• Nyfiken gul

    Hur ska jag fira min födelsedag?

    men varför bara fira en enda gång då?

    Du åker själv till din släkt och blir firad där och får lite semester och avkoppling. sen kommer du hem och fixar ett firande hemma med dom som önskar komma. 

    Har ni lantgård eller så? Finns det ingen avbytare som kan komma in och byta av en natt så du och maken kan smita iväg och bo på hotell en natt och fira dig bara ni två?  

    på så sätt får du fira din födelsedag tre härliga gånger och alla blir nöjda och glada! 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Villrådig) skrev 2014-09-23 19:09:39 följande:
    Jag vet att det är viktigt för mina föräldrar att det är den exakta födelsedagen som firas så då måste jag vara hos dom då. Antar att maken kanske tycker den rätta dagen är viktig också och han skulle nog inte gilla att jag drog iväg just då på en jämn födelsedag. Vi har ingen som kan hjälpa oss med djuren. Sen skulle det väl se lite konstigt ut om jag inte är med min man på min födelsedag?

    Där vi bor finns det högst två personer som skulle fira mig. "Hemma" finns släkt och vänner men det är ingen som skulle ställa till en fest för min skull utan det skulle jag behöva göra själv i så fall.

    Att be mina föräldrar komma hit när dom redan kommer så nära julen känns inte rätt både pga pengarna det kostar och pga att dom har jobb att sköta.

    Menar inte att låta så negativ till dina förslag men jag har svårt att se hur min födelsedag kan firas på ett bra sätt. Jag kanske ska säga att den inte firas alls och stanna hemma och dra ner rullgardinen den dagen? Just nu känns det som en bra lösning.
    Men det handlar ju inte om att DOM ska ha en fin födelsedag.  Du ska ju inte fira födelsedag för DERAS skull.  

    Det är DU som fyller år och sätter reglerna för HUR du ska firas.   

    Du måste ju utgå från vad DU själv VILL i detta.    

    Det optimala födelsedagsfirandet finns ju inte. 

    Varför utgår du ifrån att alla måste fira dig på den rätta dagen?  Alla är ju medveten om att det inte är verkligheten.   Det är inte genomförbart på många sätt av många anledningar och ingen skulle heller kräva det av dig just därför.  Om din man vet att du vill fira med släkten i annat land kan han väl inte kräva av dig att du ska vara hemma exakt på den dagen?   

    Släpp kraven på dig själv och sluta utgå från alla andra.  Det är DIN födelsedag och DU väljer hur ,  när, var  och varför du ska fira den.   

    Jag firar aldrig själv min födelsedag på rätt dag, jag är alltid utomlands när jag fyller år och jag firar därför den antingen före eller efter jag åker.   Inga konstigheter alls för någon. 

    Fyller man jämna år mitt i veckan är det knappast nån som förväntar sig ett firande med sprit, partaj och baluns en onsdagkväll med jobb dagen efter. Eller hur?    Då lägger man festen när det är praktiskt möjligt .  

    Krångla inte helt enkelt utan sätt dig  ner och prata med din man och hör vad han kan ha för ideer och tankar.  Fundera själv på vad du vill göra och vad som skulle betyda mest för dig. 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Villrådig) skrev 2014-09-23 19:33:12 följande:
    Jag är väl så van att behöva göra som andra vill att det är helt främmande och otänkbart att göra som jag vill. Jag får bara ångest när jag tänker på att jag skulle göra min familj ledsna och besvikna pga hur jag väljer att fira min födelsedag.

    Jag vill åka till någon tropisk ö men det kommer ju inte att fungera för att jag inte kan ta med min man pga djuren och jag inte kan begära att andra ska betala så mycket för att fira mig och följa med.

    För mina föräldrar är det superviktigt att fira på rätt dag det vet jag redan.

    Kan jag säga att jag inte tänker fira alls och verkligen strunta i att fira min dag?
    men men vänd på frågan då - rent konkret HUR ska dom och du få ihop din födelsedag när ni befinner er på olika världsdelar och du och din man har era djur?  

    Det kommer givetvis bli någon som inte kan närvara hur du än vrider på det.  

    om din familj vill fira dig - hur hade dom tänkt sig det hela då?

    Det går helt enkelt inte att göra alla nöjda hur du än bär dig åt just för att du och din man sitter med djur och för att delar av släkten bor på annan kontinent.   Och du kan bara firas en gång för att.... ? 

    Alltså MÅSTE du ha en strategi om hur du får din dag så trevlig som möjligt.   Att INTE fira den skulle för mig inte vara ett alternativ - DET kommer du verkligen att få ångra i efterhand. 

    Om du pratar med din familj, släkten och maken - vad säger dom? Vad har dom för ideer? 

    Du är väl inte den enda som fyllt jämna år i släkten heller - hur har andra gjort med sina jämna födelsedagar? Har DU kunnat närvara och firat dom?  

    och hur har dina tidigare födelsedagar sett ut?  Hur firade ni tex förra året?  Och för tio år sedan, hur gjorde ni då? 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul

    Då får du helt enkelt prata med din man och din familj och fråga hur dom hade tänkt sig att firandet skulle gå till.

    Vill dom fira dig får dom banne mig ställa upp och hjälpa till också.  


