• ApanApansson

    Ska amning vara tillåtet precis överallt?

    När jag ammade så såg jag till att göra det på ställen där jag och mitt barn kunde komma lite i skymundan. - För mitt barns skull, för min skull, samt för allmänhetens skull.

    Jag minns även att jag tyckte det var minst sagt märkligt med alla som satt i exempelvis IKEA's restaurang och ammade vidöppet - mitt bland övriga matgäster.

    Jag anser att amning är bra - jätteviktigt, tillochmed.
    Jag ammade själv mitt barns tills dess att barnet var lite äldre än 2,5 år (dock ammade jag aldrig utanför hemmet efter ungefär 1-års ålder).

  • ApanApansson
    Anonym (ts) skrev 2014-09-28 16:48:20 följande:
    Så om man betalar tusentals kronor för att äta på en finare restaurang ska man inte ha möjlighet alls att slippa se sånt?

    Nu ponerar jag att antalet lediga bord är många.
    Alltså saken är väl den att den nyblivna mamman som har råd att gå på en sådan lyxrestaurang, förmodligen har vett nog att:

    a) lämna barnet hemma med barnvakt
    b) (OM hon har med sig barnet) inte amma vid bordet, eller i närheten av någon annan människa som försöker avnjuta sin måltid.

    Tycker nog att det faller lite under modern vett och etikett , samt normalhyfs.
  • ApanApansson
    Fiona M skrev 2014-09-28 17:09:07 följande:
    på vilket sätt är amning mer störande än andra saker övriga gäster kan göra (hosta, snora, smaska, rapa) och hur skyddar man sig isf från dessa?
    Folk som hostar och snorar - framförallt smaskar, får väl se till att tygla dessa beteenden när de är på restaurang bland främmande människor. Precis på samma sätt får ammande kvinnor respektera övriga matgäster.

    Jag ammade som sagt mitt barn väldigt länge. Ser inget fel i amning - tvärtom så ser jag det som  något väldigt viktigt. Men inte ens jag tycker att man kan slänga upp bröstet vartsomhelst och närsomhelst.
  • ApanApansson
    Anonym (JA) skrev 2014-09-28 17:13:15 följande:

    Ja, det är mamman som avgör var det är lämpligt.


    Ja, och är mamman förnuftig och har lite vett och etikett med sig, så sätter hon sig inte vidöppet på en restaurang och ammar sitt barn.

    Jag som mamma avgjorde vart jag kunde amma mitt barn, och inte fan gjorde jag det mitt bland folk - varesig de åt eller inte.
  • ApanApansson
    taquine skrev 2014-09-28 18:09:40 följande:
    Det tycker jag absolut dom ska göra , men det finns alltid gränslösa människor . Själv var jag mest bekväm att amma mina ungar i hemmets lugna vrå, men skulle det bli kris när man var ute bland folk försökte  jag ju skyla och dölja mig så mycket som möjligt , visst klart ungen ska få mat när den är hungrig men det går att sköta snyggt om man vill;)
    Är man då på en restaurang så väntar man, eller så går man ifrån en stund.
    Helst ser man till att ha ammat innan dock. Hur svårt kan det vara med lite planering?
  • ApanApansson
    Haskel skrev 2014-09-28 19:41:36 följande:

    Kort och gott, JA, det ska vara tillåtet överallt.

    Tillåtet på alla typer av restauranger och miljöer.


    Eh, nej, det ska det verkligen inte vara!
    Folk som inte vill se mammor som ammar, ska också kunna känna sig tillfreds på diverse restauranger och caféer.

    Som jag nämnt tidigare i tråden, så ammade jag mitt barn tills dess att barnet var lite mer än 2,5 år. Jag slutade amma ute bland folk (samt hemma hos andra, eller överhuvudtaget i andras närhet) då barnet var omkring 1 år.
    Jag ammade ALDRIG mitt barn där andra människor satt och åt eller fikade. Om alla hade samma hyfs som jag (samt många med mig), så skulle ingen restaurang tvingas införa sk "amningsförbud". Det är pga de respektlösa och bitvis gränslösa morsorna som saknar hyfs, samt vett och etikett, som dessa förbud tvingas sättas upp.
Svar på tråden Ska amning vara tillåtet precis överallt?