Inlägg från: Lycka Olycka |Visa alla inlägg
  • Lycka Olycka

    2 MA i rad i samma vecka....är det för alltid kört?

    Hej!

    Jag har varit med om i princip exakt samma sak. 2 MA på 7 månader, båda gångerna upptäcktes det i vecka 11 men fosterna var döda sedan v 5-6. Jag resonerar lite som dig, det kan inte vara slumpen när det har varit exakt samma förfarande båda gångerna. 

    Du kan läsa min tråd här: www.familjeliv.se/forum/thread/74046776-hur-ska-man-vaga-forsoka-igen-efter-tva-missfall-pa-raken

    Just nu håller jag på läsa in mig i ämnet, det verkar vara det enda som kan döva min sorg lite. Jag ska försöka få en utredning trots att jag bara har haft två missfall, eller iaf göra en miniutredning. Efter allt jag läst tror jag att mitt problem har något med blodets koaguleringsförmåga att göra. Jag ska därför försöka få någon privat klinik att ta dessa prover. Om blodet koagulerar för lätt kan man få små proppar i livmodern/moderkakan och detta ökar då risken för missfall. Jag har läst om väldigt många kvinnor som ätit Trombyl under sin graviditet efter upprepade missfall och då gått en hel graviditet och fått ett barn.


    Det finns så många rön, senast igår läste jag en artikel där det stod att om man har MA så handlar det i 40% av fallen om kromosomfel, mer ingående var de inte i artikeln.


    Jag vet inte vad jag ska tro egentligen. Tycker bara att det är så hemskt att det ska kallas normalt att ha två missfall i rad. Det är klart man vill ha optimala förutsättningar. Om jag skulle kunna utesluta några få anledningar skulle det lugna mig. 


    Som sagt, beklagar det du varit med om. Dock finner jag själv stor tröst i att läsa om att man faktiskt inte är ensam med detta problem.

    Kram till alla medsystrar.


     

  • Lycka Olycka

    6 ggr. Jag kan inte ens förstå det du har gått igenom. Efter 3 missfall i rad har du rätt till en utredning, då utreder de både dig och din sambo. 


    Hoppas du söker hjälp så ni inte behöver gå igenom detta fler gånger.


     

Svar på tråden 2 MA i rad i samma vecka....är det för alltid kört?