Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Ytterligare en sån där rumstråd

    Vi bor i en fyra och det finns tre barn i hemmet. De är 7, 5 och 2. Två äldsta är flickor, lilla en pojke.
    Jag och sambon har ett rum, flickorna delar och det tredje är ett arbetsrum för stunden som är tänkt att göras om till barnrum nu.
    Vi är lite oense om vilka som ska dela och vem som ska få eget. 
    Ena tycker att äldsta ska få ett eget och de två andra dela och andra tycker att flickorna ska fortsätta dela och pojken får ett eget.

    Hur skulle ni göra?
    Vill inte säga vem som tycker vad.

  • Svar på tråden Ytterligare en sån där rumstråd
  • Anonym (Mamma)

    Det fungerar inte att ha honom i vårt rum, hans säng får inte plats och det går inte att ha honom mellan oss längre, han sparkas och snurrar så vi inte får sova istället.

  • Anonym (Mamma)

    Pappan och sjuåringen sätter sig emot bara :/ hon vill ha en plats för sig själv med sina kompisar (som jag visserligen kan förstå).

    Men samtidigt så är det ju inte kul för femåringen heller, hon vill också ha eget rum, men just för att hon råkar vara i "mitten" så får hon ju dela oavsett.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (planera bättre) skrev 2014-09-23 22:07:45 följande:

    Om det är en ' nyfamilj'  - se till att skaffa större lägenhet, något som borde planerats för och införskaffats redan innan ni flyttade ihop

    Om det är en kärnfamilj - se rådet ovan, ni skulle ha planerat och införskaffat utrymme för alla barn innan ni blev fler

    annars är alternativet att du ts och din sambo sover i vardagsrummet för varför ska ni ha ett eget rum om inte barnet får ha ett eget rum, det är dessutom ni som tagit beslutet att det så många barn ska finnas på samma plats oavsett om det är bio eller bonus


    Haha ja varför ska vi vuxna få ha ett eget utrymme? Vi kommer inte sova i vardagsrummet och vi kommer inte att flytta. Den är perfekt i läge.

    Rum finns ju, vi trodde inte flickorna skulle sätta sig emot att fortsätta dela.
  • Anonym (Mamma)

    De som bråkar minst är äldsta och yngsta.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (k) skrev 2014-09-24 08:53:08 följande:

    Nej, rum finns inte. Inte så att alla blir nöjda. Ja, varför kan ni inte sova i vardagsrummet, bakom en avdelare? Ni vistas väl knappast mycket i sovrummet till vardags?


    För att vi inte vill och för att det ändå inte hade fungerat. Finns absolut ingen plats för en säng i vardagsrummet.

    Det finns två rum som vi ska fördela på tre barn, har du inget råd om hur man löser det på ett bra sätt behöver du inte säga något alls.
  • Anonym (Mamma)
    Påven Johanna skrev 2014-09-24 09:54:25 följande:

    Ni vill inte och det äldsta barnet vill inte heller. Då borde det väl finnas mycket förståelse er emellan? 

    Kan ni inte bygga om om det nu är så att läget är så himla bra att ni inte vill flytta? 


    De har delat rum i flera år, de borde kunna dela ett tag till, det hade ju inte ens blivit en diskussion om det inte vore för att sonen behöver ett rum nu.
  • Anonym (Mamma)

    De två rummen är lika stora, vårt är störst. Vår säng går inte in i de små och vi vill heller inte att de ska ha balkongen.

    Flickorna får utan problem plats med allt sitt i det rum de har nu, fungerar tyvärr inte att skärma av, den ena har sin säng vid dörren och andra vid fönstret, så den som har vid dörren kommer isf bli av med både fönster och den delen kommer den andra behöva gå igenom för att komma till sin del.

  • Anonym (Mamma)
    Påven Johanna skrev 2014-09-24 10:13:43 följande:

    Jo, det är mycket som man kan tycka borde vara på det ena eller andra sättet, men det är ju sällan vare sig intressant eller konstruktivt att diskutera det (det påpekade du ju också själv när du bad vem det nu var lämna tråden då den personen tyckte att ni borde kunna bo i vardagsrummet). Således är det viktigare att förhålla sig till den verkliga situationen. 

    Bygga om så att boendet passar allas behov?


    Det jag sa var att om man inte kan ge råd om det jag faktiskt efterfrågar så behöver man inte säga nåt alls.

    Vi äger inte lägenheten så kan inte göra några drastiska ändringar.
  • Anonym (Mamma)
    Påven Johanna skrev 2014-09-24 10:24:36 följande:

    Nej, men också i en hyreslägenhet kan hyresgäster får göra om. Det finns exempelvis väggar som går att sätta upp och ta ner utan att de gjort någon permanent påverkan på befintligt ytskikt/grundmaterial. Och om ni för en dialog med värden så kanske ni kan få göra en lösning som ni sedan återställer vid flytt. Trivs ni bra så kommer ni kanske att bo i många år. Är det inte värt att dryfta frågeställningen med värden ens alltså?

    Det du sa stämde mycket väl in på det jag sedan anknöt till.


    Har redan sagt att det inte går att göra på deras rum och får inte plats i vardagsrummet heller, annars en bra idé.

    Ena rummet har ett förråd som vi ska försöka tömma och göra ett eget utrymme för en av dem, men förstår inte vad vi ska göra av alla saker, men det är enda alternativet vi hittat än så länge.
Svar på tråden Ytterligare en sån där rumstråd