Inlägg från: Vinterankan |Visa alla inlägg
  • Vinterankan

    Erbjuder du dig att betala?

    Att få skjuts en gång så hade jag inte tänkt på att erbjuda pengar, precis som ingen tänker på att erbjuda mig det när jag skjutsar hit och dit. Skillnad om man åker med någon ofta.

    Möjligt att jag skulle tänkt annorlunda om det var någon som jag visste hade det svårt med pengar, men alla mina kollegor är högavlönade. Skulle tro att jag är en av de som har lägst lön.

  • Vinterankan
    Stårschan skrev 2014-10-03 12:43:28 följande:

    Nej. I mina kretsar hör det till vanlig hövlighet att man skjutsar varandra ibland, och om det dessutom är som i det här läget att det inte blir någon som helst omväg för vännen hade tanken aldrig ens fallit mig in. Det är nog först om man planerar samåkning som det blir naturligt att dela på soppan, eller om vännen får ta en lång omväg så att det blir lite taxiverksamhet. Eller om jag vet att vännen har det knapert - då skulle jag ta skjutsen som en ursäkt att kunna hjälpa honom/henne ekonomiskt på ett sätt som inte skulle kunna slås undan.

    Om jag hade varit den skjutsande vännen i det här fallet hade jag snarast blivit förnärmad om någon hade erbjudit mig pengar. Ungefär som om någon hade varit hemma hos mig och erbjudit sig att betala för det toalettpapper hon använt.


    Du sätter ord på mina tankar
Svar på tråden Erbjuder du dig att betala?