skrapning på sjukhus och det gick lätt och bra.

    Jag var under hela tiden orolig och olycklig att något blivit fel på mig och rädd för fler utomkvedes för det var värre än missfallen pga rädslan att äggledaren skulle spricka. Läste under den hör tiden om en studie att många av de kvinnor som får upprepade missfall har lätt att bli gravida, att "alla" befruktade ägg fastnar oavsett kvalitet. ( har ej källan men googla så hittar du säkert) det kändes som en tröst på något sätt. Efter två månader var jag gravid för fjärde gången på 16 månader. Började blöda redan då jag plussat, fick gå på koll i någon vecka då man såg att hcg värdet steg som det skulle. Jag var konstant orolig hela graviditeten, gick på massor av ultraljud (privat) och trodde allt skulle gå fel.

    Efter nio månader föddes vår efterlängtade vackra perfekta dotter, vårt sjätte barn! Jag följde även en kvinna här på forumet som fått en dotter efter sju missfall. Det lyckad oftast till sist och du har många år på dig. Det är hemskt då man är i det men det är värt det om man lyckas till sist.

    Jag önskar dig lycka till och att ni också får er bebis till sist!

Svar på tråden Hur ska man våga försöka igen efter två missfall på raken?