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Villrådig) skrev 2014-12-08 16:27:16 följande:

    Måste väcka liv i den här gamla tråden för jag har ännu mer ångest över det här nu. Maken och jag ska troligen separera men det är inte helt bestämt än. Hur det än blir så kommer det ju inte att vara bra mellan oss på min födelsedag om vi fortfarande är ett par då. Så, ska jag tänka på att planera in något med maken eller ska jag fly fältet och bara fira med mina föräldrar? Om jag inte firar med maken så är det säkert en skymf mot honom? Ska jag fira med både maken och föräldrarna tillsammans? Ensam? Fast om jag firar ensam så blir pappa ledsen. Faaaan, hela födelsedagen är bara fylld med ångest! Hur jag än gör så kommer den att bli skräp och jag påminns ännu mer om hur ensam jag är i världen.

    Från början ville jag helst åka med man och föräldrar till ett fint resmål men det känns bara fel nu pga eventuella skilsmässan och alternativen känns inte heller så lockande. VAD GÖR JAG?????????!!!!!!!


    Eftersom ingen annan i din familj faktiskt bryr sig om DIG  - Ja så är det ju om du tänker efter.. 

    Så skulle jag råda dig att skita fan i alla andra och göra som DU vill.   

    Vem tänkte på dig senast? 
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    Anonym (Villrådig) skrev 2014-12-08 19:36:02 följande:

    Usch, nu blev jag ännu mer ledsen. Ledsen över att jag inte har en massa självklara människor att fira min dag med och ledsen över att min man tycker att det är ingen big deal att skiljas inför en stor födelsedag. Jag blir ledsen över att det bara är mina föräldrar som vill fira mig trots att jag har mostrar, fastrar, kusiner, gudbarn och några vänner som man kan tycka borde vilja fira mig lite i alla fall. Tänk vilken lycka om någon skulle vilja ställa till med en överraskningsfest för mig! Men så blir det inte och det vet jag ju redan men det slår mig verkligen hur ensam jag faktiskt är. Hur lite andra bryr sig om mig.

    Jag vet inte varför jag har så svårt att vara egoistisk och göra exakt vad jag vill och strunta i alla andra. Det där med att när någon tänkte på mig senast gör mig fundersam... jag vet inte när det var faktiskt.

    Men hur gör jag rent praktiskt? Vi säger att jag vill åka till Irland t ex. Bokar jag bara en resa för mig själv och säger att dom som vill komma dit får komma på egen hand? Säger jag ingenting om vart jag ska? Jag hade ju tänkt bjuda mina föräldrar och betala för dom så det borde jag väl göra nu också? Dom har ju inte gjort något fel. Hur gör jag med mannen? Säger jag att han får komma om han vill eller säger jag att jag ska åka själv? Åker jag själv så blir det bara jag och mina föräldrar och det blir lite knepigt ibland eftersom att mamma och jag inte alltid drar helt jämnt så det finns risk för dålig stämning. Kommer inte föräldrarna så sitter jag helt ensam på min födelsedag i ett främmande land. Stannar jag hemma så är jag kanske med min man som jag inte precis har det toppen med för tillfället. Säger jag att han inte får följa med så sårar jag honom och så slår jag nog en spik i kistan för att skilsmässan blir av.

    Aaaaaaah, vilket jävla skit allt är! Skrikandes{#emotions_dlg.djavulsk} Ursäkta språket men jag är så frustrerad och ledsen.


    gå in på en resebyrå till att börja med, säg att du ska resa ensam och behöver en resa till nu tex Irland. Här ska dom kunna ge dig tips på vad du kan fylla resan med, tex förbokade bussresor till något slott, titta på ruiner, besöka nån sevärdighet etc...     Bestäm också hur länge du vill vara borta.  ta reda på priset. 

    Sen tar du dig en funderare om dina föräldrar. Om du verkligen känner att du vill bjuda dom på resan så gör du det men att det bara gäller flyg och hotell. Vill dom följa med på utflykter får dom ordna det själva genom resebyrån ni ska åka med och betala dom utflykterna själva. 
    Om du inte drar jämt med din mamma kan det vara skönt att inte vara uppe i varandra hela tiden och därför är det ett smart drag att låta dom själva bekosta utflykter. 

    Sen efter den funderingen om dina föräldrar är det stopp.

    Det är DIG det handlar om.  Ingen annan.  Är du okej med att resa med dina föräldrar och känner att det kan vara skönt med deras sällskap så kör på det. 

    Alla andra är alla andras egna ansvar.    Du ska separera och du är inte skyldig att fira någon födelsedag med din man om du verkligen inte vill.  Vill han fira dig är det helt å hållet hans eget ansvar och fixa något . gör han inte det är det helt enkelt inte viktigt för honom.   

    Sen en vidare fundering... att vara alla andra till lags får ofta den konsekvensen att man blir alldeles ensam i slutändan - vilket du har upptäckt nu.  Att vara andra till lags tar sån energi och sån tid av en själv att man inte har tiden och möjligheten att odla egna nära kontakter och nära vänskaper , skulle man göra det skulle det dåliga samvetet genast sätta in och tankarna går om hur egoistisk man är som inte lägger energin på sina närstående..... Känns det igen? 

    Så nu ska du sluta fundera på alla andra.  Vill du resa till Indien i tre veckor på retreat och bara umgås med tama apor och en och annan guru så är det ditt eget val som ingen annan har med att göra.  
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Hur ska jag fira min födelsedag?